Wystąpiłam o zwiększenie mocy, przyszli sprawdzili mój licznik, bezpieczniki, bezpieczniki na klatce w budynku, dostałam zgodę z warunkami jakie muszę spełnić. Wynajęłam elektryków od dostawy prądu (jako zlecenie/fuchę), zrobili co trzeba, tj położyli nowy kabel na zew w specjalnych osłonkach, do tego gniazdo zew, specjalne, wpięli do nowej tablicy rozdzielczej, i do licznika i gotowe, zrobili odbiór zgodnie z wytycznymi, wszystko działa idealnie. Wolałam tak, aby nie stresować się czy podczas gotowania mogę używać jednocześnie pralki, komputera itd. Wolałam zapłacić opłaty operacyjne za odbiór i zwiększenie mocy, oraz za wykonanie dodatkowej instalacji + materiały, aby móc bez stresu używać kilku urządzeń jednocześnie, a nie zastanawiać się który palnik odpalić w danym momencie. Wszystko fachowo doradzili mi jeszcze przed występowanie zgody elektrycy u dostawcy, poszłam na rozmowę do ich szefa i w kilka dni wszystko gotowe. Jeśli stać nas na kuchenkę tego typu to tym bardziej stać nas na przystosowanie instalacji, warto. To nie tylko bardziej komfortowe, ale przede wszystkim bezpieczniejsze w użytkowaniu
2
1