Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32

Re: Osiedle Familijne

Rodzinne swoją drogą Familijne swoją.... Na Rodzinnym takie problemy miałeś/miałaś? Czy u konkurencji? NICKU ZE SKLEPU ABC
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z Rodzinnym też im szło 'bardzo dobrze" i miało być długo przed terminem. Aż nagle okazało się, że w zimie padał śnieg (Zdrada!), później były roztopy (Niesłychany skandal!), a w ogóle to Pan Bozia chyba nie lubi Siódmego Nieba i bożą nóżkę mu wrednie podłożył... Skończyło się na poważnej obsuwie, niedoróbkach i rżnięciu głupa przez dewelopera. Lepiej więc miejcie się na baczności i pilnujcie swoich interesów...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odbiór niby w czerwcu przyszłego roku,ale widząc tempo prac to obstawiam,że w marcu zaczną się odbiory:) To oczekiwanie...straszna sprawa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

My jesteśmy z 42 :-) ten na przeciwko :-). Dowiedzieliśmy się, że prace idą bardzo dobrze i całkiem możliwe, że odbiór będzie w październiku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dopiero w grudniu, ale juz nie mogę sie doczekać:) a ty kiedy odbierasz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O. To fajnie. Duży ogródek. My środkowy, za to ogródki dwa :) Kiedy odbiór,bo już widzę kończą?

Dół, skrajny segment

Witamy witamy :) Góra? Dół ?

Ja jestem z 32, witam przyszłego sąsiada :)

Czy są jacyś przyszli mieszkańcy domków 33 ?

A ty pewnie mieszkasz w jednym z domków i dlatego ci to przeszkadza!!!Albo po prostu zazdrościsz!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szczerze mówiąc to na każdego dewelopera zawsze jest wylewane wiadro pomyj, bo tak to już jest. Jakby się samemu budowało to też wielu rzeczy się nie uniknie. Ludzie narzekają, ale z tego co widzę to popełniają karygodne błędy - nie bywają na budowie, sami robią odbiór, albo jeszcze gorzej jak wpuszczają ekipy remontowe przed tymże. Dom po wybudowaniu musi jeszcze długo schnąć, parować, pracować, więc nic dziwnego, że wychodzi grzyb jak na świeżo po wybudowaniu robi się wszystkie remonty na cito. Decyzję do kupna domu już podjęłam, jednak znalazłam kogoś kto co etap budowy będzie mi niezależnie sprawdzał postęp oraz jakość, a jak wyjdą jakieś wady od razu weryfikował ich naprawienie przed wypłaceniem kolejnych transz z banku. Dodatkowo nie zamierzam od razu wchodzić z remontem (zwłaszcza jak niektórzy odbierali w grudniu). Tak na prawdę wystarczy zamontować kibelek, prysznic, kuchenkę i zlew, żeby dało się żyć, więc przez jakiś czas będę mieszkać w domu w stanie deweloperskim, żeby mógł przez co najmniej pół roku jeszcze poschnąć i wypracować swoje. Z tego co widzę na wszystkich forach ludzie chcieliby od razu "wsiadać i jechać" ale tak się niestety nie da, to nie są klapki kubota, że od razu pasują, dom potrzebuje trochę czasu i cierpliwości. A co do wyboru dewelopra, to przy każdym będzie ten sam szajs, w zależności od szczęścia - uda się albo nie...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej paniusia z domku zapewne też nabytego na kredyt!!!!!....te domki przy blokach to teraz wyglądają jak w d.pie ząb
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

ja kupiłem i nie narzekam a internet jest i calkiem fajny. zamiast kablówki mam satelitę a do glownej drogi jest 1 km . polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuje innego dewelopera ,poczytaj sobie posty mieszkańców osiedla rodzinnego......................ja też miałam ochotę na zakup mieszkania ale się ostudziłam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

z brakiem drogi, kablówki i internetu jakoś sobie poradzę, może wreszcie przeczytam wszystkie zaległe książki ;) a tak na serio to myślę, że nie będzie aż tak źle, wszak istnieją wioski bardziej na końcu świata, a jakoś sobie radzą. Cena będzie atrakcyjna gdyż zamierzamy skorzystać z dopłaty MDM.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

cena atrakcyjna to taka o 10% mniejsza bo da sie uchandlowac , poza tym brak drogi dojazdowej i brak kablówki, internetu itd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam, planujemy z mężem kupić dom szeregowy na osiedlu familijnym, w mającym dopiero powstawać szeregu nr 55. Czy są tutaj jacyś mieszkańcy szeregów wybudowanych przez siódme niebo i mogą się wypowiedzieć na temat tych domów, dewelopera itd? Nie chcemy się wkopać, a domy są atrakcyjne nie tylko cenowo, ale również projektowo, co było głównym kryterium przy wyborze właśnie tej firmy.
byłabym wdzięczna za odpowiedź tutaj na forum lub na @:
justyna@lenta.ru

a ja prosze by nowi mieszkańcy tego blokowiska nie wyprowadzali swoich piesków pod nasze domy i furtki. Niech s.ja u was na trawnikach!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nazywajcie jak chcecie...
My czekamy już tylko na 33.
Ktoś jeszcze czeka?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Panie z działu mięsnego Max & Xavier (74 odpowiedzi)

Fajnie, że tam sobie umilacie czas żarcikami, kabaretami, super, gratuluję śmieszkowania,...

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Zbieramy podpisy w Sprawie Referendum o odłączenie się Banina od Gminy Żukowo (54 odpowiedzi)

Jak myślicie który Bar lub Sklep w Baninie jest chętny do wyłożenia takiej listy?