Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32

Re: Osiedle Familijne

Miro i Baninianin to ten sam głupol. Wypił o jedną wisienkę za dużo, zapomniał o upychaniu słomy w gumofilcach i zaczął rozrzucać gnój po różnych wątkach... Sądząc po tym, co napisał, nawet nie będzie mu głupio, jak już wytrzeźwieje :-(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miro i Baninianin gdyby głupota mogła latać odkrywali byście nowe galaktyki......
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chamska banda korporacyjnych ludzi z zyciem na krexyt ktorzy na wszystko krzywo patrza i z drog robia sobie odcinki specjalne. Mam nadzieje ze wprowadzi sie jak najmniej takich .. bo nie da sie nawet zapalic papierosa na ulicy bo zaraz krzywo patrza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Asia podaj maila to przesle Ci liste błedów , które wyszły u nas i namiary na inspektora budowlanego i termowizje. pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też odbierałem w szeregu razem z p. Tomaszem Romanowskim - http://odbiorymieszkan.com.pl/.

Klika usterek było - nierówny sufit w salonie, zarysowana szyba, gniazdko na stryszku w kominie a nie na kominie, nie zamulona kostka brukowa itp.
Generalnie nic co dyskwalifikowałoby mieszkanie do odbioru. Samo sprawdzenie wszystkiego trwało ponad godzinę więc warto wcześniej poinformować o tym dewelopera żeby potem nie było tłumaczeń, że im się śpieszy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

porostu poczytaj ten watek od poczatku to będziesz miała odpowiedzi na wszystkie pytania :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zadawaj takich pytań bo się zalamiesz jak frustraci zaczną wypisywać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, zakupiliśmy z mężem mieszkanie w szeregowcu, odbiór mamy na koniec września, chciałam się dowiedzieć jaki jest koszt prześwietlenia mieszkania termowizją i jeśli ktoś ma to proszę o namiary na firmę. Proszę również o wasze opinie, osób ktore już mieszkają, jak to było z usterkami przy odbiorze? Czy w trakcie budowy wynajmowaliście kogoś do sprawdzania?? Jeśli macie kogoś zaufanego również proszę o namiary.

Pozdrawiam Asia

Re: Dom Junior

Chcesz powiedzieć , że można wydać 250-300 tys z założeniem , że dom będzie słabo wykonany? Nie ma znaczenia czy 300 tys czy 1 milion! Praca powinna być wykonana prawidłowo i z nalezytą starannością. Problemem 7 Nieba jest to , ze podwykonawcy są bez kontroli lub kontrolujacy nie bardzo znają się na rzeczy. Niemozliwością jest fakt, że przy odbiorze jest 40 poprawek - gdzie były odbiory przez Developra poszczególnych etapów budowy !!!??? Przez rok budowy te wsyztskie błedy powinny być wyłapane i poprawiane na bieżąco, a nie każdy liczy, że odbierający machnie ręką. Oczywiście w 90% przyoadków odbierajacy machają ręką i dlatego dają przyzwolenie na słabe wykonanie budynków
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za 400k to kupujesz w mieście i płacisz za miejsce, a nie za jakość, bo tu i tam jest taka sama - licha. Rynek jest taki bo ludzie się godzą na taki stan rzeczy i na wszystko machają ręką, więc nie broń deweloperów.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie bezczelność tylko prawda. Też mieszkam w mieszkaniu 7 nieba i wiedziałem z czym to się może wiązać. Jest różnica kupując mieszkanie 70m za 250tys. a ten sam metraż za ponad 400 tys. Takie są realia jak kupimy taniej musimy liczyć się z tym że tracimy na jakości i wieszanie psów na deweloperze czy wykonawcy nic Nam nie da. Tak wygląda rynek niestety
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co za bezczelność ! NA pewno jesteś pracownikiem 7 nieba ! Jak kupuje skodę to mam gwarancje na 3 lata tak samo jakbym zakupił mercedesa ! Dlaczego więc deweloper nie wywiązuje się jak gwarant i nie usuwa usterek ? Czy 250-350 tysięcy złotych to małe pieniądze ??!!! Biorę kredyt na całe życie i wymagam jakości i gwarancji !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie podoba się to po cholerę kupujecie ? Jeśli ze względu na cenę no to nie marudźcie czego się spodziewacie za takie pieniące?? Pałaców??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak dokładnie fmb to druga społka 7 nieba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale naiwni FMB to druga firma spólka 7 nieba
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

~buka za produkt odpowiada tak sprzedawca jak i wykonawca. 7 niebo również robi odbiory budynków i przede wszystkim zleca co i jak ma być wykonane i z jakich np. materiałów także są tak samo winni deweloperzy, a może nawet bardziej

Czepiacie się dewelopera o usterki, a tak naprawdę powinniście się dobrać do tyłków wykonawcy czyli FMB. Deweloper tylko sprzedaje, kto inny buduje a na prawdę myślicie, że te dziumdzie z biura 7 nieba znają się na budowlance ?? Za wszystkie usterki nie jest odpowiedzialny deweloper tylko te niedorajdy z FMB !!!!! Sama miałam do czynienia z ich pracownicą niby Pani inspektor a wiedzy budowlanej miała tyle co kot napłakał. To FMB zwleka z usunięciem usterek, a nie deweloper.
Niestety wykonawcę 7 niebo wybrało idiotycznie!!!! FMB to porażka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ścianki działowe to kwestia indywidualna. My w dolej łazience zrobiliśmy wnękę na szafę kosztem przestrzeni w garażu oraz przejście z kuchni do sieni. Co do gniazdek to warto wcześniej rozplanować kuchnie. Proponuję od razu zlecić deweloperowi pociągnięcie dodatkowej linii od licznika dla zmywarki oraz piekarnika ( jeśli macie w planach osobno płytę grzewczą oraz piekarnik). Dwie linie zasilające + tzw. siła na kuchnie to zdecydowanie za mało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dom Junior

Witam, zdecydowałem się na dom junior. Chciałem zapytać osoby, które dokonały tego samego wyboru o wskazówki, ingerencje w ścianki działowe, rozmieszczenie gniazdek itp. Tak samo jeśli chodzi o dodatkowe rzeczy, za co warto dopłacić. Pozdrawiam

Re: MOSTKI TERMICZNE POD DRZWIAMI

Szereg 33 czy mieszkanie? Z tego co wiem to teraz się budują szeregi 54 i 55...

Inne tematy z forum

Nowy proboszcz (11 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

jaki piec wybrać do domu? (98 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...