Osiedle Marzenie - etap przy Pszennej.

Temat dostępny też na forum: Banino
Witam
Czy ktoś już mieszka w szeregu przy pszennej? Jakieś opinie w kwestii odbioru, stan techniczny, ściany itp? Czy deweloper osuszal w jakiś sposób mieszkania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Osiedle Marzenie - etap przy Pszennej.

Nie mieszkam, ale sama próbuję się czegoś dowiedzieć, tak tu trafiłam. Teraz jeszcze kuszą tą promocją na umeblowanie z Ikei... My chcemy się załapać na niższy wkład własny do końca roku. W ogłoszeniach widziałam, że odbiór planowany na drugi kwartał 2016, poza tym krążą o tych szeregach dość pozytywne opinie.

Ja mam odbiór w pierwszym kwartale 2016 drugi szereg który jest obecnie wykańczany :-) byłem tam wczoraj i jest ok.praca wre

kup a pózniej płacz.
Poczytaj watki jak budują
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba negatywne,ten deweloper nie ma pojęcia o budownictwie,życzę powodzenia!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

skąd takie zdanie i co jest nie tak z tymi szeregami? dość poważnie myślę nad kupnem jednego z mieszkań

Nie chcę się czepiać, ale niedawno przechodziłem tamtędy w trakcie większego deszczu i ściany szeregu przy samej Pszennej sprawiały wrażenie, jakby w ekspresowym tempie nasiąkały wodą. Pewnie jest to skutek dość nietypowej konstrukcji dachu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zauważyłem żeby ktoś narzekał że ma problem że ścianami.Przecież tam jest już salon kosmetyczny perła który chwali sobie budynek

Również otrzymałam takie informację od właścicielek salonu Perła :) Ja również jestem w trakcie decyzji co do kupna mieszkania od tego developera ale akurat skłaniam się ku, większemu mieszkaniu, te przy przennej mają tylko 63m2 kawałek dalej na Kubusia Puchatka są o 10m2 większe :) Byłam na paru spotkaniach z innymi developerami, takimi jak 7niebo, czy Chmara developer. Niestety powiem szczerze, małe pole manewru w kwestii wkładu własnego, i zero negocjacji, zaś w przypadku Tyszkiewicz Developer mam trochę inne zdanie, ponieważ jak zostało mi to wytłumaczone, wszystko jest do dogadania. Pani od doradztwa finansowego wytłumaczyła mi wszystko tak, że za pierwszym razem zrozumiałam, jakie są koszta, ile trzema mieć swoich pieniążków aby otrzymać kredyt itp, itd. A tym bardziej, że kredyt hipoteczny jest dla mnie czarną magią.

Zastanawia mnie tylko jedno :) Jak tam się mieszka ?? Bo salon, salonem. Bardziej bym chciała otrzymać jakieś informację od osób, lub rodzin które już mieszkają w mieszkaniach przy ul. Przennej

Kupił już ktoś tu mieszkanie lub drugi szereg obok? Jestem nowym właścicielem jednego z mieszkań w tym drugim szeregu(Kubusia Puchatka) chętnie poznam nowych sąsiadów :-) proszę o opinie(kontakt z deweloperem, odbiory itp)

Poczytaj na forum, jest parę wątków na temat tej inwestycji.
A w telegraficznym skrócie to; mieszkania z szambem bez realnego planu przyłącza do kanalizacji (dowiedz się w Urzędzie Gminy), spady balkonów i tarasów do wewnątrz lokali, osadzenie okien i drzwi, konstrukcja dachu bez okapu, brak drogi i nie licz na dewelopera oraz gminę.

Resztę doczytaj w innym wątku.

Inne tematy z forum

Hanza Grupa Inwestycyjna deweloper (3 odpowiedzi)

W 100% stanowczo odradzam, lepiej szukać innego dewelopera- ten, stanowczo nie. Jeśli pojawią sie...

W co inwestować w XXI wieku? (27 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Mieszkanie komunalne/socjalne (6 odpowiedzi)

Hej wiecie kiedy beda nastepne listy oczekujacych mieszkan socjalnych/komunalnych w gdyni?...