Re: Odpowiedni ubiór dla przedszkolaka
ja mam podobno sytuację jak koleżanka wyżej bo też mam okna na przedszkole i widzę szarańcze, dzisiaj akurat nie patrzyłam bo byłam w porze wietrzenia szarańczy w sklepie ale wczoraj (gdzie było bardzo ciepło) bardzo dużo dzieci miało czapki i kurtki wyglądające jak zimowe - dla mnie masakra. ja kumam, że rano jest zimniej niż popołudniu ale czy te panie przedszkolenki nie mają trochę oleju w głowie żeby jak widzą że z 2 stoopni zrobiło się 22 to powiedzieć dzieciakom, że czapek nie trzeba i kurtkę można w szatni zostawić. czy może to kwestia tego, że rodzice nie dają dziecią czegoś bardzie letniego jak wiadomo, że w południe będzie cieplej?
Moja przyjaciółka ma przedszkole i tam z zasady jest tak, że dzieci w szatni mają zestaw: cieńsza kurtka, grupsza kurtka, przeciwdeszczowa, spodnie przeciwdeszczowe, czapka, szalik, bluza, kalosze i Panie decydują co ubrać w zależności od tego jako jest obecnie pogoda. chyba, że rodzic się upiera, żeby ubierać inaczej (a są i takie asy, że przyprowadzają dziecko w polarze, ocieplanych spodniach, czapce i zimowej kurtce jak jest 15 stopni i każą to wszystko wkładać bo dziecko chorowite....)
1
1