Wiekowa sama widzisz, prywatnie to by cuda nawet wmówili byle zarobić, chyba że trafisz się na prawdziwego fachowca, to nie wciśnie a nawet odmówi zabiegu jeśli nie widzi takiej potrzeby, to kwestia odpowiedzialności za pacjenta.
Zrozpaczona podała stopień dwa albo trzy, do tego pisała że potwierdziło to dwój lekarzy, o ile mnie pamięć nie myli. Fakt chyba nic nie pisała o objawach, ale może nie chciała? Skoro się zdecydowała na zabieg, to sama uznała że jej to przeszkadza. A więzadła nigdy się nie zregenerują, nawet u młodej osoby, powtarzam z każdym rokiem będzie tylko gorzej, bo będą ciągnąć w dół i rozciągać się jeszcze bardziej, aż w końcu nie będzie można z nimi nic zrobić. Ważne aby zrobić to u fachowca, i faktycznie konsultować się w kilku miejscach, tylko skąd na to brać pieniądze? Nie każdego stać na wydawanie po kilkaset złotych kilka razy w roku na konsultacje a gdzie badania? Jeśli chodzi o tego typu zabiegi na NFZ< nie znajdziesz nadgorliwców, wolą nie dać niż dać ;), masz chodzić prywatnie na jakieś liftingi ścian, itd, aby nabić im kasę, cuda po wmawiają, mi próbowano wmówić
Piszesz abym poszła prywatnie u siebie, myślałam nad tym, jest kilka osób bez tytułu profesora, tytuł to jedno, chodzi o osoby, które tego typu zabiegi robią non stop z dużym powodzeniem, może to byś zwykły dr bez tytułu, mnie to nie robi. Natomiast ceny za konsultacje mają niemal identyczne, już się orientowałam, fakt że zazwyczaj w cenie za ok 500-600zł mają często już usg ale też nie wszyscy. Tylko jaki sens ma chodzenie od lekarza do lekarza jeśli nie chce sie u niego operować? W trójmieście tego typu zabiegi robią w każdym szpitalu gdzie jest oddział ginekologii, w okolicznych szpitalach także, i co z tego, pewnie z marnym skutkiem skoro nawet tu na forum nie ma nikogo kto by się pochwalił skutecznym zabiegiem. Zabawne byłam prywatnie u lekarzy którzy pracują w tych szpitalach, i żaden mnie nie skierował na zabieg. Dostałam trzy skierowania na oddział celem diagnostyki, i nigdzie nie zostałam przyjęta, bo lekarze walili tekstami, to za mały problem, a jeden cham powiedział mi że może mi pokazać kobietę która ma problem i ja mogę sobie to porównać, jak to wygląda u innych pacjentek. Nawet nie wyobrażasz sobie ile przez te miesiące napłakałam się w gabinetach lekarzy aby ktoś wreszcie mi pomógł i dał skierowanie, nie dostałam od żadnego gina, dostałam od lekarzy innych specjalności, bo oni widzieli problem. mimo wszystko nigdzie mnie nie przyjęto, i nie przyjmą bo usłyszałam, "my tu tylko operujemy, nie robimy diagnostyki, a pani problem jeszcze nie jest operacyjny, proszę iść do urologa zrobić badania...", Nie ma znaczenia że oprócz obniżeń mam inne problemy, mam szukać gina który da mi skier ba badania, a gdzie bym nie poszła na NFZ, to nikt nie chce dać skierowania bo uważa że nie może, bo nie widzi potrzeby a to badanie jest w ramach NFZ< czyli nie dla kaprysu. Szlak mnie trafia. Prywatnie to ok tysiąc zł. Skąd na to brać? Dlatego chciałabym się zapisać do gina na NFZ ale w poradni przyszpitalnej, może tam coś ruszyłoby chociażby z diagnostyką. Tyle że niektóre poradnie przyszpitalne przyjmują wyłącznie pacjentki po operacji w ich szpitalu w ramach kontroli, szukam poradni która przyjmuje każdą pacjentkę ;)
2
0