PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa

Opinie do artykułu: PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa.

Pracownicy spółki PolskiBus w Gdańsku otrzymali tuż przed Wigilią wypowiedzenia umów o pracę. Zwolnieni usłyszeli, że "sytuacja zmusza firmę do cięcia kosztów". Zarząd firmy twierdzi, że takie rozwiązanie ma zwiększyć jedynie efektywność prowadzonej działalności, a PolskiBus zatrudni w najbliższym czasie kolejnych 50 kierowców.Pod koniec grudnia wypowiedzenia otrzymały osoby zatrudnione jako personel pokładowy w Gdańsku. - Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i o co ten płacz ?

Że zwalniają pracowników w Gdańsku ? Przecież to jest prywatny, zagraniczny, właściciel i trzeba się liczyć z tym, że jak mu się nagle działalność w Polsce odwidzi to zwinie interes i wszystkich pozwalnia. I co ? Też będzie skandal, że jak mógł się pozbyć Gdańszczan ? ;)

To jest oczywiste, że Polski BUS oszczędza gdzie się tylko da. Ktoś jeszcze w tym kraju wierzy w Św. Mikołaja, rozdającego bilety za złotówkę (bądź 15) ? Polski BUS w większości przypadków nie wjeżdża na dworce autobusowe, tylko zatrzymuje się na zadupiach aby nie płacić PKS-om "wjazdowego". Poza trasami międzynarodowymi nie korzysta w ogóle z polskich śmiesznych "autostrad" aby oszczędzić na viaTOLL-u.

Na początku i tak właściciel ze Szkocji wpompował w tej interes masę kasy, więc teraz przyszedł czas zejścia na ziemię i koniec dopłacania do PB - niech się sam zwraca. Wkrótce na pewno połowa połączeń Gdańsk - Warszawa pójdzie do piachu, bo wożą powietrze, a pasażerowie i tak ciągle wybierają kolej w Polsce.

Co do Młocin... Jest to kalka rozwiązań zachodnioeuropejskich, gdzie autobusy nie wjeżdżają do centrów stolic, tylko kończą kursy w różnych węzłach komunikacyjnych. Znam dość dobrze ten system z Pragi, tylko różnica jest taka, że stolica Republiki Czeskiej ma co najmniej 4 takie węzły (północ, południe, wschód, zachód), a w Warszawie jest to uboga prowizorka Polskiego BUS-a, z której do centrum może się metrem dostaniesz, ale podróż na Okęcie to drugie tyle co z Gdańska ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pociągi IC do Warszawy czy Krakowa są całkiem niezłe. Tylko ten czas przejazdu....

hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahaha

10/10 :))

Nie prawda, że zwalniają ludzi

firma się rozwija, widziałem ogłoszenie, że zatrudnią kierowców z własnym autobusem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiem, że to jest Maj.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic się nie stało!

Polacy, nic się nie stałooooo...

Przecież kierowca może być też personelem pokładowym i w trakcie jazdy roznieść kawkę i ciacho. To i tak nieźle, bo od stycznia PolskiBus przyjmuje tylko, gdy masz własny autobus
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

chybaś nie doczytał

bo Młociny to żadna Warszawa. Jeśli twierdzisz że dalej metrem to dlaczego cfaniaki z PB nie napiszą że dowożą Ciebie do rogatek a dalej masz sam sobie radzić. To jest naciąganie pasażerów. A jeśli chodzi o poprzednie miejsce czyli Metro Wilanowska to wiedz że jest to Dworzec Południowy bo Warszawa kiedyś takowy miała. A na Młociny to co najwyżej statkiem / vide piosenka Stempowskiego/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

trzeba było go wyprzedzic panie "driver" jak jajec nie masz to oddaj prawko
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

oooo

to napisz to jeszcze na ich stronie facebookowej - niech czytają, zamiast tylko liczyć kasę z przejazdów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahaha

żałosny jesteś...a teraz do garów i do biedronki hołoto

a nie prawda

udziały w tym "polskim" busie mają żydzi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

bzdura. firma należy do przedsiębiorstw żydowskich.

poszperajcie w krsie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moja pierwsza trasa Polskim Busem i pewnie ostatnia..

Dnia 14 grudnia 2012 roku zdecydowałam się na powrót z Warszawy do Gdańska, ze względu na to, że nie zdążyłabym na pociąg, a chciałam dojechac na miejsce najpóźniej o 16.00. Ktoś zachwalił mi usługi Polski-Bus, nie chodziło już o cenę 48,00 zł (pociągiem TLK 68,00 zł). Był to mroźny piątek, około "- 10" stopni mrozu. Bardzo przydałaby się gorąca herbata oraz kawa, gdyż wyjazd był o 10.30. Spółka oszukuje klientów, potwierdziło się zdanie jednego ze zwolnionych obecnie pracowników, kierowca MA WIDOCZNIE ZAKAZ włącznia systemu Webasto - dodatkowego ogrzewania - całą tą drogę siedziałam w zapiętym płaszczu - było po prostu zimno wewnątrz. Gdy spada tak temperatura na zewnątrz powinnien być włączany chociażby taki dodatkowy system ogrzewania, inaczej jest to jazda w trudnych warunkach. PODOBNIE sprwadziłą się WARIANT opisywany przez innego zwolnionego pracownika - toaleta była NIECZYNNA przez całą drogę. Pociagnęło to za sobą prawdopodobnie brak gorącej herbaty oraz brak gorącej kawy, podano soczek w kartoniku, tylko, że tym napojem nikt się nie rozgrzeje. Byłam niemile zaskoczona tymi oczywistymi BRAKAMI, tym bardziej, że Bus Polski reklamuje swoje usługi właśnie jako komfortowe, a tanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kulturalnego czlowieka po operacji odwozi inny kulturalny czlowiek, to po primo.

Po secundo, kulturalny czlowiek nie ma operacji bo nie zywi sie w biedronce i jest zdrowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zwolnijcie tez kierowce

ktory po zmroku jak jechalo cos z przeciwka to hamowal i mi swiecil stopem po oczach. Jaki lekarz go dopuscil do wozenia ludzi autobusem? Trasa Warszawa-trójmiasto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

polsko szkocki burdel
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pie**olicie Hipolicie!

Z moich obserwacji i wieloletnich badań jasno wynika że to rdzenny Aborygen i proszę ludzie nie wprowadzać w błąd!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

no tak

napisała d..a
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1