Podgrzewacz do butelek

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
mam pytanko do mam uzywajacyhc pogrzewaczy.
wczoraj zakupilam podgrzewacz firmy Avent.
Chcialam sie zapytac jak przygotowujecie mleczko. Czy nalewacie wode z kranu i ja podgrzewacie, a potem dodajecie mleczko, czy jak:)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Podgrzewacz do butelek

ja kupuję wodę w butelkach (Nestle) i gotuję ją, a potem jak daje synkowi to tylko lekko podgrzewam. a mleko wsypuje zawsze do ciepłej wody i wteyd mieszam.

aaaaa i na mleku, które ja daję jest napisane że mleko może najdłużej stac godzine od przygotowania, ale zastatanawiam sie co sie dzieje takiego z mlekiem jak postoi dłużej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kwaśnieje - pomimo że sztuczne. Sprawdziłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja wlewam przegotowana wode z kranu do butelki i wkladam do podgrzewacza, pozniej tylko dodaje mleko do cieplej wody i jedzonko gotowe:)

w podgrzewaczu nie mozna (nie powinno sie) podgrzewac mleka, tylko wode, mieszanke dodaje sie do cieplej wody,

jesli Maluszek nie wypije calej zawrtosci butli mozna przechowac ja w lodowce do kolejnego karmienia tyle ze najlepiej jest przelac mleko do czystej butelki badz umyc smoczek od tej ktora karmilas:)

alycja napisał(a):

> ja wlewam przegotowana wode z kranu do butelki i wkladam do
> podgrzewacza, pozniej tylko dodaje mleko do cieplej wody i
> jedzonko gotowe:)
>
> w podgrzewaczu nie mozna (nie powinno sie) podgrzewac mleka,
> tylko wode, mieszanke dodaje sie do cieplej wody,
>
> jesli Maluszek nie wypije calej zawrtosci butli mozna
> przechowac ja w lodowce do kolejnego karmienia tyle ze
> najlepiej jest przelac mleko do czystej butelki badz umyc
> smoczek od tej ktora karmilas:)
>
>

mam pytanie: jak wyciagasz mleko z lodowki to jak w takim razie je podgrzewasz skoro podgrzewacz szkodzi dla mleka.....?

wstawiam do miseczki z wrzatkiem, bardzo szybko sie podgrzewa tym sposobem, podgrzewacz potrzebuje dluzszego czasu:) i chodzilo mi wlasnie o to ze w podgrzewaczu nie mozna dlugo trzymac gotowej mieszanki

czyli jak dla mnie to zakup podgrzewacza jest zbędny :)

cos ten moj podgrzewacz nie dziala chyba :( wlalam wode do butelki podlazylam do kontaktu nastawilam na 3 i woda jak byla zimna tak jest... nie wiem co robie zle? wy macie podlaczoy caly czas do kontaktu? to ma jakies znaczenie?

no tak nie do konca wiper:)
ja uzywam go najczesciej na noc, po ostatnim wieczornym karmieniu szykuje butle z woda i wkladam do podgrzewacza, obojetne o ktorej Mala sie obudzi mam gotowa ciepla wode, tylko wsypuje mieszanke i jedzonko gotowe, natomiast gdybym miala gotowac wode i nastepnie ja studzic to juz troche by to potrwalo...

choc przyznaje, nawet nie wiem ile kosztuje podgrzewacz bo my dostalismy:)

zawsze mzesz komus zasugerowac ze ucieszylby cie taki prezencik, a uwierz mi, znajomi pytaja co przyniesc jako upominek wiec... czemu tego nie wykorzystac:)

ja tez dostałam po siostrze męża i powiem że jeszcze nawet nie wiem jak to działa i na czym polega ;-). Sama chyba bym nie kupowała tego.

można też mieć termos z gorącą wodą przygotowany
psiapsióła moja tak miała w pokoju miała termos i w dzbanku chłodną wodę i mieszała jak była potrzeba

podgrzewacz się tez bardzo przydaje do podgrzewania obiadków w słoiczkach nawet chyba bardziej niz do podgrzewania mleka

ja uwazam podgrzewacz za zbedny gadzed

ja mam c***pła wode w termosie jak mała chce jesc nalewam do butelki, wsypuje mleko i gotowe

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (17 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....