Ojciec chrzestny - dokumenty

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jakie dokumenty musi przedstawić przyszły ojciec chrzestny? Czy musi mieć bierzmowanie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ojciec chrzestny - dokumenty

żeby być rodzicem chrzestnym bierzmownie to NAJWAZNIEJSZA rzecz.w kosciele katolickim nie majac bierzmowania nie mozna byc chrzestnym.

No właśnie tak myślałam, ale czy coś jeszcze? Np. zaświadczenie z parafii, że może być ojcem chrz., jeśli chrzest odbywać się będzie w innym kościele?

o to musisz juz zapytac ksiedza w kosciele w ktorym bedzie chrzest bo kazdy kosciół ma inne wymagania.ale z cala pewnoscią zaswiadczenie o bierzmowaniu musi miec.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i może być jeszcze potrzebne zaświadczenie, ze ta osoba jest praktykującym katolikiem

no jak ksiadz jest troche dziwaczny to moze tego wymagac,ale to chore.dobrze ze u mnie tak nie jest.

up

W razie gdyby z jakiegoś powodu kandydat nie spełniał warunków kościelnych to może być "świadkiem chrztu" a nie chrzestnym. My tak mieliśmy i było OK.

potrzebuje zaswiadcenie ze moze byc ojcem chrzestnym czyli ze ma wszytskie sakramenty

up

image

image

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (120 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...