Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

Dziewczyy czy któraś z Was jezdzi tym wózeczkiem , potrzebuje jakichś opini od uzytkowniczek :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

Karolla - jak kupowałam rok temu - to ten sprzedawca miał najtaniej - no i jest sprawdzony, także w razie czego kupuj bez obaw. :D

Co z tymi dodatkami nikt nie ma ?
http://www.allegro.pl/item926699711_spiworek_adriatic_blue_do_wozka_mura_3_4_od_g_7.html

http://www.allegro.pl/item938711242_torba_do_wozka_mura_3_4_kolor_fantasy_green.html

właśnie tak zamierzam z tą amortyzacją...
mnie osobiście te emmaljungi też sie nie podobają, za to mura baaardzo :)

dzieki za strone :) tam jest ten wozek o ktory mi chodzi tylko szary :) cena 3200, poszukam jeszcze troszke moze gdzies dostane ciutek taniej :)

zł☻y link zły link
polecam tego sprzedawce :
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5132128

Nikt nie ma oryginalnych dodatków ???

polecam tego sprzedawce https://ssl.allegro.pl/item958457208_maxi_cosi_mura_4_3_caly_komplet_2010warszawa.html

Amortyzacje mozna sobie sprawdzic w mama i ja :D

A co do wypowiedzi mamy2 to emmaljunga ma dla mnie jedna zasadnicza wade - jest okropnie brzydki. :D

dziewczyny ja tez jestem juz zdecydowana na mure maxi cros 4,w kolorze czarnym. Znalazlam taka na stronie bobowozki, ale cena szok 3300zł. czy te wozki wszedzie tle kosztuja czy moge gdzies w trojmiescie kupic taniej chcialabym wydac ok 2500-2800zł maksymalnie. Czy kolekacje zeszloroczne sa przeceniane? zalezy mi na calym czarnym wozku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też sie zastanawiam nad Murą i zaciekawila mnie wypowiedź poprzedniczki Mamy2.

Interesuje mnie zwłaszcza opinia na temat amortyzacji wózka? Nie chciałabym aby wózek był twardy...Tyle opini pozytywnych a jedna praktycznie podważyła wszystko to co pisałyście ;)...

Co do warunkow zimowych to sie nie zgadzam, wystarczylo zablokowac kola i dalo sie wszedzie przejechac.

Mam pytanie czy ktos ma oryginalne dodatki do Mury - torebke, spiworek ???

Ja też użytkuję Maxi Cosi Mure 4 od 9 miesięcy i niestety uważam, że za wysoką ceną wózka nie idzie jednak jakość.

Niestety zima pokazała, że wózek się nie sprawdził. Te mniejsze i węższe koła przednie dramatycznie sprawdzały się na śniegu. Szczególnie wtedy kiedy śnieg już dłużej leżał był twardy i zbity.

Poza tym jeśli chodzi o amortyzaję to nie raz miałam wrażenie, że zaraz wytrząse dziecku mózg. I to wcale nie spacerowalam po trudnych terenac, a po deptaku nadmorskim. Wózek jest okropnie twardy.

Buda i przykrycie wierzchnie gondoli są zbyt kłuse i musiałam wciąż zakładać to foliowe okrycie.

Miałam możliwość przez miesiąc używać pożyczonego Emajlunga i jest o niebo lepszy, duża, szeroka gondola, budą i okryciem wierzchnim moża spokojnie zabezpieczyć dzieciaczka od wiatru nie zakładając foli.

Jak musialam oddac tego Emajlunga to aż miałam łęzkę w oku, bo jak przełozyłam dzieciaczka do Maxi Cosi to na serio ten wózek nie prezentuje się najlepiej.

Latem używała dużo moskitiere i uważam, ze tez mogłaby być troszke większa, bo ledwo ledwo co starcza na naciągnięcie na wózek.

Nie wspomnę już o tym, że dużym minusem jest brak możliwości składania budy w gondoli na różnych wysokościach.

Żeby nie było, że same minusy to plusem jest to, ze łatwo się składa i , ze fotelik można łatwo wpiąc na stelaż.

Trochę się boję jak to będzie jak przesadzę dziecko do spacerowki.

