Witam.Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić moje pytanie: gdzie w Gdansku można naostrzyć siatki i nożyki maszynki do mięsa.Czy dac sobie spokój i kupić nowe?
40
Re: Ostrzenie
~driver#1
(13 lat temu)
Takie przedmioty najlepiej precyzyjnie naostrzyć na tzw. magnesówce. Takie profesjonalne szlifierki są w zakładach pracy ; w mechanice , ślusarstwo , produkcja urządzeń przemysłowych itp. Najlepiej popytać kogoś ,kto tam pracuje.
21
~mirek
(13 lat temu)
Chodziłoby mi raczej o punkt usługowy zajmujący się takimi rzeczami-niemniej dziękuję.
20
~driver-21
(13 lat temu)
Naostrzy na zwykłej szlifierce i po miesiącu znowu będziesz szukał .Możesz to sam zrobić .Kup płaski drobny kamień szlifierski za kilka zł. i r******i okrężnymi doszlifuj obie powierzchnie.Do jednolitej ,widocznej gładzi .
Aby maszynka lekko mieliła mięso wymagana jest precyzja w dopasowaniu noża do tzw. "sitka".
32
~jaa
(13 lat temu)
polecammm profesjonalne ostrzenie sitek bylem bardzo zadowolony z obslugi , to juz chyba jedyny taki zaklad szlifierski w gdansku na ulicy piwnej przy wyjsciu z zbrojowni na przeciwko "cech-u" rzemieslnik posiada szlifierke magnesowa i zna sie na rzeczy
12
~miras
(13 lat temu)
Ze zbyt wielkim opóźnieniem,ale dziękuję ,i potwierdzam-zakład o którym myslałem ,że już nie istnieje naostrzył moje nozyki i siatki.Pełna profeska!!!!!!!!!!!!!!!!!!
00
~roman
(10 lat temu)
adres tego zakładu ul.Piwna 67/68 tel.58 305-77-06