Płyty na Kubusia Puchatka

Ktoś coś wie, kiedy rusza akcja układania płyt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak juz bedzie zrobiona KB to czeka nas jeszcze jedna składka aby odwdzięczyć sie osobie która zorganizowała to wszystko pozdro dla organizatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie znasz się ciesz się nowym placem rekreacyjno-wypoczynkowym przy Księżycowej ;) to jest ważne a nie jakieś drogi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ludzie przez tyle lat wszyscy taplaliśmy się w błocie i nie było nikogo kto zajął by się sprawą drogi , nawet nie była to droga gminna. Dopiero w zeszłym roku dzięki zaangażowaniu się jednego z mieszkańców , jak go nazywacie organizatorem , gmina drogę wykupiła i wyraziła zgodę na położenie płyt, które musieliśmy sami kupić. Ale chyba lepsze to niż czekanie w kolejce na zrobienie drogi przez gminę. . Najbardziej przykre jest to , że niby mamy radę sołecką i radnych , sołtysa - którego nie widziałam na oczy a mieszkam tu już 6 lat, którzy nie byli w stanie nic zrobić i za nich muszą inicjatywę podejmować mieszkańcy. Wszystkich spraw związanych z drogą dowiedziałam się od organizatora , tj. kiedy ruszą prace w jakich etapach będą szły roboty. Naprawdę udziela wyczerpujących informacji. Dzięki Panu za to , że ma Pan chęci i czas i tak trzymać dalej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

ma końcu KB jest budowany zbiornik retencyjny, właściciel działki nawet już zbudował wały które mają powiększyć pojemność zbiornika. Zastanawia mnie tylko ta skrzynka elektryczna, która obecnie stoi całkowicie w wodzie, jak zbiornik przyjmie całą wodę z KB to zniknie ona całkowicie pod wodą...

a z ciekawości, dokąd będzie spuszczana woda z odwodnień i drenaży skoro tam u Was glina jak wszędzie, warstwy przepuszczalne mega nisko, a po tej stronie Banina nie ma kanalizacji deszczowej?

No i o to mi chodziło. Wielkie dzięki za informację.

Drogę będą robić z końcem marca będą też odwodnienia i drenaże zero fuszerki jak na ciągle zalanej Pszennej .

Tak się składa, że aktualnie nie ma mnie na miejscu i nie mam jak podejść do organizatora i spytać kiedy będą układane płyty. Nie mam też nr telefonu, więc jak ktoś coś wie, to niech po prostu napisze. Plotkami się nie zajmuje, bajek nie opowiadam i kompletnie nie mam pojęcia, kiedy ruszy akcja droga. To tyle.

Oko udaj się do organizatora on udzieli wszelkich wyjaśnień , bo tutaj to sami plotkarze piszą i opowiadają bajki nie mając pojęcia co się dzieje .To nie jest miejsce dla takich informacji bo tylko stworzy dodatkową pożywkę dla bajarzy i pleciug .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zbysiu, a zdradzisz nam termin inwestycji? Czy to może informacja ściśle tajna przez poufną?

Rysiu Rysiu , nie atakuj organizatora , bo z tego co wiem na Kubusia 2 nie było żadnej wpłaty a w też korzystacie z odcinka około 80 metrów dojazdu wspólnego od ulicy Pszennej. Nie latacie helikopterem . Z funduszu sołeckiego ma być wybudowane 20 metrów drogi.Rysiu pogoń sołtysa i radę aby wybudowali tobie te 20 metrów na wjeździe , bo to publiczne pieniądze czyli również twoje i tutaj możesz się awanturować . Nie poganiaj naszego organizatora skoro nie brałeś udziału finansowego . Jak chcesz idź do organizatora i porozmawiaj z nim jak chcecie się dołożyć do drogi . Wiem , że przyjadą kolejne transporty płyt bo mieszkańcy się znowu zrzucili bo po zimie stan drogi się pogorszył i wszyscy chcą mieć pod domem porządną drogę .Płyty będą kładzione niebawem gdyż w gminie odbyło się spotkanie organizacyjne w sprawie drogi wyznaczone zostały terminy inwestycji .Byłem u organizatora i wszystko wiem . Organizator wszystko ci wyjaśni , wystarczy tylko przyjść ( mieszka pod nr 7 ). Ja jestem wdzięczny , że ktoś się podjął w końcu wybudowania drogi bo po latach każdy ma już dosyć . Drogi Rysiu , pozbieraj pieniądze i wybuduj drogę to przecież nic trudnego !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No cóż trzeba pomyśleć bo ostatnio wyciągano mnie liną holowanicza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Płyta kosztuje około 32 zł ( jeśli kupicie cały transport około 240 szt) . Płyta ma 100x75. Układane bedą po cztery, dłuższym bokiem wzdłuż ulicy. Możesz sobie obliczyć na ile metrów starczy, ale nawet te 50 m opłaca się Wam położyć, bo na tym odcinku macie największe bagno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile taka płyta kosztuje? Nie wiadomo też ile tego trzeba zakupić

A to już zdecyduj sam, czy się opłaca. Ludzie z końca ulicy się składali i też wiedzą, że płyty nie będą na całej ulicy ułożone. Może przejdź się po wszystkich mieszkańcach z Twojej odnogi i zbierzcie pieniądze. Kupcie płyty, potem zróbcie darowiznę na Gminę, a Gmina Wam na tym odcinku płyty położy.

Czyli się nie opłaca żeby potem znowu po dziurach jeździć :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A z takiej, że z Pszennej będziesz wjeżdżał w Kubusia po płytach, zanim skręcisz do siebie w prawo. Proste?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie o ten odcinek mi chodzi.Z tego co mi wiadomo to płyty mają być na pierwszej prostej... To z jakiej racji mam wykładać kase skoro i tak na moim odcinku (Kubusia 2)nie mają zamiaru kłaść płyt.ostatnio widziałem jak jedna kobieta w skodzie postanowiła zawrócić i jechać naokoło z uwagi na ryzyko ugrzazniecia w błocie

A od domu do ulicy Pszennej to szanowny Pan lata czy jeździ po ulicy? Nie chcesz nie dawaj i się nie odzywaj.

To może organizator niech się wypowie dlaczego zbierał pieniądze od mieszkańców osiedla marzenie skoro wykluczył ułożenia tam płyt.skoro chciał kasę to płyty powinny znaleźć się i tam.

Inne tematy z forum

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?