Odbiór mieszkania od dewelopera

Temat dostępny też na forum: Usługi i wykonawcy
Hej, możecie kogoś polecić bo ja sie na tym nie znam wcale.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odbiór mieszkania od dewelopera

Pan Mateusz odbieral nasze mieszkanko i naprawde mozna polecic. Zna sie na tym bardzo dobrze i napewno pomoze. 792 497 999

http://www.odbiorgdansk.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Post okazał się pomocny bez dwóch zdań. Pan Mateusz to bardzo dobry fachowiec i znalazł wiele usterek których w życiu bym sama nie wskazała.
POLECAM

tu jest jego fejs: https://www.facebook.com/OdbiorGdansk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odbior na Slonecznej morenie mi ten mateusz przeprowadzal i bylam zaskoczona iloscia niedociagniec. Mozna go polecic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak odbiór mieszkania to tylko z Apartal. Podchodzą do sprawy fachowo i profesjonalnie. Znalazłam ich w Internecie i poczytałam opinie. Od razu zadzwoniłam i umówiłam się na odbiór. Jestem bardzo zadowolona z ich usług. Warto zajrzeć na ich stronę

TEL. 518598464 polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tego gościa nie znam ale Pana Mateusz wydaje się godny zaufania - 792 497 999

pytanie brzmi czy jest fachowcem, czy doszukuje się dziury w całym. Niestety jesli płacisz mu za pomoc w odbiorze mieszkania, to jego CEL to znaleść wady, im więcej, tym chętniej sie go poleca.
Warto również zapoznać się ze standardem wykończenia mieszkania, i wówczas odbiory z 'super znawcą" nie będą konieczne.
A jakie wady najczęściej wytyka taki "znawca"? równosc tynków, itp
wady mieszkania możemy stwierdzić sami - czy nie sa porysowane okna, jak sie okna otwieraja, czy nie haczą, stan drzwi, i tak na prawde na tym koniec, bo i tak wejdzie ekpia która będzie cekolwała i wykańczała lokal.

nie dajcie się naciągać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a przy okazji warto zwrócić uwagę na adresy IP osób polecających. Dziwnie zbieżne!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze powiedziane.

Ja robiłem miesiąc temu odbiór z budowlańcem, a nie poleconym specjalistą.

Budowlaniec sam ocenił, czy ma potrzebę czegoś do reklamacji, czy i tak skuje, przełoży i tyle.

Specjalista, żeby się wykazać, znajdzie sto usterek, dzięki czemu deweloper po złości będzie je kończył na maksymalnych terminach.

Efekt jest taki, że masz mieszkanie ale go nie masz.

Ekipa budowlana też nie będzie za tobą czekać, tylko bierze kolejne zlecenie.

Poza tym zawsze lepiej się wprowadzić a potem ew. jechać rękojmią, na jakieś typowe usterki, które i tak wyjdą po paru miesiącach a nie od razu.

Inne tematy z forum

Osiedle Przyjemne (14 odpowiedzi)

Osiedle Przyjemne powstaje w nowej, ale już rozbudowanej części Gdańska. W ostatnich latach...

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2185 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Oliwkowa Park (22 odpowiedzi)

Oliwkowa Park znajduje się w części Gdańska, która w ostatnich latach niezwykle się rozwinęła....