Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

Dziewczyy czy któraś z Was jezdzi tym wózeczkiem , potrzebuje jakichś opini od uzytkowniczek :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

No właśnie ja ani ten sprzedawca nie wiedzieliśmy co z nim zrobić, bo w tym wózku któy oglądaliśmy nie było żadnej kieszonki żeby go schować - był tylko taki ściągacz ale nawet po maksymalnym ściągnięciu tego i tak nadal to wisiało. A do tego ten koniec materiały był czarny a nie w takim kolorze jak wózek i strasznie się to rzucało w oczy. Moim zdaniem ta nowa budka nie będzie za krótka - oglądaliśmy właśnie w bobowózkach tą budkę z wyciągniętym tym dodatkowym daszkiem z przodu i położoną na płasko. Co do montarzu to troszkę się różni - ale minimalnie. Moim zdaniem w nowym ona bardziej dolega a w starszej werski są więsze luki i bardziej może podwiewać.
A z jakiego roku jest ten kolor green slice? Bo jeszcze inne budki były w roku 2008 - nie miały tego wyciąganego materiału na przedłużenie tego daszka z przodu i miały takie okienka - tej budki na żywo nie widziałam. Ja jeszcze nie mam swojego wózka - czekam na realizację zamówienia - ma być jutro lub we wtorek. Jak przyjdzie to wstawię zdjęcia - chyba że w weekend urodzę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Starsze modele były w kolorze grey ale na oko wyglądają identycznie, tylko nazwa inna. Ja akurat szukam samej spacerówki i różnica w cenie jest spora bo za nową trzeba zapłacić ok 1900 a z 2008 i 2009 r można trafić nawet za 1200- 1350.

a starsze modele szly tez w kolorze fast forward? jaka jest cena starszych a jak jest nowych modeli?

Mnie też się nie podoba jak ten materiał wisiał ale chyba można go odpiąć albo schować do kieszonki- pamięć mnie niestety zawodzi... Ta nowa budka przy rozłożonym siedzisku do pozycji leżącej nie będzie za krótka? I jeszcze jedno pytanko: myślisz, że te budki mocuje się tak samo do stelaża niezależnie od modelu wózka? Masz może zdjęcia swojego wózeczka w realu?

Jeśli ktoś widział na żywo green slice to niech się odezwie, proszę:-) Podoba mi się ten kolorek ale obawiam się jak będzie wyglądał w rzeczywistości.
Te starsze wózki można kupić bez porównania taniej.

blatka rzeczywiście ten który ja widziałam to fantasy green a nie green slice. Ja właśnie porównywałam budkę z tym materiałem z tyłu do tej z 2010 roku bez materiału. Nie podobało mi się że ten materiał tak "wisiał" i w sumie nie wiem co można by z nim zrobić, żeby to lepiej wyglądało - Pan z mama i ja też nie wiedział. A w tych nowych modelach z tyłu nic się nie wyciąga tylko z przodu od środka wyciąga się taki dłuższy daszek i lepiej to z tyłu przylegało i dziecku nie będzie podwiewać. Ja porównywałam te 2 budki i moim zdaniem lepsza jest ta nowa, ale to tylko moje zdanie.
image

Uploaded with ImageShack.us

Bardzo dziękuję za odpowiedź!
Akurat ja oglądałam Murę brązową z 2009r i szarą z 2010. Te nowe nie mają tego materiału z tyłu przez co nie da się jej już bardziej naciągnąć do przodu a poza tym miałam wrażenie, że bardzo nachodzi na dziecko- te starsze typy są jakby wyżej. Najgorsze były te klipsy do naciskania i budka bardzo kiepsko się naciągała do przodu- trzeba się było nieźle naszarpać... Nie miałam możliwości porównania jednej i drugiej przy złożonym i rozłożonym oparciu bo dziecko mi się tak darło, że niestety musiałam wracać do domu. Teraz nie wiem kiedy znowu się wybiorę do sklepu i chciałam już zamówić przez net i mieć z głowy ale nie wiem który wybrać, ech... A green slice na zdjęciach wygląda na jasny, może ten który widziałaś to fantasy green?

