Pensjonat Novello Banino

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Cześć,macie jakies opinie na jego temat.Moze ktoś z Was organizował tam wesele lub był na weselu?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pensjonat Novello Banino

Ja będę miała 8 listopada br. więc dopiero wtedy będę mogła się wypowiedzieć :)

Będę zatem śledzić spostrzerzenia.Jutro się tam wybieram na 1 rozmowę.
czy masz może jakies wskazówki na co powinnam zwrócic uwagę?

Jadę tam jutro ustalać menu, może się spotkamy :) tylko muszę jeszcze tam zadzwonić i umówic się na konkretną godzinę. jak na razie współpraca z panią z Novello przebiega bardzo sprawnie. Nie mają jakiegoś sztywnego menu, pani wydrukwała nam dwa przykładowe z wesel, które niedawno się odbyły. Na razie wszystko jest ok, ale jeśli chciałabys mieć na weselu własny alkohol to trzeba zapłacić korkowe 500 zł. Ciasta i torty mają z cukierni janca z kartuz, próbowaliśmy już z rodzinką tych tortów i są bardzo dobre :) Pokój dla nowożeńców jest gratis (jakbys chciała wynająć pokoje dla gości to 150 zł za pok. 2-osobowy- trochę drogo, ale pokoje są naprawdę piękne). Oglądaliśmy tę salę chyba z 4 razy bo nie mogliśmy się zdecydować :) aha, wybraliśmy sale kaszubską bo jest największa.

My umówiliśmy się 12-13.
Musze to na własne oczy zobaczyć.Wiele dobrego słyszałam.My planujemy wesele w maju 2009 i na 50 osób.Pewnie tez wynajelibyśmy pokoje .
a zatem moze do zobaczenia:-)

własnie tam zadzwoniłam i umówiłam sie dopiero ok 17, bo babka wczesniej nie mogła...

hej,bylismy dzisiaj w Novello i bardzo nam się podobało.Myślę ,że sie zdecydujemy i w nastepna niedzielę podpiszemy umowę.
A jak tam Wasze spotkanie?
Na nasze Pani zaspała ale ugościli nas ciastem i kawa więc wybaczylismy Jej ponad godzinne oczekiwanie:-)

Witam!!
Ja prowadziłem kilka wesel w Novello i jak po nich rozmawiałem z Nowożeńcami to byli raczej zadowoleni z obsługi i jedzenia.
Pozdrawiam Tomek.
Margaretka30 napisał(a):

Witam,
Miło mi to słyszeć?Jesteś może DJ?

Witam!!
Jestem DJ. Choć bardziej wole określenie wodzireja.
Pozdrawiam

To miło.
czy mozesz powiedzieć ile kasujesz za wesele?
czy własnie poszukujemy Wodzireja na 16.V.2009:-)

Napisz mi Swojego meila to ci napisze
pozdro
ptomi@poczta.onet.pl

OK.

Czesc Wam,
Byłam na weselu w Novello -jeśli chodzi o jedzonko - mało i niesmacznie. Sala za to piękna... obsługa tez ok ale wrażenia po jedzonku nie sa za fajne... Ustalcie ilości jeśli chodzi o menu. Jakby co pytajcie...

Mi smakowało i było dużo( kwestia ustalenia menu)

kasiula19814 napisał(a):

> Czesc Wam,
> Byłam na weselu w Novello -jeśli chodzi o jedzonko - mało i
> niesmacznie. Sala za to piękna... obsługa tez ok ale wrażenia
> po jedzonku nie sa za fajne... Ustalcie ilości jeśli chodzi o
> menu. Jakby co pytajcie...

A kiedy byłaś tam na weselu? my wczoraj ustalalismy menu i mam nadzieję, że niczego nie zabraknie :)

Kazdy ustala menu indywidualnie, wiec mala ilosc jedzenia lezy w gestii nowozencow, co i ile ustala.

hej.
Tu masz racje.
Kazdy ustala menu indywidualnie, wiec mala ilosc jedzenia lezy w gestii nowozencow, co i ile ustala.

