Ostrzegam przed forumką

Witam, w sumie zapomniałam już o sprawie ale przeglądając wątki na gazecie trafiłam na ogłoszenie dziewczyny która jest również na naszym forum i chciałabym Was ostrzec przed nią. Podpisuje się: ola.gda vel alex111x@wp.pl vel Olcia87 vel mamacukiereczka vel kamelisek@wp.pl vel Pszczolka Maja vel Majaa_gda.

Kopiuję mój wpis, który umieściłam w tamtym wątku:

Jak to czytam to krew mnie zalewa!! Ta wstrętna baba okradła moje dziecko i jeszcze łże jak pies! W czerwcu wystawiła ogłoszenie,że kupi xlandera xa...na moje nieszczęście odpowiedziałam na nie :/ Pisała, że jej synowi ukradli xlandera xa i,że to jego ulubiony wózek dlatego pilnie kupi taki. Była wymiana meili, ustalenia ceny, miejsca odbioru itd. Chciałam za wózek 300zł ale w ostatniej chwili zaczęła pisać,że jednak tyle niema i,że ma 250zł(wcześniej twierdziła,że 300zł jest ok).Wysłałam w związku z tym jej takiego maila "Rozmawiałam z mężem i rozumiejąc Waszą sytuację(kradzież)możemy zaproponować, że
ew. dziś wzięlibyśmy 250zł,a w ciągu kilku dni dosłalibyście pozostałe 50zł nam
na konto. Tylko szczerze mówiąc(mam nadzieję, że nie urażę mam lekkiego stracha
czy na pewno byście dosłali w końcu się nie znamy ". Zgodziła się na takie warunki, idąc już zupełnie jej na rękę zaproponowałam, że podrzucę jej go gdańska głównego, bo biadoliła, że do Pruszcza jej daleko i dostałam taką odpowiedź "no ja ten wózek miałam na oku zanim do mnie napisałaś..i tez mi jest to dziwne, ze wózek plus akcesoria, z 2012r chyba (ma 1,5 roku z tego co pisali) jest taki tani i w dodatku chca go wyslac za stówe mniej... mnie to bardziej zastanawia niz zacheca do kupna.. zapłace kase a dostane w paczce 10kg ziemniaków... :):) mojego iXika tez kupowalam przez tablice i tyle nerwów mnie kosztowało oczekiwanie na niego... no i cos w tym było, bo go ktos zawinął i mam 100% wiecej nerwow i do tego smutne
dziecko ktore nie toleruje juz innych wozkow...

bardzo fajnie ze moglabys go podrzucic do gdanska,jestem bardzio wdzieczna.. powiem szczeze ze (o ile to nie kłopot) wolałabym LOT
to co, o ktorej bys mogla byc??

aa jeszcze zapytam (nie odbierz tego źle-czytaj- ma taniej i sie jeszcze dopytuje) co dostane razem z nim???
i ogólnie to jestes WIELKA bo ratujesz mi życie :):) " kolejny raz podkreśliła, że jej ukradli. 25.06.2013 umówiłyśmy się pod lotem na odbiór wózka. Dość długo na nią czekałam....w pewnym momencie przyjechał jej facet(z tego co wiem nie mąż i tak jak dziewczyny wcześniej pisały oferujący się jako stolarz). To co mnie uderzyło z jego strony to kompletnie olewacki stosunek w wypowiedziach na temat tej "Olki". W każdym razie w końcu przyjechała..dała 250zł, powiedziała, że w ciągu kilku dni dośle resztę na konto. Chwila rozmowy i się pożegnałyśmy. 02.07.2013 wysłałam meila z danymi do przelewu. Zero odpowiedzi, więc 05.07 piszę ponownie meila "Witam ponownie,
ponieważ nie dostałam potwierdzenia czy mail z nr konta dotarł chciałabym
zapytać kiedy mogę spodziewać się przelewu?

Pozdrawiam " i dostaję odpowiedź "no hej.
narazie nie mam jeszcze pie4niazkow,wciaz czekam,dam znac jak wysle ".
Dalej cisza, więc 10.07 znów wysyłam maila "Witam, mam nadzieję,że najpóźniej do piątku pieniążki będę miała na koncie, bo
to już 2 tyg.będzie,a ja też potrzebuje.

