Odżywka do włosów

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy mogłybyście polecić jakąś naprawdę dobrą odżywkę do włosów albo jakiś domowy sposób. Sa suche na końcach i się "puszą" a przy skórze głowy się przetłuszczają. No i się rozdwajają na potęgę. Nie mogę ich w nieskończoność podcinać bo pójde do ślubu we fryzurze na jeżyka;-) Chyba potrzebuję czegoś co odbudowywuje strukturę włosa.
Pomożecie?
Z góry dziękuję.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odżywka do włosów

Hej
ja już jakiś czas używam 'henna wax"- jest w wersj i do jasnych i do ciemnych wlosow.
Naklada sie po umyciu wlosow, wlosy pod folie, na folie recznik i tak 15-30 min.
Wlosy, sa w duzo lepszej kondycji, nie wypadaja i duzo szybciej rosna.

Tulipanna, a gdzie kupujesz tą odżywkę? Bo kiedyś jej szukalam ale nie udało mi się znależć.

W aptece w manhattanie. Pare dni temu za 240 gram placilam 19 zl

Słyszałam,że w aptece można kupić naftę kosmetyczną,którą się wciera we włosy,zakłada na głowę folię i tak 10 minut trzeba wytrzymać.Sama nie próbowałam.

ja probowalam ;)i wiecej szkody wlsoom zrobilo zmywanie tego oleju z glowy ;)

Ja droga to Loreal Professionel
Jak tańsza to z AVONU maska do włosów koloryzowanych i dodatkowo jedwab do włosów z Fabrouk'a lub z avonu do suchych końcówek olejek

Wiem ze to brzmi obrzydliwe.. ale mam kziazke z mnustwem roznych naturalnych maseczek, i jestem zachwycony tymi ktore jak narazie sprawdzilam..

Jest jedna na wlosy, poprostu majonez.

Sama tego jeszcze nie probowalam, ale kolerzanka zachwala. Musi to oczywiscie byc prawdziwy majonez, tz na jajkach i nie jakis light.

Mi też włosy się przetłuszczają. Używam szamponu do włosów przetłuszczających się (najlepszy wg mnie jest Fructis) i odżywki do włosów zniszczonych - bardzo dobra jest "Intensywna Regeneracja" Pantene Pro-V, dobra jest też odżywka L'OREAL Elseve Nutrileum Odżywka intensywnie wygładzająca, włsosy suche, szorstkie, trudne do układania (ona jest w takim ciemnożółtym opakowaniu). Odżywki nie nakładam na całe włosy - jedynie na końcówki...

A na rozdwajanie się włosów to jednak najbardziej skutecznym sposobem jest podcinanie:( Nie wiem czy są jakieś odżywki zapobiegające rozdwajaniu...

a ja bardzo lubię odżywkę sunsilk do blond włosów, dobrze mi służy:)

nafta działa bo kiedys stosowałam,jedynym minusem jest to ze troche ja czuc nawet po umyciu wlosów.nafta to domowy sposób na wlosy"babciny"czyli mojej 80 letniej babci.wlosy ma jak na swój wiek mega zdrowe i ladne.ja sama kiedys stosowałam czesto.wlosy przedewszytkim przestaja wypadac i sa mocniejsze.i lsnią.działa tez na łupież.polecam

Pokrzywy, jezeli jeszcze znajdziesz, to sposób mojej Babci:) Suszysz pokrzywy potem zalewasz je wrzątkiem i robisz z tego płukanke do włosów po umyciu, działa rewelacyjnie, włosy pogrubiają się, dostają blasku.. jednym slowem pokrzywowego dopalacza:)

super odzywka jest seboradin w ampułkach

Mam jeszcze coś takiego (ta sama odżywka ale w opakowaniach o innej pojemności):

ODŻYWKA

ODŻYWKA

Pięknie pachnie (jak budyń waniliowy), nie obciąża włosów, włosy są lekkie i miękkie:) Odżywka stosowana w zakładach fryzjerskich. Szczerze polecam (zwłaszcza, że jest tania a dobra).

henna wax

sprobuj na koncowki z avonu..parafiny....naklada sie ja na ciplo...super
a po umyciu na konce serum...tez z avonu

ja polecam sklep Emporium w oliwie z kosmetykami profesjonalnymi, firma matrix ma super rzeczy, ja uzywam szamponu do włosów przetłuszczających się a w końce włosów wcieram odżywkę do włosów farbowanych Elseve (czerwona) ale mopżesz inną na rozdwajające się końce, odżywkę spłukuję i wycieram włosy, przes suszeniem nakładam na całość odżywkę bez spłukiwania perłowy połysk Loreala (w rózowym opakowaniu - taka powiedzmy plasikowa buteleczka) i układam fryzure, na koniec spryskuję nabłyszczaczem firmy matrix ze sklepu w oliwie (patrz wyżej) i włoski wygladaj cudnie, nawet jak chodzę do fryzjera - fryzura ślubna- to zabieram z domu moje kosmetyki bo wolę nie rezygnować ze sprawdzonych rzeczy.... polecam...

henna wax
jest najlepsza!!!

Ja polecam Sillica - tabletki ktore mozna kupic w aptece. Może to nie odżywka, ale super poprawiaja kondycję wlosów, skóry i paznokci...(przyspieszają wzrost włosów i paznokci)
Wiem bo wypróbowałam na sobie ;)

Dove- maska do włosów- w granatowym opakowaniu, nie odżywka ;)
Jest rewelacyjna...włosy sa po niej lekkie, błyszczące...używam od roku i nie jedna osoba pytała już-czym ja myje włosy, że tak zdrowo wyglądają :) Naprawdę polecam....koszt ok.16-20 zł

Najlepszy sklep internetowy z profesjonalnymi produktami fryzjerskimi https://emstudio.bialystok.pl/shop/.

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...