SZCZERA WYPOWIEDŹ PRACOWNIKA FIRMY POLSKIBUS.COM
Dzień dobry. Jestem pracownicą polskiego busa na trasie P1, czyli z Warszawy do Gdańska i odwrotnie.
Szczerze mogę stwierdzić, że w firmie panuje jeden wielki ,, burdel ''. Pozornie wszystko wygląda pięknie. Niestety tak nie jest.
Na początku zacznę od osobistych refleksji.
Boli mnie to, że niektórzy z Państwa nazywają nas nierobami. Uczciwie wykonujemy swoje obowiązki, pomagamy pasażerom, aby podróż minęła naprawdę przyjemnie. Zarabiamy po 1500 zł na rękę co miesiąc, mieszkając w Warszawie. Świetnie, co?
Pracujemy za takie marne pieniądze i nasza praca nie jest w ogóle doceniana.
Kupują Państwp bilet za 1 zł i oczekujecie cudów.
Najwięcej narzekają właśnie Ci, którzy kupują najtańsze bilety. Nie dość, że najedzą się, napoją to jeszcze źle?
Zastanówcie się i nie bądźcie tacy pazerni.
Po drugie, co do firmy...
Śmieszne... Kierowcy i personel, którzy mają bezpośredni kpntakt z pasażerem i naprawdę robią całą robotę uważani są w firmie za margines.
Mimo, że odwalają kawał roboty. Zarabiają najmniej.
Kierowcy powinni zarabiać po 4000 tys. na rękę za to, jak poświęcają czas dla Państwa guanianej firmy i są na każde zawołanie.
Pozatrudniali 334546546 koordynatorów, którzy sami nie potrafią skoordynować swojej pracy, a co dopiero mówić o koordynowaniu ludziom.
Dwóch takich nierobów grzeje foteliki na Powsińskiej. Pan Koordynator i Magazynier. Nie będę jechać po nazwiskach, bo mam trochę kultury, chociaż mogłabym.
To są dopiero przykłady pracowników, ale skończy się to w styczniu, z nowym systemem, jak będą musieli ładować busy, najśmieszniejsze jest to, że jak się dowiedzieli o tym to mało co nie wybuchli. Ha ha ha ha.
W sprawie dziewczyn z Gdańska - firma pokazała swój poziom traktowania pracowników i szacunku do nich.
Narobili tylko nadzieję, a potem bezczelnie przed świętami dali wypowiedzenie.
Jest to żałosne i wszyscy jesteśmy tym zbulwersowani.
Pan Bezulski to jeden wielki cwaniaczek, ale tacy jak on szybko się nahapią, a później szybko znikają.
Życzę mu niewesołych świąt. I mam nadzieję, że takie miał.
I żeby jego tak zwolnili. W taki sam sposób, żeby poczuł na własnej skórze, co to znaczy być tak potraktowanym. Inaczej się nie nauczą.
Redukcja etatów?
Spójrzcie na wasze pensje i zredukujcie na początku je, bo z informacji, którą posiadam od pewnej osoby od Was z biura, która o dziwo przekazuje info na bazę, wiemy, ile zarabiają jakieś asystentki, którymi za zadaniem jest kserowanie papierków. Hahahahahha, zarabia od nas z trzy razy więcej.
Kto to ustalił taki system?
Zamiast traktować na równi swoich rodaków i pokazać Szkotowi klasę to swoich traktujecie jak śmiecie nic nie warte.
Oooo pasażerowie Kochani, zapytajcie skąd firma bierze wodę na wasze gorące napoje - niech pokażą badanie sanepidu na tą syfiastą wodę.
A w zimę piliście rozmrożoną wodę z bojlerów po kilku dniach.
W sprawie BHP, musimy przestrzegać zasad, więc czemu z gorącą wodą musimy chodzić podczas jazdy?
Ile razy dziewczyna poparzyła się, spadła ze schodów...
I ktoś zrobił coś z tym?
Po co robicie z siebie EKSKLUZYWNĄ FIRMĘ, skoro jesteście po prostu prostakami i niewykształconymi ludźmi?
Większość dziewczyn z personelu ma wykształcenie wyższe od was i może żal Wam d*pę ściska z tego powodu?
Nie zdziwiłabym sie.
Niech wszyscy ludzie sie dowiedza, ze nie jest tak kolorowo.
Powinniscie nas szanowac za to, ze tyramy za takie marne pieniadze.
W biurze za siedzenie na d*pie i smieszne odpisywanie na fb zarabiaja po 4 lub 5 tys. a my za prace po 12 h, prace w nocy, w swieta, w weekendy po 1500 zl do 2500 zl.
Ludzie, czy to nie jest smieszne i zalosne?
Kazdy siedzi cicho, bo sie boi.
Pieprzyc to.
SZACUNKU DLA CZLOWIEKA LENIE I OBIBOKI!
NIEWESOLEGO NASTEPNEGO ROKU.
ZYCZE WAM , ABY NAJWIEKSZYM CWANIAKOM W FIRMIE ZREDUKOWALI ETATY.
18
3