Nowe miejsce, nowe życie, nowy cel.

Proszę by wszyscy którym zależy na losach ludzi zwłaszcza tych na poboczu, z PGRów, młodych komunistów, tych co nie zgadzają się z T. i polityką R. wsparli mnie tutaj na nowej platformie, takich co wspierali mnie, a nie atakowali jak Ż. i po ludzku mnie traktującej, życzliwie do człowieka nastawionej lukrecji, o zmianę tego świata. Szczególnie bliska mi atakowanej poniżej pasa była jej życzliwość, pogoda ducha i błyskotliwość umysłu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do ~sayla ... w lud od momentu - jak wypłaca się te plusy i inne. Gdzie szły do 2015r. to się nie wrati, znaczy ta kasa nie wróci do nas.
Bo mogły iść do innych, na inszą zagraniczną patologię, a tak przynajmniej poszły na tę naszą, swojską, oswojoną, zaprzyjaźnioną, mówiącą bardziej lub mniej poprawną polszczyzną, no naszą, a nie cudzą.
I to jest wartość dodana, to mówiłem ja....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co złego w przepasaniu się biało- czerwoną flagą? A jaką inną??- mam się owinąć??
U mnie wisi okrągły rok na balkonie, a jak zawisła to stałem się powiernikiem problemów sąsiadów, za biuro interwencji robię. Ot, takie wyróżnienie. Kto nie wiesza, żyje spokojnie, hehe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest jakiś silny stres, czuję ssanie w żołądku. To jednak coś z zewnątrz narastającego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problemy pegierowców bardziej mnie zainteresowały, odkąd sam stałem się takim zwykłym, szarym mieszkańcem blokowiska popegierowskiego. Więcej też kręcę się między tymi blokami. Po prostu informacje z takich artykułów są przydatne. Teraz będę uczył się w praktyce po tym wstępnym treningu.

Od roku zaledwie zablokowana jest możliwość wpisywania komentarzy na Onecie. Nigdy się tam nie wpisywałem, ale sporo czytałem jako głos obywateli. Zablokowano chyba też wszystkie dawne wpisy. Te wpisy przyczyniły się do obalenia rządów Platformy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Komandos:

Ale co poszło w lud?
Przecież nie ten majątek zagrabiony Polakom w czasie transformacji. On poszedł za granicę, do partyjnych bonzów i do Służb.
Na okrawki załapała się część styropianowej opozycji. Ta, która wiedziała, gdzie we własciwym czasie pysk nadstawić, a która... hmmm..."dziwnym zrządzeniem losu", "panuje nam" od trzech dekad.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

My nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych. To jest konstytucja. Ale zostawili nam sporą przestrzeń na miłość. Jest dobrze. Już naprawdę idę. Się przepasać. Zieloną wstążeczką. Zapalam świecę (Diogenesa) i lecę. BajoBongo

https://youtu.be/85cNRQo1m3A
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

na lody miało być!!! A nie - na napisy, ale wyszło....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do ~sayla, no ale chyba lepiej jak poszło w lud, a nie napisy dla kogoś i to jeszcze za granicę.
do ~tr, no z opóźnieniem, ale refleksja zadziałała.

Jeszcze Polska.... weź ty się raven przepasaj wstęga w narodowych barwach:)

> 500+ to znacznie spóźniona próba rekompensaty tego skurwysyństwa, co nam zafundowali aferałowie-liberałowie z Gdańska i znacznie grubsze miśki z Wrocławia.

Nie bardzo. Bo ani beneficjentem 500+ nie jest do końca (choć w znacznej mierze) część społeczeństwa, pokrzywdzona na transformacji 80/90, ani (i przede wszystkim) płatnikiem tej "rekompensaty" nie są ci, co się na transformacji obficie nachapali, ale całe społeczeństwo. Także ta pokrzywdzona jego część.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam nie skażoną pamięć...... ja też tak uważam.....o sobie..., dopóki mi życie nie udowodnia boleśnie że jest inaczej...

Ale że w stosunku do schizofrenika z paranoją? Hę? Próbowałem wam to... Whatever. Sam se odpowiedz. Ja oglądam film i zaraz spadam jakiejś muzyki posłuchać.

https://youtu.be/N9az_83u-3U

PS A tak swoją drogą na marginesie, to czy myśmy tutaj i po sąsiedzku, łącznie ze mną nie zabawiliśmy się w "przemysł pogardy" ?? Tak do mnie to przed chwilą dotarło...

Może Ciebie raven ktoś orżnął i pasujesz tą matrycę do ogółu. Jestem świadkiem tego co bylo za PRLu , w czasach przemian i rzeczywistości po 1989 roku. Mam nie skażoną pamięć i w przeciwieństwie do Ciebie nie dotknęła mnie polska przypadłość spiskowej teorii dziejów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W PRL-u nie było pogardy wobec pegierowców ze strony mieszkańców wsi chłopskiej. PGR był uważany za nowocześniejsze wielkie gospodarstwo. Raz jeden słyszałem, jak ktoś negatywnie wypowiadał się o pegierowcach, chłopak z miasta na jakiejś wycieczce, ale prawdopodobnie nigdy nawet nie był na wsi.

Widziałem te wszystkie prace polowe, ale chciałem się stamtąd wyrwać. Kusiły miasta mniejsze i większe.

Oj, wiesz jak było. Pewien komunistyczny profesorek, co się nazywa Balcerowicz był tylko słupem. Czyj on plan wykonywał? Nie chce mi się sprawdzać nawet, a pamięć już nie ta. Sachsa i Liptona chyba. Z kim Ty tu chcesz gadać, chłopie i o czym? Orżnęli nas wszystkich na średniej wielkości willę i ze dwa samochody. Ale do grobu i tak być tego nie wziął. 500+ to znacznie spóźniona próba rekompensaty tego skurwysyństwa, co nam zafundowali aferałowie-liberałowie z Gdańska i znacznie grubsze miśki z Wrocławia. Hold on, maaan. Źródło bije. Jesteśmy, wiemy. Jeszcze Polska....

https://youtu.be/ZfqJ3Szu210
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki ~jaqowi poczytałem trochę i okazało się, że nie zwariowałem po roku 2010. Dałem się zmanipulować w roku, w którym była emisja tego, pożal się Boże, dokumentu.
Mam świadomość, że nigdy złe intencje nie zrodziły dobra, a manipulacja pożytku. Tych ludzi potraktowano drugi raz z taką pogardą, w jakiej żyli za PRLu.
A teraz tamtą manipulację przekłada się na próby wydobycia ludzi nad linię wody, pod którą nie da się oddychać, a raczej można się udusić.
A jeżeli od emisji tego"dokumentu" upłynęło już tyle czasu i presja otoczenia i świadomość jest na tyle silniejsza, że upowszechnił się pogląd, że raczej patologią jest wydawanie 500+ na wódkę niż na dzieci. To nie warto było?
A jeżeli być może znajdujecie się na tym etapie co ja w roku 1997 - emisji "dokumentu", to za 10, 20 lat zmienicie się tak jak ja? I co wtedy? Nie będzie kaca?

Okopowe i sadzeniaki, i to targanie braków.

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2990 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Jakie dobre męskie perfumy (8 odpowiedzi)

Jak w temacie. Tak do 100 zł.

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...