PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa

Opinie do artykułu: PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa.

Pracownicy spółki PolskiBus w Gdańsku otrzymali tuż przed Wigilią wypowiedzenia umów o pracę. Zwolnieni usłyszeli, że "sytuacja zmusza firmę do cięcia kosztów". Zarząd firmy twierdzi, że takie rozwiązanie ma zwiększyć jedynie efektywność prowadzonej działalności, a PolskiBus zatrudni w najbliższym czasie kolejnych 50 kierowców.Pod koniec grudnia wypowiedzenia otrzymały osoby zatrudnione jako personel pokładowy w Gdańsku. - Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

na "ostatnią chwilę" kosztuje ok. 50 zł
między 10 zł a 50 średnia to ok. 30 zł,
Przy 50 osobach masz minimum 1500 zł przychodu. Myślę że opłacić kierowcę i benzynę plus coś zarobić na tym się da.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polska na arenie międzynarodowej się nie liczy.

Przecież Polska niczym nie różni się od krajów Afryki. Ta sama bieda, ta sama mentalność. Nie ma już Polski, jest to kolonia polska która wszystko sprzedała a zyski wywożone są za granicę. Wszystko co wartościowsze zostało sprzedane i puszczone z dymem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

ha ha ha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga Pani ! Bilet można kupić, jeśli są wolne miejsca. Jeśli w Ostródzie dosiadają się pasażerowie to nie można sprzedać tych 10 "wolnych" miejsc.Proste :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teraz jest zima

Spróbuj sobie tym zaprzęgiem pojechać po błocie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie pierwsza i nie ostatnia taka firma w tym kreaju gdzie kierownictwo nie zna terminu przyzwoitosci

pozostaje pytanie do DONALDA "Gdzie ta zielona wyspa i dla kogo ??"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Taniej, jeszcze taniej i co ...dalej ?????

Wygląda na to, że tak jak pasażerowie polubili kawkę,rogalika i lody to tak teraz w zamian za bilet za 5zł mogą już zrezygnować z poczęstunku,WC,Wi-Fi byle taniej. Ciekawe kiedy wprowadzą miejsca stojące ?? Na nie też znajdą się chętni za 1zł :) Rayaner też chciał wprowadzić miejsca stojące z pasami ale ten numer nie przeszedł im. Ale w polskimbusie...czemu nie za 1 zł Polak nawet w bagażniku pojedzie :).
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam nadzieję że przez 30 lat nie powstanie, a wiesz czemu? Bo lotnisko w Rębiechowie jest, a 3City jest dwa razy mniejsze od samej Wa-wy a co dopiero od aglomeracji wa-wskiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

kiepska załoga

A ja jestem niezadowolona z PolskiegoBusa. Na infolinii okłamują ludzi mówiąc, że można kupić bilet u kierowcy a na miejscu okazuje się, że kierowca z panią która sprawdza bilety się śmieją i nie sprzedają biletów mając jeszcze 10 wolnych miejsc! Dzięki takiej polityce daleko nie zajdą. Ja już nie skorzystam z ich usług.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Serdeczne zaproszenie.

PKP zaprasza :)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to je uzględnij,

gdyż przewoźnik musi mieć środki na wymianę taboru, a to ok. 800 zł od kursu. wartość tych aut w tej wesji to ok. 1 5oo ooo zł, serwisowanie też nie jest darmowe. Pamiętać należy, że koszty urlopów też należy pokryć z przychodów, nie mówiąc o kosztach " chorobowego " a o składkach zus-u, badań okresowych czy delegacjach nie wspomnę. jak jemu zostanie na czysto 1000 zł z kursu to jest sukces. Polski Ekspres też próbował na tej linii zawojować świat. Padł jak kawka...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

naucz sie czytac

sok jest wporzadku, ale rogal to chemia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jachwalę PB

Mam wrażenie że negatywne i wręcz idiotyczne wpisy wykonują ci co nigdy nie jechali Polskim Busem. Jechałem wielokrotnie i nie zamienię PB na PKP dopóki nie skrócą przejazdu do ok. 3 godzin (pewnie bez wi-fi). Malkontentom więcej optymizmu w Nowym Roku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oj nieładnie panowie, przed świętami? Gdzie honor?

Myślę, że sam prezes chce się zająć kierowaniem pojazdami, do tego zatrudniając 49 znajomych, bo jaki jest sens zwalniania 50 kierowców, by zatrudnić 50 kierowców? Coś pachnie nowym bursztynowym złotem.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie każdy ma ćwoku!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

a swoja droga z tymi toaletami to lekki skandal...

Swoja droga z tymi toaletami to lekki skandal. Jednak wytrzymac piec godzin jazdy bez WC, ciezko mi sobie wyobrazic. Chyba, ze nic sie nie pije i czlowiek lekko odwodniony, ale przeciez chyba nie o to chodzi. Oby nie dodawali pampersow do biletow :P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do mala...

Do Torunia nie ma problemu. Jeździ Łódzki autobus Gdynia - Gdańsk - Toruń - Ciechocinek - Łódź i z powrotem. Autobusy kursują przez Toruń i Ciechocinek. Przynajmniej jechałem takim z dworca PKS Gdańsk w lutym tego roku, odjazd 9:20. Koszt 50 złotych.

prawdę piszesz

wygląda to tak jakby management z "łapanki" mieli. Przecież średniointeligentny człowiek wie, że prowadzi się jedną rozmowę w danym czasie - albo z pracownikami, albo przez telefon.
Może Souter zainteresuje sie tym prostactwem gdy pozna sytuację? .... ech
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

polski bus to jest cud

jestem pasażerką, która w grudniu korzystała z 3 przejazdów polskim busem, nie były to bilety za 1 zł, a za 28 zł, 47 zł, 48 zł, jest to cena jak najbardziej satysfakcjonująca dla mnie za usługę:
autobus czysty, ciepły, kierowca miły, ostrożnie jedzie, pani pokładowa częstowała rogalem, herbatą i ciasteczkiem bebe, przejazd punktualnie, nawet krócej niż 5 h, jestem przezadowolona, bo w pociągu bym się umęczyła, musiała pilnować swoich rzeczy przed kradzieżą, zapłaciła więcej i jechała dłużej,
do tego bez dodatkowej opłaty mogłam w Wigilię przebukować bilet na czas o 2 h wcześniejszy, gdy okazało się, że ze stolicy do Gdańska mogę wyjechać szybciej niż myślałam,
zachwycaona jestem tymi busami, mam nadzieję, że utrzymają się na rynku i że szanują swoich pracowników równie bardzo co klientów
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

A ja wolę PKP

Bo nikt mi fotela nie rozłoży, mogę pochodzić po korytarzu żeby rozprostować kości i w toalecie można normalnie wysikać się na stojąco. PB przekonuje mnie tylko cena dlatego ich wybieram