Witam, mieliście problem wczasie podróży, biegunka?? Toalet brak. W tramwaju albo w autobusie jesteś. Rzecz naturalna. Mieliście taka krępującą sytuację. Głupi temat ale tak bywa.
ja na wczasy zawsze biore probiotyk, ktory skraca czas trwania biegunki i srodek nawadniajacy z elektrolitami orsalit, bo przeciez od biegunki do odwodnienia bardzo nie daleko, a kto chce spedzic wczasy w szpitalu... stosuje te leki zarowno dla doroslych jak i dla moich dzieci:)
Biegunka, zmiana flory bakteryjnej, inne potrawy... Biegunka jak nic. Niestety od kiedy i nam przytrafiła się na wakacjach zemsta faraona nie zapominam spakować stoperanu :D Poczytajcie sobie, może komuś się przyda:
nigdy jakoś się nie zdarzyło, ale za to moje dziecko często jak gdzieś wyjeżdżamy to miewa biegunkę :/, zawsze staram się mieć pod tym kątem wyposażoną apteczkę (probiotyki, elektolity itp) i jakoś da się przetrwać ;)
Smecta Go. Zawsze pomaga i zawsze mamy ją w apteczce.
Czym się różni od normalnej Smecty? Głównie formą, bo tutaj macie gotową zawiesinę w saszetce, macie tylko wypić i przy okazji w tej saszetce macie coś osłonowego na żołądek...
biegunkę w podrózy powinno się leczyc odpowiednimi lekami. https://www.euroclinix.net/pl/zdrowie-w-podrozy/biegunka-podroznych
jeśli jest poważna to warto wziąc antybiotyk, jesli nie, to lek hamujacy prace jelit powinien starczyc. i duzo wody. a czy w atuobusie, czy w tramwaju, wszędzie leczy się tak samo ;)
Dodatkowo w podróż warto jest wziąć probiotyk flostrum, łagodzi objawy związane z biegunką, bólem brzucha, odbudowuje i wzmacnia florę jelit. Ja zawsze na wyjazdy pakuję ten probiotyk do apteczki, jest wygodny bo w kropelkach.
Na Twoim miejscu zastanowiłabym się dlaczego tak jest i dlaczego Ci się to zdarza. To nie jest normalnie. A może powinnaś poczytać o nieszczelności jelit?