Pozdrawiam "
Oczywiście BRAK ODZEWU! Piszę 15.07 znowu... "Witam ponownie, chciałabym się dowiedzieć kiedy dostanę swoje pieniądze?
Przyznam,że przestało mnie już to bawić..2 tygodnie to wystarczająco dużo czasu
aby zebrać 50zł. Miało być 2-3dni, a tu się ciągnie i nawet nie raczysz odpisać
na mojego maila. Umowa była prosta, że w ciągu tych 2-3 dni dostanę przelew,
zaufałam, bo wydawało mi się,że faktycznie potrzebujesz wózka,a teraz mam
wątpliwości czy dobrze zrobiłam po tym jak się zachowujesz.
Czekam na przelew do jutra i na maila z potwierdzeniem przelewu." Znowu brak odpowiedzi!
31 lipca dzwonię na jej nr...nr nie działa czego można było się spodziewać. Po kłębku do nitki w internecie znajduję informacje o tym jej facecie i nr do niego. Dzwonię, przypominam się - bardzo arogancko ze mną rozmawiał- mówi,że go to nic nie obchodzi, że to nie jego sprawa,że mam sobie to z nią załatwiać, bo no już z nią nie jest i podał mi do niej aktualny nr telefonu. Zadzwoniłam, ona wielce zdziwiona,że mam ten nr zaczyna się plątać i łgać najpierw,że jak to nie doszedł? Przecież ona wysłała! Ze wyśle mi potwierdzenie itd. Później,że jednak nie wysłała i,że to zrobi...skończyło się na moim mailu z 31.07 "Witam, jest już po 16,a potwierdzenia nadal nie mam.... " więcej nie odpisała, nie oddzwoniła ani nie przelała pieniędzy! Krótko mówić to złodziejka i oszustka. Po tym co tutaj przeczytałam skopiuję sobie te informacje i zgłoszę oszustwo na policję. Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć to zapraszam. Dodam jeszcze tylko, że nie wierzę aby była za granicą, bo jak mogła być skoro w czerwcu zarówno ona jak i on spotkali się ze mną(on leciał na to spotkanie po pracy).
A do ciebie krętaczko tylko jedno...pamiętaj,że zło wraca do złych ludzi.
Pozdrawiam i radzę omijać ją wielkim łukiem!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ostrzegam przed forumką

Dla mnie to wszystko jak z filmu..
Dziewczyny, ona nie jest Wam winna tylko autorce watku, wiec zupelnie nie rozumiem, po co Wy sie wtracacie, szpiegujecie, szykanujecie?
Uwazacie, ze takie zachowanie jest w porzadku?
Dla mnie jest to nie pojete, bo zachowujecie sie jak gowniary, sprawdzaciejej kazdy krok, zakladacie specjalnie konta na fb, nie uwazacie, ze to jest chore???
Znacie tylko wersje autorki, a ze jest znana na forum to wiara lezy po jej str, nie dacie dojsc do slowa Oli, nie zzebym ja bronila ale do jasnej anieli, zaatakowalyscie ja totalnie.co was to obchodzi skad i po co ma tyle pR butow?
Jak takie przekupy na ry ku, byle by dogadac drugiemy.
Ja sie wcale nie dziwie dziewczynie, ze nie chce sie wypowiadac jak zrobilyscie taki szum, wszedzie o niej nawet na fb.
Macie jakies dowody inne? Czy pdpieracie sie tylko na tym co druga osoba mowi? A comjesli klamie?
Przystopujcie troche..
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 18

