Re: Obniżenie podatków
bardzo podoba mi sie punkt 9!
ogólnie idea--panstwa i urzednika,inspektora--pozytywnie nastawionego do przedsiebiorcy
kazdego-nawet jednoosobowego
bo to on ma przynosic dochod--z tego zyjemy wszyscy
srednia i mała przedsiebiorczosc jest totalnie niedoceniana
Pih Sanepid----jestem jak najbardziej za tym,zeby te instytucje dalej działały ,tylko jak na litosc boska wyrzucic z szeregów urzednikow i inspektorów --tych "dorabiajacych" do pensji
notabene w jednej sieci w zyciu nie widziałm sanitarnych inspekcji-sieci która ma tez gastronomie
co oni robia ,czym sie zajmuja?
dzisat lat temu--kontrole były na porzadku dziennym
to wszystko jest przezarte łapowkarstwem-od samej koncesji na cos tam po kontrole prawidłowosci działln.
PIH--to własciwie obie--to jakies archaiczne nazwy,jak ze sklepu z antykami
bhp-wcy na ogół odwalaja szkolenie,zreszta czesto nie ze swojej winy
podpis i spadaj
a w zakłądach nadal--mokro,wali sie na łeb,nie ma p-poz,kable ledwo zipia..,smiałam sie w jednym takim burdeliku--ze mamy dodatkowe motywatory,oprócz muzyki-----elektrostymulacje
bhp-owiecpowinien miec wieksze uprawnienia do zmotywowania pracodawcy-by zrobic porzadek w firmnie z bezpieczenstwem
czasem to jest ,,na własne oczy widziałam --zwyczajne niedbalstwo i nie chce mi sie wziazc elektryka ,zeby zrobił izolacje,bo zal tych niekiedy naprawde niewielkiej sumy--100,200 zł
ile kosztuje ludzkie zdrowie i zycie
poza tym w Polsce nie rozumie sie takiej podstawowej kwestii
traktujac pracownika jak człowieka,nie ponizej siebie a na równi
jesli pozwalasz na innowacje dla rozwoju firmy,dla polepszenia war.ergonomii stosunkow w pracy,
nawet strozowi,sprzataczce--dajac im wkład w działalnosc-tworzenie firmy
tworzysz wspaniała atmosfere,miejsca do którego chce sie isc i ma sie za nie odpowiedzialnosc
dba sie o to miejsce,na równi z szefem
a to jest najwieksza motywacja
a w zespole ludzi mktórzy dbaja o swoje miejsce ,dbaja o siebie wzajemnie wszystko idzie do przodu
ludzie sie nie szanuja,swojej pracy--to jest mentalnosc Polaka
my lubimy siebien gnoic wzajemnie
masz tam punkt o polskiej decyzyjnosci--jasne,ze tak
tylko ,ze --jak juz wczesniej pisze-Polak potrafi bardziej gnebic i oszukiwac rodaka niz ten zagraniczny własciciel
Ja mysle,ze na poczatku przedsiebiorca zatrudniajacy powinien byc troszke wiecej przypilnowany
punkt o zwolnieniu bez uzasadnienia--sorki ale ,jesli chcesz budowac humanistyczny menagering,a chyba nam wszystkim obecnie i wkoncu o to chodzi---memento hominem ...
nie wracajmy do kapitalizmu ,który juz był
i na podstawie zła którego,pociagnieto rzesze ludzi do buntu
biznes mozna tworzyc bez krzywdy ludzkiej..i trzeba
dlatego -stała umowa(a do tego znowu potrzebne ustawy i obnizenie podatków-aby ciebie było na to stac),oczywiscie po okresie probnym
przeciez jesli juz nie stac ciebie na tego człowieka,nie odpowiada ci--piszesz prawde---ze wzgledu na brak srodków,ze wzgledu na potrzebe innych kwalifikacji i umiejetnosci...
to nie jest łatwe--wczesniej o tym z toba osoba rozmawiasz-bo nie chodzi o to ,zeby kogos zniszczyc
uproszczenie załozenia działalnosci--tak,ale wiesz--troche za mało
dokładniej -czym sie bedziesz zajmował
16 lat--?wiez,ja mam takich w domu--nie sadze,zeby to była dobra granica wieku,rodzic nadal jest opiekunem prawnym,poza tym --to jeszcze fiubzdziu w głowie
niech juz zostanie jak jest --skonczone 18,chociaz to tez
ale tu juz nic nie zrobisz a przynajmniej sam za swoje błedy jest odpowiedzialny
zeby cos zmienic na lepsze czasami trzeba przewrócic rzeczy do góry nogami
strach przed nowym jest normalnym,ludzkim zabezpieczeniem umysłu przed ryzykiem,przed utrata stabilnosci
trzeba to sobie przeanalizowac,jakie mam zabezpieczenia?haki o line i do przodu
ten 9 punkt to jest rewolucja
marzenie!
wszyscy urzednicy maja byc ---do pomocy
potem dopiero,kiedy uporczywie uchylasz sie od zobow.-od wymagania!
nadmierna biurokracja jest nasza zmora--i w ilosci i w jakosci
nie da sie na to zarobic
to nie jest złosliowsc a czysta ekonomia
jesli produkujacych jest 20 pr,usługujacych i innych np oswiata,którzy nie produkuja a np nazwijmy to"słuza rozwojowi,zdrowiu"i innych niezbednych dziedzin ,które bardziej słuza niz produkuja,no i emeryci itd--jest powiedzmy 40pr ,40 biurokracji czystej--to
mamy 20 procent zarabiajacych na 80 proc--nieprodukcyjnych
czy w tym układzie produkcyjny ma szanse otrzymac sprawiedliwe wynagrodzenie--za Chiny nie!
koles --dzieki za link:)
0
0