Ja ostatecznie nie mialam nic, mialam podjerzenie, wykryte w trakcie poporodowej wizyty u fizjoterapeutko uroginekologicznej. Bylam pozniej u uroginekologa i nie potwierdzil tego, u mnie to efekt problemow gastrologicznych/proktologicznych. Ale tak sie zestresowalam tym wczesniejszym podejrzeniem, ze zglebialam temat. Moja fizjo mowila, ze jakby sie to potwierdzilo, to ona swoje pacjentki wysyla tylko do krakowa, bo jedynie tak jest w stanie polecic z czystym sumieniem lekarza. Mowila ze u nas posucha na pomorzu, ze jak trafiaja do niej pacjentki tutaj operowane, to wlasnie znpowiklaniami. Ze to generalnie trudna i niewdzieczna dzialka, ze malo specjalistow, ze o powodzeniu zabiegu decyduja doswiadczenie lekarza, roznirodnosc technik operacyjnych ktorymi dysponuje operator, i oczywiscie to wszystko nie da gearancji ze bedzie na pewno dobrze, ze powiklnia sie zdarzaja, ale im ktos wiecej zabiegow robi, tym wiadomo ze procentowo ma mniej pacjentek powoklanych, niz ktos kto operuje raz na miesiac...
Sama przekopywalam internet i tez nie znalazlam nikogo lepszego. Wiec rozwazalam konsultacje tam jakby wyszlo ze sie kwalifikuje do leczenia. Do krakowa mozna zlapac pendolino w promce za 99 zl a rayanair lata nawer za 39 zl. Takze mozna to ogarnac w jeden dzien. Wiem ze kosZty duze, ale ja bylam tak zdeterminowana ze trudno, wzielabym nawet kredyt zeby moc normalnie funkcjonowac. W necie czytalam, ze takie zabiegi ok 4 tys zl, moja fizjo mowila, ze wydaje jej sie ze blizej 6-7 tys. Zawsze mozna zadzwonic do tej poradni gyneka ske nazywa jak dobrze pamietam i podpytac.mowila mi tez ze te lasery proponowane przes ginekologow to pic na wode, wiec zastanowilabym sie dwa razy -
Jezelk ktoras z was o czyms takim mysli.
Nikogo na nic nie namawiam, chcialam sie podzieic swoja wiedza. tez uwazam ze poinno to byc normalnie refundowane i na dobrym poziomie wykonywane zabiegi. Ale jest jak jest. Nie ma u nas opieki poporodowej jak np we Francji czy w Niemczech. Czy wlasnie po powiklanych zabiegach ginekologicznych. U nas trzeba radzic sobie samemu.
Zycze wszystkim, zeby udalo sie wam naprawic wszystkie problemy i znowu zyc pelnia zycia.
Ps. Pamietajcie zeby nie kichac/kaszlec bez napinani miesni dna miednicy, bo tk jeszcze bardziej wypycha narzady. Tak samo jak najmniej dzwigac, zadnego biegania czy tym bardziej trampolin. I dobrze jest cwiczyc miesnie dna miednicy, ale tez zadnymi kulkamk gejszy, bo one forsuja miesnie bo jest tylkk napiecie bez rozluznienia. Powodzenia
4
0