Nowa szkoła w Baninie

wiem, ze ruszyla już budowa. na oficjalnej stronie banina znalazlam projekt tej szkoly i jestem w szoku ! jaka piękna ! http://www.banino.pl/galeria/nowy-zesp-szk-w-baninie.html tu link dla zainteresowanych. Mam pytanie, czy to bedzie podstawowka i gimnazjum czy sama podstawowka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nowa szkoła w Baninie

podstawowka i gimnazjum
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to stary projekt. nowy jest uboższy:

http://radabanino.pl/start/201-nowa-szkoa-w-baninie-inwestycja-wyczekiwana-10-lat.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam zapytanie o stara szkole, czy jest rzeczywisccie malo miejsca, zastanawiamy sie czy poslac corke do 1szej klasy czy lepiej zostawic ja w gdyni, dopiero bedziemy sie budowac, mysle ze zamieszkamy pod koniec 2013 roku jesli wyrobia sie z nowa szkola poslemy ja do 2giej klasy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli nie mieszkacie w Baninie to nie widzę sensu aby dowozić dziecko z Gdyni. Przeniesiesz dzieciaczka jak już tutaj zamieszkacie tym bardziej, że od najnowsza wieść gminna niesie, że w 2014 roku dzieci pójdą już do nowej szkoły.
Przeniesienie dziecka do innej szkoły wcale nie wiąże się dla niego z jakimś wielkim stresem. Co roku do naszej szkoły przepisywane są dziesiątki dzieciaków w różnym wieku i doskonale i szybko się adaptują. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z podejściem poli. Szkoła jest przyjazna, dzieciaki fajne, rodzice też :-). Na pewno nie będzie problemu z adaptacją. Dziecko można zapisać nawet w ciągu roku, np. od drugiego semestru. Zresztą - wydaje mi się, że po oddaniu nowego budynku dojdzie mnóstwo nowych uczniów, bo część z nich dojeżdża do innych szkół właśnie ze względu na trudne warunki lokalowe. Pozdrawiam

28.12.2011 - Dziennik Bałtycki i sprawozdanie z sesji radnych w Żukowie: http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/487997,banino-radni-zadecydowali-ze-budowa-szkoly-bedzie-tansza,id,t.html

Słowa 'naszego' burmistrza:
"- Zapewniam, że szkoła w Baninie zacznie się budować w 2012 roku - ripostował burmistrz Jerzy Żurawicz. - To ja ponoszę pełną odpowiedzialność za szkołę"

Kłamca, kłamca ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest pozwolenie na budowę
http://kartuzy.info/wiadomosc,15102,Banino-Jest-pozwolenie-na-budowe-nowej-szkoly.html
Cytat z artykułu:
"Pierwsze prace ruszyły już w ubiegłym roku. Nakładem dwóch milionów złotych z rezerwy celowej budżetu państwa przystąpiono do przygotowania dróg, sieci energetycznej i boisk sportowych wchodzących w skład przyszłego kompleksu szkolnego".
Czy ktoś z Was zauważył jakiekolwiek prace w terenie?

Tak prace ruszyly jak nie bylo sniegu i sa widoczne efekty.

Bede mial to za plotem i boiska juz prawie sa :)

Witaj! A czy byles juz moze na budowie i robiles noew zdjecia?
Pozdrawiam!

W ten weekend sie wybieram. Wczesniej pogoda byla srednia :)

Super,tylko nie zapomnij o mnie i zrob zdjecia,bede czekac bo bardzo mi zalezy.
Pozdrawiam!

Witam, a czy ktos sie orientuje czy bedzie poprowadzona droga do szkoły od ulicy Pszennej jadąc z Miszewa w okolicach Domu Seniora(to chyba bedzie tył szkoły)?Byłby to duzy skrót dla dzieci idacych do szkoły z okolic Pszennej!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...