Pieluchomajtki dla dzieci

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam,
Poszukuję sprawdzonych tj nieprzemakalnych pieluchomajtek dla dziecka niepełnosprawnego chodzącego o wadze 21 kg. Najlepiej takie wciągane jak majteczki, NIE typu pampers. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pieluchomajtki dla dzieci

Sprawdzałaś pieluchomajtki rossmannowe? Nam nigdy nie przeciekły. Syn długo na noc zakładał (na wszelki wypadek, czasem wypadek był) ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój starszy synek też długo z nich korzystał. Teraz młodszemu kupuję. Rozmiar 6 jest dla dzieci do 30 kg. Nie wiem czy są jeszcze jakieś większe, bo nie sprawdzałam.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Sprawdzę przy najbliższej okazji. Ale one są jak majteczki wciągane tak?

Tak, normalnie wciągane jak każde majtki (nie zapinane po bokach jak pieluchy). Nie są grube. Uważam, że są fajnym rozwiązaniem. Są zawsze w Rossmanie dostępne - standardowo 20 zł za paczkę (18 szt), ale często sa w promocji (wtedy np. 15 zł paczka). Ja mam kartę rossnę to mam rabat dodatkowo 10 % na artykuły dla dzieci

Tak seria babydream ma takie pieluchomajtki, u nas syn długo korzystał na noc z pieluchomajtek i nie było wpadek, a budził się z naprawdę ciężką pieluchą. Tylko warto dokładnie przeczytać opis na opakowaniu. Bo np. w tej chwili używamy rozmiaru 4 dla 7 miesięcznego młodszego syna i pieluszki i pieluchomajtki są w bardzo podobnych wizualnie opakowaniach, przez przypadek kupiłam pieluchomajtki, zużyłam je, ale wiadomo że leżącemu dziecku łatwiej zakłada się jednak pieluchę.

tescowe sa niezle, rozmiar 6, spróbuj tez seni, są na stronie producenta http://www.blizejciebie.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Seni, czyli typowa marka pieluchomajtek / pieluch (głównie dla dorosłych, kupowałam babci) są dostępne też w marketach, np. w Auchan. Możesz popatrzeć jak to u nich wygląda w rozmiarach, nie wiem czy są dla dzieci, dla jakiej wagi, bo kupowałam dla osoby dorosłej. Sprawdź w innych marketach gdzie robisz zakupy. Seni zwykle są tam gdzie pieluchy dla niemowlaków lub gdzie podpaski.

dziękuję :)

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...