OIE Support - Laureate International Universities/HAYS

Chciałbym dowiedzieć się czegoś o tej firmie czy ktoś z Was był na rozmowie lub dostał tam posadę???? Jakie wrażenia?? Czy firma wiarygodna??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: OIE Support - Laureate International Universities/HAYS

super teraz co? Właśnie oglądam hobbita. Wszyscy mundrzy bo dyrektora nie ma i nie ma na kogo narzekac (managerowie, hr, eaowie starzy i mlodzi, krzykacze i ci co w kącie siedzą), ale zeby ktos wzial odpowiedzialność za to co chcemy, to... ch*j... phhhhiiiii... d*pa jakas. uciekajooo po kątach. Gdzie te menedżerki co wszystko wiedzą... Wk****wia mnie to, bo narzekać to każdy potrafi, a jak trzeba wziąć się w garść to d*pa blada. I powodzenia. Biorę swój bonus, a wy spierd....jcie
I nie mam obawy pisać ponownie, bo cos mnie strzela jak widze podrzegaczy i mundrali, a nikt nie chce wziac sie za to co powinien. d*pa jakas.
Ale powiedz tylko, ze zle, to kazdy przytaknie... ehhheeem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

A ja sobie tak czytam co tu piszą moi koledzy i koleżanki i słucham co opowiadają na floorze i zaczynam coraz częściej nie rozumieć o co im chodzi.
Było dobrze, robiliśmy targety, bonusy mieliśmy świetne, atmosfera była też bardzo dobra, to jakoś nikt nie miał odwagi pochwalić. Ani tutaj ani w firmie.
Teraz nastały zmiany i zrobić 150% to już trzeba się napocić (bo stówę to sporo osób wyrabia) to narzekamy na... no właśnie, na co albo na kogo. Za zmiany i wyższe wskaźniki i targety to raczej dyrektor nie odpowiada. Też ma swoje. Zmiany, o których głośno w firmie wynikaja w duzej części z nowego systemu (bez reklamowania nazwy) czy filozofii enrollowania a nie z tego, że dyrektor je sobie wymyślił. Też się łapię na tym, że jak wszyscy narzekają, to i ja. Szkoda, bo i duzo dobrych zmian wprowadzil przez ostatnie dwa lata, a teraz kilka kolejnych zmian już większości przeszkadza. A jak kiedyś było troche problemow, poszlismy do dyrektora, pogadalismy i sprawy sie wyjasnily albo niektóre w toku. Da sie? Niby dlaczego mialoby się nie dać.

A przyszlo mlodych w pytę to i problemy sie spotęgowały. My starzy czasu nie mamy, managerowie jakos tez, mlodzi olewaja robote, ale do narzekania to pierwsi. Jeden czy drugi wzial sie za pisanie na forum, a zenrollowal z 10 studentow chociaż? pięciu? Dwóch? Żenada jakaś. A zwróć uwagę to fochy strzela na cały floor i od razu na forum idzie.

Jak gadam ze znajomymi, to dopiero sie naslucham o historiach w firmach i sposobach motywowania. Jak dla mnie to mobbingu u nas nie widać. Fakt, bywalo nerwowo, bo i zmian super duzo w ostatnich kilku miesiacach - nowi ludzie, nowi managerowie, nowe zespoły, nowy system, nowe to i nowe tamto, ale to normalne w większości firm goniących za wynikiem. Duzo zmian, to i nerwy puszczaja. Szkoda, bo mozna rozmawiac zamiast teraz nagonke rozpowszechniac.

A managerowie? Tez ciekawy temat. Doswiadczenia malo (ledwo co awansowani) i sporo brakow (chęciami może nadrabiaja), naciskają i czasem nawet nie wiedzą jak wytlumaczyć logicznie, wiec i sporo nerwow przez to tez mamy, ale coz tam, ja swoje robie i przestaję narzekać. Ja tam enrolluję dalej, bo zmiany zmianami, jeszcze idzie wyrobic swoje, a kredyty też płacic trzeba.

