Nowe auto do 70 tys. zł. Co wybrać?

Opinie do artykułu: Nowe auto do 70 tys. zł. Co wybrać?.

Koniec roku to nie tylko zakupowy szał w centrach handlowych, to również gorący czas w salonach samochodowych, w których trwa wyprzedaż rocznika. To bardzo dobry moment na zakup nowego samochodu, bo dealerzy kuszą naprawdę atrakcyjnymi rabatami. Dziś poszukujemy nowego auta do 70 tys. zł. Czy można za te pieniądze kupić coś sensownego? Okazuje się, że wybór jest bardzo duży.

Kwota 70 tys. zł w kontekście zakupu nowego auta wydaje się być całkiem sporym kapitałem. Wydaje, bo przy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za 70 tys. zł można mieć piękne Audi Q7, BMW 7, młodą E klasę

Gdzie rdzy się nie uświadczy, za to komfort - tak. W tej kwocie można przebierać na prawo i lewo w młodych autach. Nie rozumiem tych, co kupują nowe auta za takie pieniądze. Może ktoś mnie wytłumaczy. Za 70 tys. zł oczekiwałbym luksusu a nie przeciętnego auta.
Oczywiście - trzeba nie kupić bubla po 500 tys. km, ale jak ma się pecha, to można mieć kłopot z nowym autem z salonu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 17

Buty i spodnie też używane kupujesz? No bo nowe szybko tracą na wartości...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

ale kupujesz auto już częściowo zużyte, bez gwarancji, z porzadnym przebiegiem, stare

jak mało jeździsz to spoko, tylko po co ci wtedy dizel? dodatkowo w takiej dużej budzie. A jak jeździsz dużo to kupno starocia jest zupełnie poronione. Nosem to będziesz pociągał w serwisie jak ci sie to elektroniczne, wiekowe cudo będzie psuło
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupując nowe auto warto zaglądać w instrukcję serwisową, czy producent nie przewidział wymiany silnika po 150tys km :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

połowę wartości to stracisz w 5 lat na aucie klkasy premium

furki po 5-7 dych tracą max 40% w 5 lat. Ja tak sprzedawałem Lancera. Kupiony za 53, po 5 latach opchnąłem za 36
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

serwisowane w ASO bo na gwarancji, często nadal na gwarancji

sprawdzona przeszłość

Nikt normalny już nie wybiera zmieniarek, są usb, CarPlay i Bluetooth + spotify
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fiat od Ferrari,

Jaguar należy do chińczyków
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo założyli, ze ma nic ponad 100 koni

A to już mocny silnik do tak małego samochodu i tylko w najdroższej wersji wystepuje, napisali to
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Reasumujàc, nowe jest drogie ale w perspektywie lat napewno jest porównywalnie jak nie lepiej."- nie rozumiem tego zdania..

W ciągu jakiś 12 lat wydałeś 260tys. z czego 150tys. przepadło. Matematycznie każdego dnia twoje auta traciły na wartości 1000zł miesięcznie.

Wole raz na 5 lat wydać 20tys.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

subaru impreza GH 230 km w gore - to podniose do 18cm przeswitu i te patrole bede objerzdzal jak stary

a porshe mnie niedogoni na tych dziurach bo sie rozpiepszy.

za duze, te patrole etc... nie moj klimat

Ja szukam cos nie duzego w stylu subaru imprezy kombi 00-05 tylko nie chce takiego starego, ale zeby bylo awd. I Podniose to na jakis amorach w stylu ironman.
ALe nic poza audi i subbaru mi nieprzychodzi do glowy. Bo reszta to same haldexy a to mam wdupie to jest fwd podsterowne.

Kup Jeepa Grand Cherokee WJ ;)

To że, ktoś zrobił literówkę (może autouzupełnianie w telefonie) nie zwalnia z czytania ze zrozumieniem całej wypowiedzi

ktore z tych aut ma stały awd - vitara?

a jest jakieś tanie auto (nie subaru , audi) ktore mam awd - moze byc sedan kompakt. Bo szukam taniego awd i chce podniesc troche na podkłądkach albo amorach na nasze zarąbiste drogi w Gdyni...
A niechce kupowac mini suv tych coss overow, tylko kompakta podniesc ale zeby mial awd. Bo fwd mie irytuje zimą ...