Paskudna sprawa - biegunka podczas podróży.

Witam, mieliście problem wczasie podróży, biegunka?? Toalet brak. W tramwaju albo w autobusie jesteś. Rzecz naturalna. Mieliście taka krępującą sytuację. Głupi temat ale tak bywa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Paskudna sprawa - biegunka podczas podróży.

przesr*na sprawa, stary ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak jedziesz na wakacje, to kup Stoperan.

ja na wczasy zawsze biore probiotyk, ktory skraca czas trwania biegunki i srodek nawadniajacy z elektrolitami orsalit, bo przeciez od biegunki do odwodnienia bardzo nie daleko, a kto chce spedzic wczasy w szpitalu... stosuje te leki zarowno dla doroslych jak i dla moich dzieci:)

Biegunka, zmiana flory bakteryjnej, inne potrawy... Biegunka jak nic. Niestety od kiedy i nam przytrafiła się na wakacjach zemsta faraona nie zapominam spakować stoperanu :D Poczytajcie sobie, może komuś się przyda:

http://veturo.pl/article/3734/zemsta-faraona-podroze-egzotyczne-apteczka/

nigdy jakoś się nie zdarzyło, ale za to moje dziecko często jak gdzieś wyjeżdżamy to miewa biegunkę :/, zawsze staram się mieć pod tym kątem wyposażoną apteczkę (probiotyki, elektolity itp) i jakoś da się przetrwać ;)

Sama nie miałam takiego problemu ;) Ale moje dzieci często dopada jakaś biegunka. A probiotyki zawsze mam w apteczce, tak samo zabieram je w podróż.

ale jak jedziecie tramwajem np z pracy i nagle wam się chce z korzystać z toalety.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smecta Go. Zawsze pomaga i zawsze mamy ją w apteczce.
Czym się różni od normalnej Smecty? Głównie formą, bo tutaj macie gotową zawiesinę w saszetce, macie tylko wypić i przy okazji w tej saszetce macie coś osłonowego na żołądek...

biegunkę w podrózy powinno się leczyc odpowiednimi lekami. https://www.euroclinix.net/pl/zdrowie-w-podrozy/biegunka-podroznych
jeśli jest poważna to warto wziąc antybiotyk, jesli nie, to lek hamujacy prace jelit powinien starczyc. i duzo wody. a czy w atuobusie, czy w tramwaju, wszędzie leczy się tak samo ;)

Dodatkowo w podróż warto jest wziąć probiotyk flostrum, łagodzi objawy związane z biegunką, bólem brzucha, odbudowuje i wzmacnia florę jelit. Ja zawsze na wyjazdy pakuję ten probiotyk do apteczki, jest wygodny bo w kropelkach.

Na Twoim miejscu zastanowiłabym się dlaczego tak jest i dlaczego Ci się to zdarza. To nie jest normalnie. A może powinnaś poczytać o nieszczelności jelit?

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Legoland w Danii Aktualnie. Proszę o wskazówki (15 odpowiedzi)

Hej, Z racji tego że są tanie loty bezpośrednio do Legolandu planuję tam wycieczkę. Czy ktoś...

Wrocław czy Kraków? Urlop. (12 odpowiedzi)

Które miasto wybrać na wakacje? Słyszałam, że oba są magiczne. Ale jak byście mieli wybierać...