Miłego trollowania, bo to wychodzi tu chyba najlepiej :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 32

http://www.biznes.newseria.pl/news/doceniany_pracownik,p1102089468

Chłopie to co napisałeś powyżej, to jest mobbing murowany.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Clap clap, padłem jak czytałem , a jedna rzecz jak chcecie tam przeżyć. Bądźcie zawsze szczęśliwi i zadowoleni podczas spotkań jakiegokolwiek typu, poganiacze niewolników obserwują. Drugie to Facebooku i pewne osoby w tej firmie, które dodają wszystkich, a później monitoruja wasze zachowania. Takie małe tipsy. Wracać do sprzedawania PhD za cenę kawalerki w Polsce :-D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Z ubolewaniem czytam komentarze niewdzięcznych pracowników zacnej firmy OIE Support, którzy najwyraźniej nie zdają sobie sprawy z rzeczywistego charakteru tego zatrudnienia. Praca tutaj to przecież nie tylko wyborne zarobki przy minimalnym nakładzie sił, lecz przede wszystkim - MISJA. Konsultanci niosą kaganek oświecenia w najciemniejsze rejony świata i powinna ich z tego powodu rozpierać duma.

Poza tym, miast utyskiwać na innowacyjne metody motywacji stosowane przez Pana Dyrektora winni okazać mu wdzięczność, że tak chętnie dzieli się swym bezcennym doświadczeniem. Pan Dyrektor zastrasza bowiem podwładnych nie z powodu ułomności charakteru, a wyłącznie dla ich własnego dobra. Każdy psycholog wie, że pracownik zastraszony jest bardziej wydajny. Każdy ekspert od szkoleń przyzna, że kij w korporacji sprawdza się znacznie lepiej od marchewki. Nie wierzcie w bałamutne kłamstwo zawarte w powiedzeniu - z niewolnika nie ma pracownika. Dokładnie odwrotnie. To zastraszony niewolnik jest najlepszym pracownikiem pod słońcem! Świadczą o tym chociażby piramidy w Egipcie.

Pan Dyrektor jest oazą, w której świadomi odpowiedzialności wiążącej się z pracą w OIE konsultanci mogą zaczerpnąć z krynicy jego mądrości i dzięki temu bić rekordy enrollmentu, zgarniać premie - odczuwać radość zawodowego oraz życiowego spełnienia!

Zastanówcie się Wy, którzy lamentujecie nad tym, że Pan Dyrektor straszy Was wymówieniem - czy kiedykolwiek kogokolwiek z Was uderzył? Czy molestował seksualnie, albo okradł? No właśnie - a przecież mógł!

Jako byłemu employee OIE Support po prostu wstyd mi za tych, którzy wtykają szpilki firmie i Panu Dyrektorowi. To nie ludzie - to wilki.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też słyszałam sama złe opinie o tej firmie i okropne fakty dotyczące sposobu zarządzania firma oraz presonelem przez Pana A. Pracownicy nie sa tam dobrze traktowani. Czasy dyktatury wróciły!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Rozrasta.. Haha dyrektor terrorysta i wariat.. Normalni ludzie uciekają gdzie pieprz rośnie, do tego obowiązkowe soboty i wciskanie kitu ludziom ze darmowe studia..Współczuję tym co muszą tu tyrac ze mną i nabijać sztuczne statystyki żeby władca panujący miał dobre notowania.. A najlepiej jak siedzi przy audytorach i kontroluje co ludzie mówią.. Żal.. Mam nadzieje ze znajdę nową robotę niedługo..
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 7

akurat jeżeli o to chodzi, to wynika z tego ze firma się rozrasta, szczególnie enrollment - stąd ciągła rekrutacja. co do reszty to sama prawda.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

racja. niekonczaca sie wieczna rekrutacja tylko pokazuje co tam sie dzieje. mozna na jednej lini ustawic to z transcomem a szukaja ludzi z wyksztalceniem wyzszym. w internecie widze enrollment szukaja caly czas od 4miesiecy tzn,ze niema odpowiednich kandydatow ? czy poprostu z firma jest cos nie tak ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoda gadać.. Mega toksyczne środowisko..
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 13

Czyli jeszcze wieksza patologia, niz to bylo kilka lat temu. Wazne, ze kilka waznych osob dostaje pensyjki i jazda :) A o tym dyricu to slyszalem przerazajace rzeczy XD
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 11