Śmiać się chce, ale zagląda do wątku, czyta wszystko. Po co? Ja widzę w takiej akcji sens. Z jednej strony, może ktoś powstrzymać się od udzielenia "pomocy" Olci. Z drugiej strony, może sama Olcia zastanowi się, jak znowu będzie bajki opowiadac, by coś od ludzi dostać, bo zrobiło się o niej głośno, ileś osób już wie, jak wygląda. Na dodatek mogłabym się założyć, że nie spodziewała się takiego szumu wokół siebie. Liczyła pewnie, że sprawa się rozmyje. Wyszło inaczej. I zawsze może znaleźć się kolejna osoba, która nie odpuści, gdyby Olcia chciała dalej swój proceder uskuteczniać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie, najgorsze jest to, że przez taką osobę, jak Olcia, ktoś inny zostanie pomocy pozbawiony; ktoś komu pomoc taka naprawdę by się przydała. I dlatego osoby, które faktycznie nie zostały oszukane, zabierają głos. Żeby sprawę nagłośnić, przestrzec innych. Poza tym każdy z nas jest mógłby zostać oszukanym, gdyby przeczytał prośbę i myślał o pomocy. Ta akcja jest po to, by temu zapobiec.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

smiac mi sie chce jak was czytam. zdemaskowalyscie ,,oszustke,, (pisze w cudzyslowiu bo oprocz sprawy z ciascioo nie macie zadnych dowodow) no i super mysle ze wiekszosc z tego forum bedzie juz uwazac. ale wy drazycie dochodzicie co od okogo od siostry od znajomego po kim buty ile butow boze ze wam sie chce nadziwic sie nie moge. komentarze przypuszczenia domysly dochodzenia prawie jak sad albo nie, jak biuro detektywistyczne, ehh dziewczyny ile wy macie lat...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 14

Olka lalek tez za darmo nie dalabys, wolalas cos słodkiego. Handlujesz nie swoimi rzeczami ! Gdzie masz wózek od ciascioo? Przehandlowalas go! Kto ci dzieci obraza? Odwracasz kota ogonem oszustko przebrzydla !
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak tylko Olcia się odzywa, to wychodzą na jaw kolejne kłamstwa :). Buty po jej dzieciach, od siostry, znajomej mamy. Myślę, że już sama się w tym gubi i nie wie, co, gdzie, komu napisała, powiedziała. I tak sobie myślę, po jakiego grzyba tyle bucików w jednym rozmiarze i to w takim rozmiarze, gdzie nóżka szybciutko rośnie. Nawet jak te buciki ktoś dał, to czy musiała je brać? Przecież trzeba mieć miejsce, żeby to wszystko trzymać. Ot, mały sarkazm z mojej strony ale to wszystko dziwne jest.
Przyszło mi do głowy, że może są jeszcze inne miejsca, gdzie publikowała swoją prośbę o rzeczy, bo niby w takiej trudnej sytuacji jest. W końcu jest pewna, że żadna osoba z tego forum nie odnajdzie w sprzedawanych rzeczach "swoich". A ilość butów i różne tłumaczenia odnośnie ich pochodzenia powodują, ze człowiekowi przychodzi do głowy, że Olcia dostała je od kogoś, kto chciał pomóc.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiesz, te "jeszcze" nie oszukane po prostu chcą wiedzieć, kogo unikać.
Wstydź się. Nawet, jeśli sprawa dotyczy "tylko" autorki wątku, to jest to o jedną sprawę za dużo.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Akurat nie odezwałam się bo boję się jakiejś policji tylko dlatego że nie pozwolę sobie na wyzwiska, wypisywanie po nocy i obrażanie moich dzieci! Takie jesteście nieskazitelne i bez skazy a takie smsy wypisujecie? Ja z ciascioo doprowadze sprawę do końca, widzę że tylko odzywają się osoby postronne, nikt z oszukanych osób się nie odzywa. Ja kończę dyskusję bo skoro nawet nie można wytłumaczyć niczego to takie pisanie do niczego nie prowadzi. A ogłoszenia likwidowałam bo nie widziałam sensu by dalej widniało Skoro Ja daje ogloszenie że ODDAM LALKI a tam zaraz że jestem oszustka. Tak piszecie o tym że oszukuje a po pierwsze żadna z wypowiadających się tu teraz osób nie ma ze mną nic wspólnego, a po drugie nie oszukałam żadnej z was, osoby Które Niby oszukałam milczą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Nie żebym się czepiała droga Olu, ale sama zwróciłam uwagę, że na fb na pytanie czy buty są po Twoich dzieciach, odpowiedziałaś, że tak. Sama sobie przeczysz - no, bo teraz okazuje się, że buty są również od znajomego mamy oraz od "siostry Twojej". Nie rozumiem również powodu pisania, że sprzedajesz, bo chcesz kupić rowerki, nic komu do tego, w jakim celu sprzedajesz, ale ciascoo może czuć się podwójnie oszuka, bo okazuje się, że jej należność jest mało istotna wobec potrzeb Twoich dzieci.