Ja dla dziweczynki wybrałam gondolę ADRIATIC BLUE z 2009 roku i spacerówkę BLUE NOTE z 2010 roku. Ogólnie wzięłabym cały zestaw Adriatic blue ale ze względu na to że kolekcja 2010 ma poprawioną budkę w spacerówce (chodzi o tył budki - wiszący materiał) zdecydowaliśmy o dwóch różnych kolorach - z resztą zawsze to jakaś odmiana :)
Atlantica oglądałam jakieś 2 tyg. temu w Mama i Ja w Gdańsku - moim zdaniem nie jest on jaskrawy, bardzo mi się podoba. A kolor Green slice widziałam w bobowózkach w Gdyni - jak dla mnie ta zieleń trochę za ciemna, ale to kwestia gustu. Brązowego koloru nie lubię więc u mnie z automatu odpadł ale też był w Mama i Ja jak byłam. A co z tą budką z 2010 roku było nie tak ? My też z tymi budkami mieliśmy problem, aż w Bobo wózkach Pani nam wszystko dokładnie pokazała i omówiła. W Mama i Ja chłopak który nas obsługwał nie wiedział nawet jak się budkę do spacerówki montuje - mój mąż mu pokazywał a nie on nam (na tosia.pl o ile dobrze pamiętam jest filmik z instrukcją któy oglądaliśmy - z tym że tam jest budka z 2009 roku).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, który kolorek Waszym zdaniem wybrać dla dziewczynki? Green slice czy atlantic- czy one nie są bardzo jaskrawe? A z 2009 roku brązowy albo szary? Na żywo widziałam tylko jeden model z 2010 roku i na pewno się nie zdecyduje bo budka jest straszna! Szukam na allegro ale te kolory na żywo wyglądają zupełnie inaczej więc może coś doradzicie?

śpiworka nie kupowałam, mam uniwersalny i pasuje idealnie

chciałam kupić parasolkę bo w sklepach akurat nic nie było dostępnego co by pasowało i było w odpowiedniej kolorystyce i koniec końców okazało się, ze oryginalnej tez akurat nie było na magazynach więc olałam sprawę...lato przejeździłam bez parasolki i było ok
natomiast mam torbę...

powiem tak...droga, fajna ale bardziej do noszenia ze sobą na ramieniu bo fajnie wygląda i fajnie się nosi...ona idealnie pasuje do koszyka pod wózkiem, natomiast na rączce trochę dupiato się ją wozi bo nie ma żadnych zaczepów i spada w dół rączki
no i wg mnie nie jest zbyt pojemna, chociaż zależy kto co nosi
ja używałam jej dopiero przy spacerówce bo wtedy nosiłam ze sobą picie, jakie przekąski dla Miśki itp.
wcześniej nie była mi potrzebna

Ja wczoraj zamówiłam ten wózek, więc już niedługo będę mogła wyrazić o nim swoją opinię :)

Witam, Mam pytanie czy może chcesz sprzedac wózek Maxi-Cosi Mura 4 najlepiej cały komplet jakbyś miała. Bym chciała odkupic od kogoś najlepiej używany bo cenę w sklepie ma naprawdę wysoką.

Pozdrawiam Alina

mój mail: alin_p@wp.pl

czyli jak chce sie wszystko osobno kupic to i tak cena jest ok 3300 wiec tyle co gotowy zestaw na allegro... no nic, dzieki dziewczyny.. :)

dodatkowa baza samochodowa do fotelika maxi cosi to koszt ok 500-600 PLN w zaleznosci czy na pasy czy na isofix wiec raczej nie wchodzi w cene tego kompletu

mowicie o foteliku razem z adapterem do autka?

Owszem są, ale starsze modele.

za 2000zł widziałam nowe na allegro, fotelik mozna dokupic w sklepie za 400zł, wiec bez sensu ściągać z Niemiec :)

Taniej wózek można kupić w niemieckich sklepach, czarna spacerówka 380 euro, czarna gondola 145 euro tj. ok 2050zł, koszt dostawy do Polski to około 6 euro, a fotelik można kupić u nas za 530zł. Więc komplet wyniesie Cię jakieś 2600. Uważam, że warto.
a co do akcesoriów, to kupiłam torbę, czekam na jej dostawę jak będę juz ja miłą to podzielę się opinią.
Pozdraiwam

"Cena zabojcza, a parasolka nic ciekawego."

Wlasnie. Dlatego chce poszukac tanszego zamiennika:)

Szkoda, że nikt nie ma. :(

Co do parasolki to kupilam oryginalna, bo obawiałam sie ze inne nie beda pasowac lub zjezdzac. Cena zabojcza, a parasolka nic ciekawego.

Rzeczywiscie co uzytkownik to opinia :)
Moskitiery uzywalam latem intensywnie i nigdzie nie byla przymala :)
Zimą w sniegu wózek sprawowal sie bez zarzutu - oczywiscie przy zablokowanych kołach przednich.
Amortyzacja - rzeczywiscie wózek nie jest tak miekki jak te na pasach czy wahaczach, ale nie zauwazylam, zeby dzieckiem telepało i trzesło.
Najlepiej wypróbowac w sklepie, pojezdzic, poskrecac itd.

Gwiazdeczkaaania ja nie pomoge, bo nie kupowalam tych oryginalnych dodatków. Śpiworek ewidentnie mi sie nie podoba a syn i tak nie dał by sobie tak schowac rąk :) Torbę udalo mi sie dobrac w miare zblizonym kolorze do wozka za 1/3 ceny oryginalnej.
Teraz chyba bede szukała parasolki na lato, niekoniecznie oryginalnej

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...