Darujcie sobie ta firmę, zwłaszcza stanowiska managerskie, nie chodzisz z Dyrem na browar nie licz na awans.. Ile wypijesz ma znaczenie.. A zewnetrzni są udupiani i nikt im nie pomaga.. A jak się starają to z***y lecą za kreatywność..
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jak zawsze ww. troll się odezwał :)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 5

Masturbacja forumowa...hahah
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 36

Wszystko z tego jest prawdą. Pracowalem w firmie dwa lata i na moich oczach wyrzucano pracownikow z bardzo dobrymi wynikami bo mieli nie dosc pozytywne nastawienie. Odchodzili pracownicy z wynikami ponad 100% po tym jak firma manipulowala nimi, dawala im kary i "plany naprawcze" za to ze mieli nowatorskie podejscie. Lub wybitnie wieksze wyniki sprzedażowe niz inni.

Jak tylko zaczyna sie prace w enrolmencie to juz zaczyna sie szukanie na pracownika hakow zeby mozna bylo go zwolnic. Niektorzy pracowali po 2 tygodnie i juz dyrektor czepial sie byle czego.

Ponadto pracownik jest zachecany do szczerosci i dzielenia sie swoimi opiniami po czem te opinie sa wykorzystywane przeciw jemu/jej mimo ze zapewniano 'anonimowosc". Takie sytuacje pojawily się od sytuacji wewnątrz zespołowych do ogolnofirmowych, "na floorze". W zestawie dochodzi new-ageowskie generowanie pozytywnej energii, wielogodzinne spotkania i rasistowskie zarty niektorych z przyjezdnych pracownikow innych dzialow (hitem był ponoc "sto lat za murzynami"). Wisienka na torcie jest fakt ze dyrekcja ledwo mowi po angielsku i nie ma pojecia o specyfikacji pracy enrolmentu co widac po wielu bledach rzeczowych a za niskie wyniki spowodowane zmianami polityki firmy wini sie otwarcie rzedowych pracownikow. Dodatkowo w firmie panuje schizofrenia reklamowanych 'Sukcesow" oraz ciaglej nagonki za "zbyt niskie wyniki".

Jezeli naprawde nie jestes pod uciskiem sytuacji materialnej lub nie jestes fanem Orwellowskiego swiata to nie aplikuj do Enrolmentu. Do innych dzialow aplikuj smialo, to tak jakby pracowac w innej firmie.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 7

teraz firma wprowadzila assesment test, czekam na wyniki:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

No tak.. w sumie new is always better :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myśle, że warto żyć nowym. Jeśli ktoś co chwile rozpamiętuje dawne sprawy oznacza to, że albo ma problemy ze swoją psychiką albo jego ego przybrało monstrualne rozmiary.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

A mnie ciekawi jak byli pracownicy są uzależnieni od tej firmy.
Nakręcają sie i nadają. Troche to żałosne...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

Bardzo to ciekawe, że po pojawieniu się negatywnej opinii o firmie, szczególnie przez kogoś kto tam pracował/pracuje, w bardzo szybkim tempie, tego samego dnia od razu pojawia się ten sam troll , który szybko odbija piłeczkę.

Gdyby jeszcze miał coś do powiedzenia, merytorycznie ...
Ale nie - poziom wypowiedzi sprowadza się do powtarzania chyba już po raz trzeci hasła pt. "żale z d*py" lub szybkiego wysyłania autora wypowiedzi do psychiatryka, terapii. Argumenty na poziomie , doprawdy.

Ciekawe tylko dlaczego tyle ludzi popiera prawdziwe opinie o firmie, Twoich żałosnych spazmów nikt. Nie wiem czy jesteś jakimś mentalnym niewolnikiem firmy, której udało się wyprać Ci mózg korporacyjną gadką węża czy to jakieś zaplanowane działanie manipulacyjne.

Poza tym jak trollu będziesz miał dzieci, to nie będziesz mógł sobie pozwolić na odrealnione piękne "rzucam to, po co mi pensja, ruszam w świat, zmieniać swoje życie".
Spokojna Twoja gładko uczesana - wszyscy szukają innej ;)

Bo pracownika trzeba szanować. Szczególnie tych najlepszych pracowników. Mądra firma wie, że nie stać jej na rotację.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

praca w call center (22 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (3 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

PRACA chciec to moc (69 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...