PZU - ile za urodzenie dziecka?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
W pracy za ubezpieczenie płace coś między 50-60 zł to ubezp grupowe. Ile wynosi kwota za urodzenie dziecka, nie pytam w pracy mię chce by ktos zaraz coś podejrzewal, wstrzymuje sie od powiedzenia pracodawcy o ciazy...poki co
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: PZU - ile za urodzenie dziecka?

Początek ciąży a ty już o pieniądzach z ubezpieczenia.ryby co za świat.

1500 zl
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 16

dziwne bo żona ma tez grupowe i tyle płaci i została 2500
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To zależy czy urodzi naturalnie czy będzie cesarka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co ma cc do porodu naturalnego ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest różnie na pewno przy podpisywaniu ubezpieczenia dostalas broszurke i w niej jest wszystko wyszczególnione ja mam tez w Pzu grupowe w pracy składka chyba 67 i dostalam cos kolo 1500 chyba bez kilku groszy to bylo w lutym tego roku :-) pozdrawiam i trzymam kciuki ;-) Monika
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to zależy, jak jesteś mężczyzną, to płacą podobno milion dolarów ;)

a poważnie: możesz sprecyzować o co dokładnie pytasz? czy masz coś płacić pracodawcy za to że urodzisz? :O
bo tak to wygląda w tym kontekście - toż to jakaś brednia chyba ;]

doprecyzuj proszę pytanie

edit, wnoszac z powyższych odpowiedzi chyba zrozumiałem ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

> jak jesteś mężczyzną, to płacą podobno milion dolarów

Niestety nie. Facetowi z tytułu urodzenia dziecka płaca tyle samo, co kobiecie. Przeważnie coś koło 1500 zł.

@autorka wątku:
Może wyda się to zaskakujące dla ubezpieczeniowych lajkoników, ale z faktu, że ktoś płaci 50-60 zł składki nie wynika absolutnie żadna informacja, ile dostanie za urodzenie dziecka.
Po prostu podejdź do kadr/księgowości/szefostwa i poproś o tabelę zakresu świadczeń. Nie musisz się tłumaczyć, że chodzi o urodzenie dziecka. Równie dobrze możesz chcieć sprawdzić, jakie masz sumy ubezpieczenia na wypadek np. smierci w NW.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko zalęż od ilości osób zgłoszonych do ubezpieczenia przez firme i ilości lat jakie firma należy do pzu, bo kazda firma dostaje inne propozycje u mnie np. 800zł u siostry 1500zł za składke wysokosci65,65zł, poza tym niektórzy pracodawcy dopłacają do składki np. biedronka i wówczas pracownik płaci 60zł i drugie tyle firma no i tam to 2500zł za urodzenie dzieciatka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Od kiedy biedronka dopłaca .Hahaha pracuje już tam 10 lat i ani złotówki mi nie dopłacili
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za pierwsze dziecko 1800 zł (składka chyba 65 zł), za drugie 1200 (składka 50 zł).
Za pierwszym razem firma dawała też becikowe 1000 zł na każde urodzone "w firmie" dziecko :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja żona też pracuje w Biedrze dziś dzwoni do mnie że dostała 2500zł za urodzenie dziecka

Ale wiedziałeś ze urodziła?

mąż płaci 47 zł i dostał za córkę 1125 zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W PZU trzeba płacić 67 zł co miesiąc i dostajesz potem 1000 zł bodajże, tak jest u nas, to się zwykle ca anie nie opłaca, okres karencji 12 miesiecy czyli 800 zapłacisz a tysiąc dostaniesz, a to w najlepszym wypadku bo ludzie płacą czasem kilka lat. Masakra ludzie kalkuluje trochę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedyś było lepiej. Ja zaszłam w ciążę we wrzesniu, zaczełam płacić od grudnia a w czerwcu urodziłam dziecko i dostałam kase ;p Wtedy okres karencji był 4 m-ce, przy drugim dziecku i innej umowie było 9 m-cy.

To nie zależy od tego ile się płaci tylko na jaką kwotę jest się w pracy ubezpieczonym przez PZU ponieważ czym więcej pracowników podlega temu ubezpieczeniu tym większa kwota na którą jest się ubezpieczonym drugi warunek to który wariant został wybrany.Ja płacę z mężem tyle samo za ubezpieczenie w tej samej firmie on ma inny wariant niż ja za urodzenie dostał 2500 ja 900
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

55 zł pzu x2 miesięcznie za urodzenie dziecka 2500 x 2

można wypić polisę ze składką 95zł m gdzie świadczenie wynosi 1500zł - zapraszam po szczegóły do kontakty agnieszka.misiewicz@axa-polska.com.pl

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...