A wysyłanie komukolwiek smsów (o ile to nie kolejna ściema "pokrzywdzonej przez los Oli") jest kompletnie nie na miejscu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro caly czas twierdzisz, ze chcesz sie rozliczyc z wierzycielka, to dlaczego unikalas kontaktu, hm? Dlaczego likwidowalas konta, hm? Usuwalas ogloszenia? Przeciez i tak wiadomo, ze sledzilas ten watek od poczatku, skoro jak tylko pojawila sie mowa o policji albo banach od razu sie odezwalas?
Czy nie lepiej bylo od razu zareagowac? Teraz, jak juz widzisz, jak daleko to sie posunelo probujesz sie wybielac?
Nie pograzaj sie bardziej ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

I my podatnicy utrzymuje my taka olcie-oszustkee !
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

obiecałaś ze kasę oddasz nikt ci w nic nie uwierzy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak wytlumaczysz sprawę wózków? Po co ci one były? Dostawalas, kupowalas taniej i handlowalas nimi dwukrotnie drozej ! Normalna ty jesteś?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

akurat tu się mylisz graszka. To któras z was napisala i dobrze o tym wiem. Dalej proszę by osoby od których coś na handel wzięłam się wypowiedziały. Bo poki co wypowiadają się osoby Które nie maja nic ze mną wspólnego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16

kolejna sciema sory OLA dla zasiłek na dzieci juz dostalam wiec oddaj to 50zl i po sprawie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

to że sprzedaje nie znaczy że Sprzedalam. Dlatego pisze że jak mi się uda to oddam kasę szybciej. A 18 par butów-widzisz one nie są nowe, dużo jest też po mojej córce, dużo dostałam od znajomego mamy bo ma synka w podobnym wieku. Geoxy też dostałam. Ale wolę je sprzedac żeby mieć kasę żeby nawet ciascioo oddać niż żeby czekały aż moje dziecko do nich podrośnie. I żeby było Jasne to tych butów nie dostałam od nikogo z forum, tylko od siostry mojej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

Droga Olu, sama powinnas wiedziec komu zalazlas za skore.
Nawet juz nie pamietasz.
Fakt, ze nie wolno wysylac takich smsow, rowniez to potepiam, ale ty zostawiasz po sobie tyle sladow w internecie na roznych portalach, ze wiele osob z latwoscia moze zdobyc twoj nr.tel
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Olcia, przecież co rusz cos sprzedajesz, i nie masz żeby oddać? Nie jest ci wstyd? Kobieto do uczciwej pracy się rusz! Chora zapewne jesteś ale to cie nie usprawiedliwia ! Skoro nie masz kasy to po co kupilas 18 par butów na jeden sezon? I geoxy? Skąd na to kasa?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Andzia i Agusia wspomnialy o policji, to sie szybko odezwala cwaniara
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do tej pory tylko czytałam Was;), na forum zwróciłam uwagę na posty o matce w potrzebie i nawet sama chciałam coś przekazać.

Dziewczyna robi jak robi, w/g mnie ochydnie postepuje ale zapomina że w necie nikt nie jest anonimowy.
Na gazecie zablokowany profil ale zdjęcia i tak sie wyświetlają, bez problemu znalazłam ją w necie na fb itp. (mamy wspólnych znajomych, ogólnie laseczka znana na Stogach)
Często bywam na Stogach i laskę z widzenia kojarzę.

Teraz na placu zabaw bez problemu rozpoznam ją i dzieci... ja nie wiem czy to było warte tych pieniędzy, zarobionych w ten sposób.

Myślała, że taka cwana jest
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...