Oberwałam na treningu od GKS T908

Wiem, że nie zapuszczacie się w moje strony - ale jak coś to jak zobaczycie gdzieś zdezelowanego golfa dwójkę o nr rej GKS T908 - to możecie z nim zrobić wszystko to na co macie ochotę w chwil kiedy "czterokołowiec" "zdejmuje" was z szosy.

Wracałam już do domu, miałam ok 10 km do miasta, jechałam szosą - kiedy usłyszałam zbliżające się auto - a potem uderzenie w plecy, upadłam. Auto oddalało się powoli - zapamiętałam nr.
Byłam tak wkur**** i jednocześnie płakać mi się chciało ze swojej bezsilności.
Zgłosiłam to na policję, mija tydzień i czekam... kurde tylko na co ?

Nie życzę nikomu takiej "akcji na szosie" a debili z golfa jak kiedyś dorwę to nie ręczę za siebie.
Nie moge uwierzyć, żę ktoś mógł cośtakiego zrobić....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Oberwałam na treningu od GKS T908

Jak sprawa z Policją się wyjaśni to będę wdzięczny jak napiszesz zakończenie. Ciekawe co im zrobią?

A tobie współczuję - mam nadzieję, że nie masz żadnych poważnych obrażeń
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzeba było wezwać na miejsce policję i karetkę to sprawa nabrałaby szybszego tempa, jeśli nie było karetki to pewnie podejdzie to pod straty materialne a sprawa do prokuratury w tym wypadku może być skierowana przez policję dopiero za kilka miesięcy, przydałby się jakiś świadek :) niestety kolesie mogą powiedzieć, że Cię nie widzieli... i Twoje słowo przeciwko ich słowu... może ma ktoś jakieś znajomości w wydziale komunikacji... :) można by było ich namierzyć :D mam nadzieję, że wyszłaś z tego cało
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to przykre ale pod względem prawnym są bezkarni zupełnie. Ty powiesz ,że to on ,a on powie że nie on :( i nikt debila nie ukarze w tej sytuacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdaję sobie sprawę, że kara ich i tak nie sięgnie - nie udowodnię im nic - moje słowo przeciw jemu/im.

Nic mi się nie stało fizycznie, rower też cały.
Ale zwyczajnie nie mogłam tego tak zostawić - byłam tak wściekła, że jedyne co mi przyszło do głowy to zgłosić to..

I dlatego legalne posiadanie broni w polsce mialo by racje bytu.
Taki dresik pomyslal by zanim byc cos glupiego zrobil bo moglby miec odstrzeloną dupe.

I w momencie kiedy wladowalabys magazynek w jego auto i on by uciekl, bylabys tak samo bezkarna jak on teraz -niestety
Wyrazy wspolczucia, nie pozostaje nic innego jak jezdzic w wiekszej grupie albo bardziej uczęszczaną drogą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Myślisz? Jak ona miałaby broń to dresik też miałby broń. Dzieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

taaaaa i jadąc na trening przewieszałoby się przez plecy kałacha :) a co :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niby tak, ale wtedy dresik również by taką broń miał - i zamiast klepnąć ręką, mógłby klepnąć 'gnatem' ;)

Tak czy siak - zapłacąmi za to, jak nie w ten to w inny sposób.
Wiem kto to był - wiem jak ten ktoś wygląda. Nie daruję mu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaka groźna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziwisz się ?????

Kobietami kierują emocje co Was często gubi :)

Mnie póki co emocje jeszcze nie zgubiły :)

Szczerze współczuję powyższej sytuacji. Niestety bardzo często (żeby ie powiedzieć przy każdy wyjeździe na szosę) widzę lekceważenie rowerzystów na drodze. Zajeżdżanie drogi, spychanie, wyijanie na milimetry, itp. Szkoda że nie potrafimy szanować mniejszych gabarytowo użytkowników dróg.
Twój temat widziałem także na forach trójmiejskich klub samochodowych i widziałem że spotkały się z podobnymi opiniami jak tutaj.
Z całego serca życzę doprowadzenia sprawy do końca i słusznego ukarania sprawców.

pozdrawiam! :)

temat doprowadź do końca, nie odpuść choć by nie wiem co, na Policji pokazuj sie częściej. w sumie szkoda że zgłosiłaś na Policje bo jak wiesz kto to zrobił i gdzie mieszka temat załatwił bym inaczej. To jest przestępstwo a bandytyzm trzeba czasem zwalczać brutalnie.

pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przestępstwo? Co najwyżej naruszenie nietykalności, ścigane z oskarżenia prywatnego. Czyli przed sprawą trzeba wpłacić 300 zł do kasy sądu i oskarżać osobiście. Policja nie powinna zajmować się tą sprawą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

rozumiem boxer, że twoje załatwienie sprawy "inaczej", nie byłoby przestępstwem?

Kuba - skoro nie mają zajmować się sprawą gdzie ktoś UMYŚLNIE (choć jak to udowodnisz...) chciał - powiedziałbym nawet - ZAMORDOWAĆ człowieka, to niby czym? Wlepianiem mandatów za jazde po chodniku, czy ściganiem wrogów systemu?

