Po co żyć..?

Po co żyć..?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Po co żyć..?

Nie będę pisała bolesnej prawdy, bo to nie na tym rzecz polega.Inka mnie już sprowadziła na ziemię he he:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak jest czas na umieranie można się z tym oswoić, pogodzić ze śmiercią, pożegnać z umierającym. A jak człowiek odchodzi nagle?
Mój kolega tak umarł, wieczorem sie widzieliśmy, rozmawialiśmy chwilę, machaliśmy sobie przez okno, a raniutko telefon, że chłopak nie żyje :( umarł we śnie (atak padaczki)
To co przeżyła jego matka... koszmar, długo nie mogła się pozbierać, cień z niej został, aż jej sie twarz zmieniła.

Prosilam Boga by zabral mnie zamiast mamy ale moje modlitwy nie zostaly wysluchane jedynie to ze zaczelam sie czuc coraz gorzej .Czuje taki zal do Boga najchetniej zaczelabym krzyczec z rozpaczy :(((( serce mi chyba peknie :(((

Heh :-D i znowu sobie naskrobie :-P

Praca terapeuty nie polega wyłącznie na pocieszaniu i głaskaniu po główce. Często trzeba przedstawić bolesną prawdę, a z tego co widzę, z tym raczej ciężko u Graszki ;-)

Grunt, to cieszyć się z tego co się ma i jakim się jest, zdrowie jest najważniejsze, resztę można jakoś naprawić

no tak, w tym zawodzie trzeba być silnym,
ja spaliłabym się emocjonalnie

Hahaha, chyba nie kosmitko, po prostu temat śmierci nie jest mi obcy, nie jedną osobę trzymałam za rękę do ostatniego oddechu...
Pamiętam jak dziś, pewna kobieta na oddziale mówi do mnie: pani kochana, co mam zrobić? Ja leże tutaj, chodzić mogę, żyć będę....ale moja
Córka leży w innym szpitalu i umiera właśnie na raka...ona ma dzieci....
Wiecie co, przez pozostałą część dnia nie mogłam się skupić,ech...patrzą się na mnie w domu jak na wariatkę łzy mi lecą jak grochy... Muszę się pozbierać!

Graszka, Ty powinnaś być psychoterapeutką normalnie ;)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ruda, pamiętaj, że życie jeszcze przed Tobą, na pewno jest, lub znajdzie się ktoś, kto będzie z Tobą chętnie spędzał czas, z kim będziesz mogła być, spotykać się, czy ułożyć życie...Twoja mama jest dla Ciebie najukochańsza na świecie, świadczą o tym Twoje posty i to jest bardzo piękne...a piękne dlatego, bo odejdzie z Tobą w zgodzie i szczerej miłości...
Bądź obecna częściej na forum, tu poznasz naprawdę wartościowe osoby:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a potem i do kina i na pogaduchy w realu ';)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie:)nie zapominaj o nas i wpadaj na forum:)

widzisz - masz forum, tutaj możesz pogadać, może poznasz przyjaciółkę, która Ci mamę odrobinę zastąpi. Po to sa ludzie , żeby ich poznawać :) Jeżeli nawet nie ukoimy Twojego bólu, to chociaż na chwilę pozwolimy Ci o nim zapomnieć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzieki , wiem że tak musi byc kazdy kiedys odejdzie ale nie potrafie co pomysle ze jej nie bedzie ogarnia mnie zal i rozpacz macie racje ze latwiej jak sie ma kogos bliskiego przy sobie ja nie mam meza dzieci jakos tak w zyciu wyszlo wiec chyba gorzej jest mi to zaakceptowac bo mam tylko Ja :((((

Ruda, Twoja mama nie będzie już cierpieć, już nic nie będzie jej bolało...
Odczuję ulgę... Jeżeli wierzysz w dalsze istnienie po śmierci, to wiesz, że w końcu się spotkacie, będziecie znowu szczęśliwe bez trosk i bólu, żegnacie się, ale tylko na jakiś czas...Ty jesteś narazie potrzebna tutaj, na ziemi, a Twoja mama nieraz będzie obecna duchem przy Tobie i uśmiechać się będzie...zobaczysz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wiem,że takie jest życie,są narodziny i jest śmierć.Tylko należałoby tej biednej dziewczynie poddać coś co ją wzmocni psychicznie,rozpaczy nikt jej nie odbierze:(Martinez bardzo dobrze to zrozumiał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

K.a, aaaaa zapomniałam przez chwilę hahaha:-)))) muszę was zobaczyć bo się stęskniłam:-)))

jak za chwilę ?! Graszka! jeszcze do kina jesteś umówiona! po 15tym dopiero! ;):))

Inko, takie jest życie...im bardziej uświadomi sobie teraz, tym lepiej poradzi sobie z adaptacją po wszystkim. Każdy umrze..ja też mogę umrzeć. Teraz tu z wami pitu pitu, a za chwilę może mnie nie być
Święte słowa K.a...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Graszka tak jest i tyle, trzeba się z tym pogodzić i znaleźć nowy cel życia,
"nic nie moze wiecznie trwać.."

Inne tematy z forum

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (14 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...

sklep z pokrowcami, etui do telefonów (22 odpowiedzi)

Witam! Poszukuje dobrego i niedrogiego sklepu z pokrowcami/etui do telefonów w Gdańsku....

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (149 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...