PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa

Opinie do artykułu: PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa.

Pracownicy spółki PolskiBus w Gdańsku otrzymali tuż przed Wigilią wypowiedzenia umów o pracę. Zwolnieni usłyszeli, że "sytuacja zmusza firmę do cięcia kosztów". Zarząd firmy twierdzi, że takie rozwiązanie ma zwiększyć jedynie efektywność prowadzonej działalności, a PolskiBus zatrudni w najbliższym czasie kolejnych 50 kierowców.Pod koniec grudnia wypowiedzenia otrzymały osoby zatrudnione jako personel pokładowy w Gdańsku. - Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co Cie to obchodzi?Masz tanio i fajnie,to korzystaj-detektywko za 1 zl...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez!!!

Ty debilu!!!!Sam za siebie sie wypowiadaj a nie za ludzi.Niech wam samochodziarzom dowala takie oplaty,ze bedziesz ta blache zarl z glodu.I tak bedzie!!!Oby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

taaa wystarczy, że pluskwy są w autobusie...

tzn jadą za 1 zł ;)

fakt,szkoda ludzi ale...

Szkoda ludzi i brzydkie zachowanie dyrektora,ale ta obsługa nie jest specjalnie potrzebna,tym bardziej że do Warszawy były 2 zmiany.Podróżowałem PB około 150 razy i jestem bardzo zadowolony.Wolałbym skrócić podróż (w ostródzie jest przerwa około 25 min i do W-wy ,mimo to przyjeżdża około 20 min przed czasem), niż poczęstunek.Rozdanie lodów trwa około 5 min, a później siedzą bezczynnie.Lepiej dać podwyżkę kierowcom i możliwość kupienia biletu u kierowcy.Przydałby się kurs do Rzeszowa najlepiej z Gdańska lub z W-wy około 6-tej i 13-tej.
Pozdrawiam bardzo miłą obsługę Polskiego Busa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

:)

dziekujemy za uznanie. Też pozdrawiamy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

umiesz czytać ze zrozumieniem....

O co "płacz" ??? - tłumaczę -tu nie chodzi o samo zwolnienie, ale o chamstwo w zachowaniu "prezeska"... poza tym jest jeszcze coś jak odpowiedzialność za slowa - jeśli zatrudniając zapewniają, że na stałe, to ma byc na stałe... no chyba że management PB lubi robić przysłowiowo z gęby d**ę... TERAZ ZROZUMIAŁ?

dokładnie tak...mamy was w 4ech literach, ale.... sami jesteście sobie winni

gdybyście zachowywali się jak ludzie a nie bydło to możnaby było się z wami liczyć a że zachowujecie się jak dzicz nikt na wasze sapanie nie zwraca uwagi... ot co - pretensje do samych siebie lub do pana Boga...

ps. ja osobiscie do ludzi na poziomie zawsze odnosiłam się z szacunkiem i mogli liczyć na moją pomoc, ale takie "głupio- mądre" sorry...olewka

tylko cham i burak kupuje w podróż browar

i chleje go przez 400 km !!!! nie dosc ze wali w busie to jeszcze potem nie moze wstać i lać!!! :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jako pasazer na trasie GDN-WAW

bardzo dziekuje paniom obsługujacym pasazerów....są/były Panie bardzo miłe naprawde we wrzesniu jechałem z dziecmi pełna wyrozumiałość !!! pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

popieram!!!

tez do wawy jezdze....nie wiem o co chodzi krzykliwym internautom?????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jechałem PB i nie dam słowa złego na

obsługe powiedziec, fakt ze ludzie sie pchaja ale dziewczyny sa miłe i uprzejme nie wiem na jakiej trasie pasazerka jechała....

nie wróże Polskiemu Busowi.....plajty

bo jechałem jest naprawde super, czysto, wygodnie obsługa super, NIE ma pluskiew!!!! jedynie co to marketingowcy popełniają bład, bo nie mozna za 1pln sprzedawać tak dużo biletów....to nieopłacalne! oferta powinna byc z głową i bez przesady z niskimi cenami bo potem trzeba zwalniać niepotrzebnie

Do E

Współczuję i życzę znalezienia lepszej pracy z lepszym wynagrodzeniem i szefem. Wszystkiego dobrego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pieniadze

ile sie placi z gdansk do warszawy?? :D

początek końca

OLT też zaczynał od oszczędności na cateringu a jak się skończyło to wszyscy wiedzą, czuję że tu też tak się skończy, to kwestia czasu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

kultura PANA PREZESA

Witam, jestem już byłym pracownikiem PB obecnym na feralnym spotkaniu 18 grudnia. Dla sprostowania słów Redaktora- nie wybieramy się do sądu - wszystko odbyło się zgodnie z prawem, w białych rękawiczkach, nie wyrywamy sobie włosów z głów, po prostu nam przykro nie tyle za samo zwolnienie, ale za formę jego przekazania. Chodzi tylko o to - że pomimo nakładu pracy jaki włożyliśmy szczególnie latem zostaliśmy tak bezczelnie i arogancko potraktowani przez Szanownego Pana Bezulskiego (zaczął prowadzić wesołe rozmowy telefoniczne podczas podpisywania przez nas dokumentów, nie padło nawet słowo - dziękuje za współpracę). Dodam, że wielu z nas ma wyższe wykształcenie i na prawdę rozumiemy zasady ekonomii i potrafimy robić o wiele więcej niż rozdawać kawę i ciasteczka - rynek pracy nas do tego zmusił. Skusiła nas również obietnica umowy o prace na stale...Są też tacy, którzy bardzo zaangażowali się w tą pracę i całe życie przystosowali właśnie do niej. Z resztą - ciężko mieć inne życie gdy pracuje się w prawie każdy weekend, święta, po południami albo nocuje poza domem za bardzo marne wynagrodzenie. Chciałam jeszcze uświadomić czytających ten artykuł i pasażerów PB - na rozdanie poczęstunku z Gdańska do Ostródy miałyśmy jakąś godzinę (ze względu na stan dróg), poza tym trzeba było wypełnić raport i złożyć zamówienie - gdy podróżuje 80 osób nie jest to łatwa sprawa, przy 20-30 rzeczywiście było lekko. pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pewno nie przejmuje się obsługa...

która ma wszystkich w przysłowiowych czterech literach... poza tym gratuluję pr-u - część pasażerów to już prawie założyła sektę broniąc chamstwa i niekompetencji pracowników, byle tylko się bujnąć za złotówkę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

hahahaha to niech poszerzy swoje hobby i zmodernizuje cala Polskę w ogóle niech potraktuje nasz kraj jako plansze do gry

Za co minusy?

Prawo wam się nie podoba? Wolelibyście, aby pracownik za miskę ryżu bił pokłony?