To tyle o Murze ;-)

Też mam maxi cosi mura ale 3 i tylko spacerówke. W zasadzie jestem zadowolona ale jeśli chodzi o jazdę w terenie to nawet nie umywa się do emmaljungi ;-)
Aha i 100% zgadzam się z Wiper. Pewnie że można kupić wózek bez gondoli ale dziecko malutkie takie które nie siedzi nie można położyć bez pasów a pasy w spacerówce dla takiego dziecka są nieodpowiednie. Można w fotyeliku ale dłużesze wożenie w foteliku jest nie zdrowe i męczoące i po co męczyć dziecko . Więc moim zdaniem gondola musi być choćby taka miękka którą się kladzie na spacerówkę.

parę postów wyżej jest zdjęcie mojej rozłożonej do pozycji półleżącej...ona ma jeszcze jeden stopień do rozłożenia i wtedy jest praktycznie totalnie na płasko tak, ze miałam wrażenie że Miśka głową w dół wisi ;) ale to tylko wrażenie

Witam
Czy mogłabym prosic zdjęcia takiej rozłozonej spacerówki?
termin na 13 czerwca i zastanwiam sie nad gondolą
Pozdrawiam aga

agajp@wp.pl

jowitaprokop@poczta.fm POPROSZĘ O ZDJĘCIA DZIDZIUNIA W TYM WÓZKU> DZIEKUJE

Ja tez mam podjazd i winde :) I tak samo - gdybym tego nie miała, w zyciu nie zdecydowalabym sie na mure.

czasami trzeba wnieść...racja...ja wciągam po schodkach na tylnich kołach...

a propos poprzednich wypowiedzi...zapinałam i zapinam dziecko w foteliku i tak samo w spacerówce...

napisałam że szkoda takiego Maluszka katowac tymi pasami więc zapinanie w foteliku jak dla mnie wystarczy...
rozmawiamy tu o malutkich dzieciach do 6 miesiąca

w gondolach nie ma pasów...a przynajmniej ja nie widziałam gondoli z pasami...

Ja też mojego wózka nie muszę wnosić - mam windę i podjazd :D
Ale jednak zdarzają się czasem sytuację, kiedy trzeba wózeczek wnieść kilka schodków. Jak dla mnie ciężar wózka + 10 kg dziecka to za dużo.
Gdybym miała wnosić ten wózek 2 razy lub nawet raz dziennie to bym go na pewno nie kupiła bo mój kręgosłup nie dałby rady :D

Ja rowniez dołaczam sie do zwolenniczek gondoli. Jednak wygoda dziecka i jego zdrowy kręgosłup to podstawa. Spacerówka, nawet rozłozona na płasko, nie jest idealnie płaska :) Jesli wiecie co mam na mysli. Nie wyobrazam sobie takiego rozwiązania dla noworodka i calkiem malego dziecka.
Co do maxi cosi mura - gondola wózka jest spora. I zgodnie z załozeniem, syn lipcowy przejezdzi w niej zimę.

Co do zalet to podpisze się pod gwiazdeczkaania.

Z wad - chyba tylko cena.
Aha, jeszce pokrywa do gondoli wózka. Mogłaby mieć trochę wyższą "stójkę" chroniącą wnętrze budy od wiatru. Ale z tym tez sobie mozna poradzic, ja stawiam kocyk i jest ok.

Waga wozka dla mnie stanowi zalete :) Wozek jest bardziej stabilny, dobrze rozłozony ciężar wózka powoduje, ze swietnie sie pcha i prowadzi.No i nie musze jej nigdzie nosic, bo korzystam z windy :)

Dziecko MUSI byc zapiete i w foteliku i w wozku. Takie sa przepisy, choc podejrzewam ze w Polsce one nie obowiazuja....

A w twojej wypowiedzi wyzej napisalas ze, szkoda ci bylo zapinac pasami dziecko w foteliku, wiec czegos tu nie rozumiem. ???

Zreszta to jest watek na temat jednego konkretnego wozka a poki co temat zjechal dosc istotnie z glownego zalozenia tego watku, wiec mysle ze dalsza, wymiana zdan na temat bezpieczenstwa i pasow nie ma sensu. Kazdy zrobi to co uwaza za sluszne.

oczywiście, ze bezpieczeństwo przede wszystkim :) w foteliku dziecko MUSI być zapięte

no nic...ja się zaliczam do zwolenniczek gondoli, choć tez kiedyś rozważałam zakup tylko spacerówki i fotelika...jednak doszłam do wniosku, ze w gondoli dziecku jest i zdrowiej i wygodniej

ot tyle na temat

takie moje zdanie

No wlasnie. Pytala o opinie na temat zestawu spacerowka+fotelik, wiec jako posiadaczka takiegoz zestawu odpowiedzialam z wlasnego doswiadczenia jak to wyglada w praktyce. Jak dla mnie sie sprawdzilo.

Odnosnie pasow to przeciez tez po cos je wymyslono...

Juz nie wspomne jak wazna role odgrywaja w fotelikach, i nie wyobrazam sobie nie zapiac mojego dziecka pasami. Jak dla mnie BEZPIECZENSTWO przede wszytkim....

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...