Cześć,w niedziele miałam okazje pogadać z goścmi weselnymi z Novello.Byli zadowoleni z jedzenia i zabawy.
Jedna z Pań narzekała tylko ,że było zimno w pokojach i ciężko jest wejść po schodach hotelowych osobie niepełnosprawnej ze względu na brak poręczy.Wiem jednak ,ze ten problem ma być rozwiązany.Pozdrawiam.

Mam nadzieję, że w listopadzie nie będzie zimno w pokojach :)

up

ogólnie bardzo ładnie i elegancko ale obsługa porażka!!! jakies downy wg!!!

Moim zdaniem bardzo ładne sale mają ale też jest dużo minusów, dlatego wybrałam inne miejsce. Oto kilka z nich:
1. Sala o "złotym" wystroju, mimo iż baaardzo ładna to układ niepraktyczny. Nie wszyscy goście tańczą (babcie, stare ciotki) i muszą siedzieć w sali gdzie nawet nie można popatrzeć na tańczących, nie słychać tam nawet muzyki, a stać i patrzeć nawet mi by się nie chciało
2. Dom weselny posiada 4 sale....mogą odbywać się jednocześnie nawet 4 wesela. Dwa to już bardzo dużo ludzi, samochodów. Bałabym się o mieszanie się gości podczas "wyjścia na papieroska", kradzieże itp
3. Drogo, 150zł za pokój na pół nocy;/
Jest to nowe miejsce, nowy budynek, pewnie by się dało to lepiej zrobić. Pomimo kilku minusów poważnie zastanawiałam się nad salą kaszubską gdyż jest piękna...jednak po co, jest tyle sprawdzonych miejsc....

1. W sali cytrynowej, w części przeznaczonej na taniec są krzesła wokół parkietu i osoby nietańczące mogą swobodnie siedzieć i patrzeć na bawiących się.

2. Wątpię, żeby odbywały się tam 4 wesela - właścicielka informowała o tym, że mogą odbywać się 2 naraz, co nie koliduje ze sobą. Myślę, że goście weselni nie są nastawieni na kradzież (trudno wyobrazić mi swoją rodzinę, babcie, ciocie, które okradają innych).

3.Pokoje są drogie, ale bardzo ładne. Obok lokalu są dwa domki, które można wynająć za ok. 200 zł - nie pamiętam konkretnie. Mieści się w jednym 6 czy 8 osob.. też nie pamiętam.

kabel napisał(a):

> > 3.Pokoje są drogie, ale bardzo ładne. Obok lokalu są dwa domki,
> które można wynająć za ok. 200 zł - nie pamiętam konkretnie.
> Mieści się w jednym 6 czy 8 osob.. też nie pamiętam.

Czy te domki należą do Novello?

Tak, mozna je obejrzec. Stoją obok pensjonatu. Jest w nich łazienka.

hej
Ja tam grałrm wesele , na innych salach były 2 inne wesela a czwartej sali były na urdziny. Było ok a odbyły się tam cztery różne imprezy.
Pozdro

up

W sierpniu byłam tam na weselu dokładnie w sali greckiej i jesli chodzi o mnie to sala ok a jesli chodzi o jedzenie to bardzo dobre i sporo nikt raczej nie narzekał i bardzo dobre ciasta... obsługa tez super sie uwijała wiec moge szczerze polecic:)

ja Grałem Tam wesele ostatnio moge podać kotakt do OSÓB, ktore były bardzo zadowolne proszę o meila

ptomi@poczta.onet.pl

W czerwcu wykonywaliśmy tam dekorację sali, mimo 2 weselel Para Młoda byla zadowolona z lokalu, my równiez mozemy polecić ten lokal, bardzo dobra współpraca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy ktoś z Was robił tam chrzciny albo był na imprezie tego rodzaju?

wypas tam jest :)

Miałam tam swoje wesele. Mogę polecić to miejsce z czystym sumieniem :) pyszne jedzenie, super obsługa. W ogóle fajne miejsce :)

Ja też miałam tam swoje wesele i zdecydowanie nie polecam. Moja opinia jest szerzej opisana w wątku Dworek Novello- Banino

Inne tematy z forum

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...