Pedofil na ujescisku?

Witam , mieszkam tu dopiero od miesiaca z corka i trafilam na facebooku ostatnio na post ze chodzi sobie facet starszy wysoki w okularach robi zdjecia dzieciom i chodzi ze sznurem i metrowka . Rzeczywiscie tez zaczelo sie bardzo duzo policji kręcić o strazy miejskiej. Chcialabym zapytac czy ktos cos wiecej wie na ten temat bo w necie nie znalazlam zadnych informacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pedofil na ujescisku?

Tak, to prawda. Mieszkam na ul. Jeleniogórskiej, był tu w 21 lipca. Sprawa została zgłoszona na policje.

A jeździ czarną wołgą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

a wiadomo czy go złapali?

Ludzie.. odrobinę rozsądku... plijz..

Facet ze sznurkiem i metrówką robi zdjęcia.
Oczywiście.. jest jakieś prawdopodobieństwo, że sznurek jest mu potrzebny do wiązania dzieci w pęczki a metrówka do pomiarów, czy zmieszczą się do bagażnika :)

Ale wg mnie znacznie bardzie prawdopodobne jest, że gościu robi inspekcję terenu z dokumentacją zdjęciową. Ma do ich zrobienia wyganiać dzieci sprzed obiektywu?

Tworzycie urban legends i siejecie niepokój.
Bodźców Wam brak, czy co?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Robi zdjęcia dzieciom. Jest znany policji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to znaczy: jest znany policji?
Karany był za pedofilię?
Czy może kilka razy go zatrzymywano z powodu zgłoszeń nadgorliwych mamusiek, po czym wypuszczano, bo nie znajdowano żadnych przesłanek do wszczęcia postępowania?

Bo (na ile się orientuję) robienie zdjęć UBRANYM dzieciom karalne nie jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co Pan broni tak tego czlowieka? Wiadome jest to ze jesli pojawia sie pogloska o pedofilu to rodzice chca wiedziec jak najwiecej i przekazuja sobie informacje poniewaz w razie czego chce zachowac wszelkie srodki ostroznosci. A moze ma Pan jakas wiedze na dany temat ze az tak ten watek jest irytujacy ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie bronię, bo go nie znam.

Wkurza mnie rozsiewanie paniki na podstawie plotek.
Gdzieś ktoś coś zobaczył, gdzieś coś usłyszał... a wszystko to zasłyszane u fryzjera i wzbogacone własnymi domysłami.

Jestem w takim wieku, że pamiętam urban legend o czarnej wołdze.. stąd moje ironiczne pytanie.
Gdyby ta legenda narodziła się w dobie FB... szkoły by opustoszały, bo roztrzęsione mamuski bałyby się puszczać do nich dzieci.

O ile rozumiem ostrożność, to nie jestem w stanie zrozumieć panikarstwa.

I tyle :)

BTW: na Forum, jak praktycznie wszędzie w Necie, obowiązuje formuła "per Ty", zatem proszę nie "panować" ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzisiaj chwile po 9 straz miejska na sygnale trzymala faceta posujacego do opisu mial lustrzanke ze soba. Bylo to na ulicy czestochowskiej . Nie wiem czy to byl ten sam czlowiek o ktorym jest teraz glosno ale jesli tak to czy orientuje sie ktos czy go zatrzymali. Dzisiaj rzeczywiscie policji juz tyle nie jezdzilo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tak przy okazji.. dowcip, który kilka lat temu opowiedziała mi dyrektorka zespołu szkól w niezbyt małym mieście:
- Czym się rózni pedagog od pedofila?
- Pedofil NAPRAWDĘ lubi dzieci :D

A poważnie: osoby, które mają niezdrowe inklinacje ku dzieciom, raczej nie budzą się z tym na starość. To w nich tkwi.. zatem wybierają zawody z dziećmi związane, czyli choćby nauczycielskie. Nauczyciele w-f są najbardziej podejrzani ;D
I oczywiście księża.. bo to wiadomo.. niewyżyte.. i skore do ministrantów.

A tak naprawdę, to przypadki pedofilii to (z tego, co kiedyś czytałem na ten temat) w przytłaczającej większości najbliżsi. Tatuś (a zwłaszcza: ojczym), wujek itd.
Przypadki pedofilii "z ulicy" są równie częste, jak (powiedzmy) możliwość utopienia się dziecka w wannie.
Owszem.. zdarza się. Ale nikt rozsądny takiego ryzyka pod uwagę nie bierze i nie dostosowuje życia (swojego i najbliższych) pod tym kątem (np. wyrzucając z domu wannę) ;)

Byłeś molestowany bo wiedza na miarę kogoś doświadczonego albo właśnie pedofila
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Molestowany nie byłem. Szkoda, bo mógłbym o tym w telewizorze poopowiadać, jak to robią przebrzmiałe celebrebrytki ;>
Doświadczenie... hmm.. chwalić się nie zamierzam ;]
A co do pedofilii.. w moim wieku to i trzydziestka pedofilią nieco trąca :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwie matki mi o tym wspominały.

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2383 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...