PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa

Opinie do artykułu: PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa.

Pracownicy spółki PolskiBus w Gdańsku otrzymali tuż przed Wigilią wypowiedzenia umów o pracę. Zwolnieni usłyszeli, że "sytuacja zmusza firmę do cięcia kosztów". Zarząd firmy twierdzi, że takie rozwiązanie ma zwiększyć jedynie efektywność prowadzonej działalności, a PolskiBus zatrudni w najbliższym czasie kolejnych 50 kierowców.Pod koniec grudnia wypowiedzenia otrzymały osoby zatrudnione jako personel pokładowy w Gdańsku. - Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jechałam w grudniu,wc zamknięte,dodatkowy postój był!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I pracują za smieszne pieniądze

I dlatego pchają się tu z bydgoszczy ,elbląga i innych grudziądzów i pracują za śmieszne pieniądze odbierajac prace rodowitym gdańszczana
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 17

Bezul i reszta ...

Jakie warszawskie cwaniaczki przecież to buraki z nie wiadomo jakich wsi co się na stołki do Warszawy wepchali... Skąd oni niby mają wiedzieć jak się zachować ? Świnie paść a nie ludźmi zarządzać do tego się nadają;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teraz już się tak nie da.

Przenieśli kursy z Gdańska na Młociny i trzeba jeszcze pół godziny metrem jechać na przesiadkę. PB zaleca zarezerwować sobie na przesiadkę godzinę dla bezpieczeństwa co o godzinę zwiększa czas przejazdu. Jak ktoś jedzie dalej, np. w kierunku Katowic, to czas przejazdu jest porównywalny z pociągiem. Plusem jest to, że można pojechać taniej i komfortowo (choć przesiadka i zasuwanie metrem na 2 koniec Wa-wy jak dla mnie średnio komfortowe).
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

wychowałem się w Bydgoszczy - tam dopiero wszytsko upada, trójmiasto to do Bydzi metropolia
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

głupiś...

poczekaj aż wykończą całą konkurencję a potem narzucą wysokie cenny..... ciesz się miernoto boś bulę dostał.... ech
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

wifi praktycznie bez sensu -rownie dobrze mogłoby być bez- tak jak napisaliście - prędkość lodowca, kawki i inne pierdoły też niepotrzebne, wolę już żeby było taniej, batonik i soczek mozna sobie kupic w kiosku
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 24

tez ostatnio sie zastanawiałem i porównywałem PolskiBus do Amber Gold

nie chodzi o machloje ale o rentowność. Liczyłem sobie, jaka jest opłacalność przy znanych cenach biletów. Leasing autokaru, pensje pracownika, paliwo, koszty amortyzacji, koszty dzierżawy placów przystankowych itd. I wyszło mi na to, że przy tych stawkach jest to nieopłacalne, czyli przerzucanie pustego w próżnię. I teraz słyszę, że faktycznie tak jest. Nie jest sztuką pracować jak wół i niewiele mieć, sztuką jest pracować niewiele i mieć dużo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

i w Kartuzach, Kościerzynie i Wejherowie, najlepiej przez Koszalin i Białystok
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

ha ha

przypadek i tyle gosciu a ja mam w nosie smierdzace pociagi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znakomita firma.Na trasie zjadłem i wypiłem chyba więcej niż zapłaciłem za bilet.A ze czasy coraz trudniejsze to i pasażerowie obejdą się bez stewardów.
Życzę utrzymania się na rynku
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

czy wypelniacie te durne ankiety ?

bo my z waldkiem nieeeee
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

osobiście jechałam z Gdańska do Wrocławia, z tego samego dworca autobusowego i nie czekałam długo na następny autokar.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak sie jezdzi i pali glupa za grosze

to jak tu zarobic ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiecie na co narzekacie

Regularnie jezdze Polskimbusem a wczesniej jezdzilam PKP. Jest to meeega duza roznica. Jestem mile zaskoczona, ze ktos w Polsce potrafil stworzyc firme, ktora swiadczy uslugi na wysokim poziomie i jest dostepna dla kazdego.
Jezeli chodzi o zwolnienia to niestety to sie zdarza w wielu firmach i Polskibus nie jest wyjatkiem.
Mysle, ze to jest bardzo mile dostac w cenie biletu poczestunek gratis, ale nie jest to najwazniejsze. Wiec jezeli to moze pomoc, zeby ciecia kosztow nie byly tak rygorystyczne, to uwazam, ze poczestunek mozna proponowac za dodatkowa oplate.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

B4Net

gdański troll
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

Zaczęło się podrzucanie świni przez konkurencję

już na gazecie była artykuł jaki to Polski Pus zły bo na przystanku nie ma rozkładu i taryfy na szybie jak w taksówce...o ludzie...kiedy badylarze w zardzewiałych busach śmierci końcu wymrą...?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro nie moga włączać Webasto to i latem klimy

Długo juz nie pociągną na tym rynku widze. Kierowcy tez mają marnie płacone
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4