Podróż samochodem 8 miesiąc

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
czy któraś z Was odbywała długą podróż samochodem powyżej 32tyg. ciąży? Ja rozpatruję wyjazd ok.6godz. samochodem oczywiście o ile z ciążą wszystko będzie ok, ale zastanawiam się czy usiedzę tak długo w aucie i czy to moze wpłynać np na pojawienie się skurczy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Podróż samochodem 8 miesiąc

ja jechałam w okolicach 7 m-ca w podróż ok 8h na wesele :D generalnie to wszystko zalezy od tego jak ciaza przebiega - mnie lekarz puscil twierdzac ze nie ma zadnych przeciwwskazan. Tylko kazal jechac bez szaleństw na drodze no i w miare mozliwosci omijac dziury na drodze :D czesto sie zatrzymywalismy na siusiu :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jeździłam w poprzedniej ciąży 7-8 miesiąc
bez problemów...druga sprawa, ze mam wygodne auto i mogłam sobie tak dopasować ułożenie fotela, ze było mi wygodniej niż na sofie w domu ;)

jak najbardziej może wpłynąć, szczególnie nasze polskie, dziurawe drogi...
ja bym nie jechała ale najlpiej zapytaj się lekarza.

Ja myślę że można ;) W 32 tygodniu jechałam pociągiem 600 km na komunię brata ;) w 36 jechałam 300 km na mazury pociągiem, i wracałam 2 tygodnie później samochodem (czyli 38 tydzień) :) Ja bym jechała - ciąża to nie choroba.

Dokładnie ciąza to nie choroba, jęzeli nie masz żadnych problemów, nie masz ciązy na podtrzymaniu, i nie musisz leżec w domu to smiało mozesz jechac :)

ja jechałam w 29 tyg. 12 godzin, tak jak piszą dziewczyny, jeżeli ciąża jest bez problemowa to nie ma powodu do obaw, wiem powtarzam się ale ciąża to nie choroba :-)))

Oczywiście podróż uzależniam od tego co powie lekarz, ale byłam ciekawa Waszych doświadczeń, ja najchętniej nigdzie bym nie jechała ale mam pewną sprawę do załatwienia , a wiem ,że po porodzie będzie jeszcze trudniej.

ja jechalam w 36tyg co prawda "tylko" jakies 250km i mimo ze ciaza przebiegala bezproblemowo i bardzo dobrze sie czulam bylo mi mega niewygodnie
od siedzenia strasznie bolal mnie brzuch moze mial na to wplyw samochod ktory nie nalezal do komfortowych

ale dalam rade :)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...