Paróweczki z indyka 94% mięska :)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Dla zainteresowanych :)
w bio sklepie na morskiej pojawiły się paróweczki z indyka 94% mięska i zero konserwantów (nawet nie maja soli peklującej). Bardzo smaczne (dzisiaj Młody próbował na sniadanie) - tylko mają krótką datę ważności. Mają też wieprzowe 84% mięsa też bez konserwantów ale mi osobiście bardziej smakują te indycze.
Oprócz tego co wtorek mają dostawy dań wegetariańskich i jak komuś się nie chce smażyć naleśników to polecam krokiety ze szpinakiem - pychota !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Paróweczki z indyka 94% mięska :)

to co mają zamiast soli?

aaa, ile za kg? Mam strasznie daleko ;-) ale może przy okazji

Sól peklująca wcale nie jest niezbędna, wystarczy normalna sól (tylko zmiejsza się data ważności)
a dokładny skład parówek to:
mięso z indyka 94, błonnik rozpuszczalny, oliwa z oliwek, błonnik ziemniaczany, sól morska, olej lniany, kwasy omega3, przyprawy i przeciwutleniacze (kwas askorbinowy i alfa-tokoferol)
No cena troche wysoka bo prawie 50 zł/kg ale sa sprzedawane w paczkach po 6 kiełbasek i za paczke wychodzi cos około 11-12 zł

a Morlinki dla dzieci z indyka? pewnie sama chemia?

http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Zobacz-co-jesz-w-parowkach-O-fuuu,wid,13720836,wiadomosc.html?ticaid=1d072

Skład morlinek: Mięso z indyka (46%), mięso wieprzowe (10%), tłuszcz wieprzowy. --> ile % mięsa ?? --> 56 to jak dla mnie za mało :/
Z reszta nie pisze aby nie dawać/ dawać coś dziecku ale pewnie sie znajda mamy które ucieszą parówki z wieksza zawartoscia miesa :)

Oooo Kropka bardzo ładne zestawienie :P

szkoda, że w tym zestawieniu nie ma naszych ulubionych ;) parówek z Lidla ;) (więcej mięsa od Berlinek)

ostatnio dziadkowie mi mówią: "Kupiliśmy małemu parówki, ale nie zdążył zjeść, niech weźmie do domu, on tak je lubi"

To były SMAKUSIE, zmroziło mnie jak znalazłam w necie ich skład:

Skład:

Woda, mięso z indyka 15,4%, mięso oddzielone mechanicznie z kury 15,4%, skórki wieprzowe, skrobia ziemniaczana, sól, E407 Karagen, E1420 Acetylowana skrobia zagęstnik, E451 Trifosforany, E450 Difosforany, E452 Polifosforany stabilizator, E331 Cytrynian sodu, E327 Mleczan wapnia, białko sojowe, dekstroza, E316 Izoaskorbinian sodu przeciwutleniacz, E301 Askorbinian sodu, E330 Kwas cytrynowy, E621 Glutaminian sodu, błonnik cytrusowy, E332 Cytrynian potasu - regulator kwasowości, maltodekstryna, glukoza, aromaty zawierające seler, Aromaty zawierające orzechy, hydrolizat białka soi, hydrolizat białka kukurydzy, aromat dymu wędzarniczego, E250 Azotyn sodu, nasiona soi, orzechy, seler.

Właśnie zamówiłam łasusie (te z indyka) w sklepie na morskiej:)

Albo łasuszki:) jakoś tak brzmi ich nazwa:)

a możecie napisac gdzie dokładnie na Morskiej jest ten sklep? To trzeba zamawiać czy mają codziennie na stanie?

sklep jest koło lidla (blisko morskiej); a co do kielbasek to najlepiej do nich zadzwonic i zapytac sie kiedy beda mieli bo bardzo szybko sie rozchodza :) podaje nr: 58-714-42-14

a są takie dobrze przemielone, jak przystoi parówce ? :-)

Bo ostatnio kupiłam też za 49zł (!) w sklepie "Tradycyjne jadło", też zero sztuczności, ale miały jakieś nieprzemielone ścięgą, duże kawały, wyglądały jak tania kiełbasa w środku i były niejadalne przez smak i konsystencję.

co to za sklep ? jaki producent ?

Dobrze wiedzieć, gdzie się zaopatrywać w parówki :)

Sorha, dziękuję - zapisałam sobie

sa dobrze przemielone tak jak powinny byc paroweczki :)
Producenci:
- indycze: Lech
- wieprzowe: Rolmięs
A sklep znajduje sie tak jak pisałam koło lidla na morskiej, nazywa się W zgodzie z naturą i oprócz typowych produktów eko (kasze, ryże, zioła, soki) ma też świeze mięso (na zamówienie), nabiał krowi i kozi, sery, wędliny (jednak nie wszystkie są bez soli peklujących ale za to bez glutaminianu sodu), warzywa/owoce sezonowe i eko mrożonki.
Mają też żywność bezglutenową.
Kupuje od nich od czasu ciąży i jestem bardzo zadowolona.

Biedronkowe paróweczki tez maja duzo miesa w sobie

A parówki jedynki?

które biedronkowe?

bo patrzyłam skład tych niby z kurcząt, wędzonych - to nie dość, że mało mięsa, to jeszcze MOM :P

Ale dziś zakupy zrobiłam:) kurczaka prawie 2kg- pomroziłam, te Łaskuszki i do tego masełko eko (też w częściach pomroziłam), warzywka oprócz marchewki - bo te mamy ze wsi:)

Czy jesli data ważności jest np. dp 22 wrzesnia i teraz to pomrożę, to będzie dobre do spożycia jak wyjmę po dacie ważności? Pytam bo tak np. jest z parówkami i z kurczakiem (kurczak miał datę do 19.09).

Wszystko w sklepie na Morskiej- pani bardzo miła:)

Mam na osiedlu sklep eko, ale właścicielka jest bardzo niemiła;(i nie chce praktycznie nic sprowadzić;(

one sa po 5 paróweczek pakowane. Parówki wyborowe classic 250g po 3 zł. Sa one produkowane przez Morliny dla Biedronki. Maja 71 % miesa i bez mom.

Kwiatek - spokojnie będą dobre --> też tak mrożę aby mieć na później :)
Fajnie ze Ci się spodobało - ja bardzo polubiłam tą Panią bo można zawsze poprosić o zamówienie/odłożenie/załatwienie czegoś :)

My kupujemy PaRÓWKI Z SZYNKI SOKOŁÓW 93% miesa, bez fosforanow, bez glutaminianu sodu - sa pyszne. I czesto w real jest promocja ze kupujesz opakowanie za 5,49zł (6szt) a drugie opakowanie jest za 1gorsz.

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (20 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Seaport (4 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje na wzniesieniu, z którego rozciąga się widok na gdyńską stocznię oraz Zatokę...

Muza musi grać. (2424 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....