Może z tym morderstwem przesadziłem, ale tak perfidne przewrócenie rowerzysty jest dla mnie równoważne z pobiciem. Całe szczęście, że ciosy "nie trafiały".

masz racje w 100 % , tak to by było przestępstwo, ale musicie w końcu zrozumieć że nie nadstawiamy drugiego policzka i nie można tolerować absolutnie takich ataków, nie będę wam przytaczał zdarzeń których byłem świadkiem, ale dobrze obita gęba zdecydowanie bardziej działa na wyobraźnie bandyty drogowego, pomyśl - co by było gdyby panna mocno upadła uderzyła głową o asfalt i ją np. sparaliżowało ..?! co powiedzieliby kolesie z Golfa - nie chciałem !?!? i co to by dla niej zmieniło. Oczywiście to jest zły sposób, ale sorry jak ma to im ujść na sucho to mnie krew zalewa, może to truizm ale następnym razem możesz to być ty albo ja - pasuje ci to ?? bo mnie nie. Mam nadzieje że tego na własnej skórze nie doświadczycie, pozdrawiam

~Scarface Takie załatwienie sprawy jak proponuje boxer byłoby sprawiedliwością.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dla mnie jest to tylko naruszenie nietykalności cielesnej, tak samo jak wybicie zęba(przez jedną osobę) czy szturchnięcie. Policja może co najwyżej ustalić sprawcę.

Oczywiste jest, że sprawca (o ile sąd zasądzi) będzie musiał pokryć koszty leczenia.

Czym się powinna zajmować policja? Wykroczeniami i przestępstwami ściganymi z oskarżenia publicznego z urzędu oraz wnioskowymi po wniosku o ściganie. Sprawy z oskarżenia prywatnego, raczej tylko ustalić sprawcę by pokrzywdzony wiedział kogo chce przed sądem oskarżyć.

Dodam tylko, że ten golf ma OC w PZU. Więc jeśli coś się stało (np. zniszczone ubranie), można zgłosić szkodę i czekać na ewentualną decyzją o wypłacie odszkodowania.

Ja wiem, że i tak oni mi za to zapłacą.
Mam świadomość tego iż sprawa zostanie umorzona.
Ale ja i tak sprawcom tego nie daruję.

PZU i jakakolwiek inna ubezpieczalnia wypłaci ubezpieczenie z OC sprawcy, jeśli ten przyzna się do winy, lub jego winę potwierdzi policja/sąd - z wcześniej podpisanego oświadczenia na miejscu zdarzenia sprawca może się wycofać. Przez złożeniem doniesienia o wykroczeniu takim np jak potrącenie przez samochód, który potem odjechał powinno się mieć świadka, którego zeznania będą się pokrywać z naszymi i najlepiej wezwać policję od razu na miejsce zdarzenia (świadka też;) jeśli dzień, dwa dni po pojedziemy na policję żeby złożyć doniesienie nie ma się co dziwić że oleją trochę temat... bo sytuacja traci na wiarygodności... wtedy pozostaje tylko zlokalizować sprawcę na własną rękę. Ja bym takiemu obfotografowała auto, jak się da nawet samego sprawcę i wrzuciła info gdzie się da pt. lubię potrącać rowerzystów :) nie sądzę żeby taki wieśniak kogoś za to pozwał ;)

z powództwa cywilnego? niestety bez sensu... szkoda kasy i nerwów...

Fotografować możesz z dowolnego miejsca. Na rozpowszechnianie wizerunku musisz mieć zgodę osoby fotografowanej. Tablice rejestracyjne nie są danymi osobowymi i nie podlegają ochronie.

dobrze prawisz boxer. Jak spiewal Kazik: nie ma litosci dla sk...
tylko czy to sie oplaca w tym chorym systemie?

ile tu nienawiści na tym forum, a mówią, że sport poprawia samopoczucie i zadowolenie z życia hahah

Ukarali tych z GKS T908

Ukarali tych co mnie tak potraktowali.
Przyznali się i zostali ukarani mandatami po 400 zł.

Jak dla mnie to i tak spora kara, sądziłam że w ogóle nic z tego nie wyjdzie.

Mijam ich na treningu.. kilka razy w tygodniu...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak, ty bys uderzyl w pupe. byloby zapewne smieszniej.

Re: Ukarali tych z GKS T908

w jakich okolicach oni grasuja?

wow jestem w pozytywnym szoku :) no ale sprawa gdzie świadkowałam potrącenie autem rowerzysty na ścieżce też zakończyła się pozytywnie więc chyba policja prowadzi jakieś działania pro rowerowe :)

Policja nie prowadzi żadnych działań pro- czy też anty- rowerowych. Policja egzekwuje prawo. Ciekawe z którego art. kw. ci ludzie zostali ukarani za uderzenie w plecy. Chociaż z opisu wyglądało to na naruszenie nietykalności cielesnej... może autorka złożyła inne zeznania?

Złożyłam jedno prawdziwe zeznanie.
Otrzymam oficjalne pismo - wtedy będę mogła ew. odwołać no i dowiem się z jakiego arytukłu zostali oskarżeni i o co.

Myślę że taka kara jest satysfakcjonująca. Następnym razem durnie pomyślą ile ich mogą takie wygłupy kosztować.

teoretycznie - w praktyce dalszy bieg sprawy bo zgłoszeniu poszkodowanego zależy od dobrych chęci policji...

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...