Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

To jest tego osiedla na przeciwko ronda jest nawet nazwa Dwa potoki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest coś takiego guderskiego leskiego Flisykowskiego

Dokładnie ja tak samo..Może musi przejść jakąś autoryzację czy coś???

Ja na Facebooku widzę już tylko jedna bez możliwości dołączenia do grupy
Fotoplastykon Gdańsk ale to już istnieje trochę.. Nic więcej nie widzę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć Wszystkim!
Z racji tego, że to forum bardzo nam się rozrosło, założyłem grupę osiedlową na Facebooku (nie znalazłem takowej, więc zakładam, że jeszcze takiej nie było). Mam nadzieję, że na FB łatwiej będzie się nam porozumiewać przy zachowaniu porządku. Grupa nie jest powiązana z Administratorem oraz Polnordem.
Nazwa grupy to (niestety, treść posta z linkiem do grupy nie przechodzi przez widełki Forum):

Osiedle Fotoplastykon - Gdańsk

Zapraszam Wszystkich do dołączenia do grupy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z czystym sumieniem polecam Pana Rafała. Śmiało dzwoń 884 008800

Witam, proszę o polecenia: dziś podpisałem akt notarialny, umowy deweloperskiej na mieszkanie w budynku B8 3 etap. Jestem z centralnej Polski i poszukuję kontaktów do bardzo dobrej ekipy remontowej - polecanej przez Was do kompleksowego wykończenia mieszkania po odbiorze. Z góry bardzo dziękuję !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez przesady, 30 sekund roboty..No ale jak ktoś leniwy to niech się użera z upierdliwymi osobami stajacymi na cudzych miejscach... ;D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wspolczuje stawiania tego przed/po kazdym wjazdem/wyjazdem :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale to takie słupki co są na środku swojego miejsca montowane takie przykrecone tak czy jakoś tak że u góry to nie nie stanie leżacecjak można stanąć i jak to jet na klucz swój dokręcania bo ni znam sie a za ok miesiąc planuje zamontować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak rozmawiałam z kobietą z Veidik to powiedziała że na słupki nie jest potrzebna zgoda ani nic..Bo jakoś w kwietniu zgłaszałam że pracownicy z budowy się tu parkują..

Ty od miejsca postojowego sąsiedzi jesteś od b3 Moze? Też nam z tym problem i już wspominałam o słupkach może razem coś zdziałamy
Baba do której dzwoniłam wspominała o nawierzchni to niech zobaczy jak została ta nawierzchnia już wyjeżdżona i nie wyjeżdża że ja słupki em zniszcze

Witam sąsiadów .
Ja tez mam problem z zaparkowanymi autami na moim miejscu parkingowym i chyba zacznę wykręcać wentyle a jak to nie pomoże to laweta i na drugi koniec miasta wywiozę i niech szuka gapa .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Telewizja Netia

Ciężko mi coś na ten temat powiedzieć więcej. I wydaje mi się że kobieta z Polnordu też za wiele nie wiedziala na ten temat. Wszystko załatwiał Veidik który jest zarządcą. Takie tylko dostaliśmy informację. Jak byliśmy u notariusza 6.05 to powiedziała że od tygodnia jest nawiązana wspólnota czyli wychodzi że 29.04 lub 30.04
A nawiązując do informacji i oświadczeń to Paweł niestety ja już zdążyłem się przyzwyczaić że więcej idzie się dowiedzieć z forum niż od kogoś kto jest za to odpowiedzialny. Zawsze gdzieś ktoś czegoś się dowie i można to jakoś złożyć wtedy w całość. Tak niestety było od początku jak tylko podpisaliśmy umowę deweloperską. Do tego momentu to o wszystkim informowali i sami się interesowali tobą. A po umowie niestety tylko odsyłanie do Biura obsługi i wieczne czekanie żeby się czegoś dowiedzieć.

Witam. A kiedy związała się wspólnota i kto o tym decydował? Nie powinno być o tym jakichś informacji i ogólnego oświadczenia??

Po podpisaniu aktu notarialnego przeniesienia własności musimy jeszcze udać się w ciągu 14dni do urzędu miejskiego w celu złożenia dokumentów o wyliczenie opłaty za użytkowanie gruntów. O szczegółach informuje notariusz przy podpisaniu aktu.

My też mamy kredyt. Jeśli dostarczymy dokumenty z banku z kwesti ustanowienia hipoteki zrobią to od razu za opłatą. Ale lepsze to niż później samemu szukać notariusza i rodzić to na własną rękę. Potem wystarczy tylko ubezpieczyć mieszkanie z cesja na bank na sumę podana w umowie kredytowej i z tymi dokumentami udać się do banku. Niestety zniesienie marży nastąpi dopiero po wpisie do ksiąg a wg. notariusza może to potrwać ok 4-6 miesięcy. Gdy dostaniemy list z sądu, trzeba (przynajmniej tak wymaga Eurobank) pobrać elektronicznie wersje do druku dokumentu że strony sądu opłacić należność i z tymi dokumentami udać się jeszcze raz do banku i dopiero wtedy zostanie zdjęta marża.

My jesteśmy już po podpisaniu umowy przeniesienia własności. I kosztowało nas to dokładnie 3280zl. Mieszkanie 47.15m², komórką lokatorska i miejsce postojowe w hali garażowej. Na razie podpisanie umowy nastąpiło tylko na lokal mieszkalny z komórką lokatorską. Jeśli chodzi o garaż to nie można jeszcze podpisać umowy bo nie ma on założonej księgi wieczystej. Ale Polnord proponuje żeby podpisać upoważnienie na ich pracownika i oni wtedy załatwiają wszystkie sprawy z notariuszem za nas. My czekamy tylko na informacje z sądu o wpisach do ksiąg. Za upoważnienie nic nie płacimy bo Polnord zgodził się ponieść całe koszty z tym związane. Płacimy tylko za przeniesienie własności Grazu i opłaty sądowe.

Jeśli chodzi o czynsz to po spotkaniu z panią Anią Szymańską. Do połowy Maja zostaną nam przesłane mailem faktury za czas od odbioru mieszkania do dnia 1 maja. Od dnia 1 maja zawiązała się już wspólnota mieszkalna budynków 1,3 i 15 i od tego dnia odpowiedzialność za opłaty przejmuje zarządca Veidik.
Takie dostaliśmy informację.

Mogę jeszcze dodać że jeśli martwicie się o uszkodzenia na klatkach schodowych i korytarzach które nastąpiły w wyniku prac ekip remontowych to zostaną one usunięte po zamieszkaniu 50-60% mieszkań. Wtedy czeka nas niesteyy jeszcze trochę niedogodności z tym związanych. Za te remonty będzie już odpowiadać Veidik. I zostaną one ustalone na pierwszym zebraniu wspólnoty. Nie wiadomo kiedy ono nastąpi.

2019-04-26 12:17:10
Hmm ja też z b3 i u mnie nie ma jakis nieprzyjemnych zapachow z went. :P
U nas też nie ma problemu z wentylacją, wszystko działa jak trzeba