PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa

Opinie do artykułu: PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa.

Pracownicy spółki PolskiBus w Gdańsku otrzymali tuż przed Wigilią wypowiedzenia umów o pracę. Zwolnieni usłyszeli, że "sytuacja zmusza firmę do cięcia kosztów". Zarząd firmy twierdzi, że takie rozwiązanie ma zwiększyć jedynie efektywność prowadzonej działalności, a PolskiBus zatrudni w najbliższym czasie kolejnych 50 kierowców.Pod koniec grudnia wypowiedzenia otrzymały osoby zatrudnione jako personel pokładowy w Gdańsku. - Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej rozkłada się fotel przy stoliku na parterze, tyłem do kierunku jazdy, po prawej stronie autokaru. Ma większy zakres, pół-leżanka :)

nie każdy ma samochód , nie każdego na niego stać :-/ a po drugie to lepszy , bardziej komfortowy i szybszy środek lokomocji.....jeżdzę nim bardzo często i jestem zadowolona!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba nie wiesz co to zdrowe odżywianie

po śmieciowym żarciu kupa jest co 3 dni albo i rzadziej, po zdrowym właśnie chodzi się częściej. A trzymanie moczu na siłę może być przyczyną bolesnych zapaleń. I co to za tłumaczenie "kiedyś nie było..."? Kiedyś niczego nie było, ale chyba po to kupili te super busy z klimą, WC i wi-fi, żeby z tego korzystać? Inaczej mogli kupić flotę starych Jelczów i też bilety za zeta by się sprzedawały...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja zawsze się pcham na chama

żeby zając jedno z miejsc przy drugim wejściu (tym po środku autobusu). Tam mogę swobodnie rozłożyc fotel bo nikt nie siedzi z tyłu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

mieszkają w Baninie albo Bojanie i gęby se wycierają Gdynią i Gdańskiem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie zawsze

po operacji też może kierować? co za głupawy komentarz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie trollujcie jeden z drugim, pewnie mieszkacie w mechowie i tylko jątrzycie co komentarz - to już jest nudne, lekko ogarnięty was rozkmini w sekundę nie mówiąc o reszcie. Postarajcie się bardziej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie jesteśmy skazani na nikogo

Niemcy by nas chętnie widzieli u siebie zapomniałeś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

szkoda ze niemaja synchronizowanych połaczeń do krakowa jedziesz do warszawy apotem przesiadka na kolejny

niestety tak sie nieda niema połaczenia dobrego do Krakowa

kiedys sie jezdziło o wiele dłuzej bez wc!!I jakos nikt nienarzekał

Ale jak sie wpierdziela smieciowe jedzenie to musisz co godzine na klocka chodzic.Zacznij sie zdrowo odzywiac to iebedziesz miał problemów!
Niestety mi ani razu sie nieudało biletów za 1 zl dostac najtańsze to po 40 zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdybys niebył ciemnuym lemingiem to bys wiedzieł ze nic im sie nieznudziło!

To była akcja POlityczna!!Olt expres nie ogłosiło upadłosci!! Partner niemiecki na którego konto były wpłacane wszystkie pieniadze za bilety niewyjasnionym sposobem dowiedział sie o akcji ABW dzień przed akcją
a mimo to przyjmował wpłaty za bilety cały czas .w dmiu wkroczenia abw do siedziby amber gold która to była oddzielną firmą zablokował przekazania kasy za bilety.Firma olt expres niemiała ani grosza na koncie bo cała kase miał Niemiecki partner który kasy niechciał oddac . gdyby nie to to firma działała by jeszcze długo!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

wszystko ma dwie strony medalu....

szkoda, że "pastuchy" nie widzicie samych siebie jak wy nadajecie tratując się wzajemnie przy wejsciu do autokaru.... obsługa wiele musiała znosić ze strony "polskiego kargulostwa" tj pasażera
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BYDŁO PCHAJĄCE SIĘ NA OŚLEP DO AUTOKARÓW....

Chcę napisać o chamstwie, prostactwie polskiego "kargulostwa"- dziczy pchającej się na oślep do autobusow... Patrząc na was człowiek na poziomie odchodzi na koniec i dopiero jak się prostaki załadują kulturalnie wchodzi na pokład...
Dzicz jakiej mało... - czego sie boicie? - że wam odjedzie sprzed nosa? albo - że co?- że pomimo rezerwacji miejsc dla was zabraknie??? Pchacie się jak stado baranow - żenujące
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już go polubiłem.

Dzięki za wiadomość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

pasażerka

Znakomite połączenia. Nie ma znaczenia, że do Młocin pod stację Metra,którym poruszasz się błyskawicznie , w przeciwieństwie do tramwajów, czy też autobusów miejskich. Jeździłam wielokrotnie. Zawsze miło,czysto,punktualnie i niedrogo. Faktycznie uważam,że ten personel pokładowy nie jest niezbędny,Pewnej nocy jechałam do Warszawy i młoda osóbka/personel pokładowy/, tak nadawała przez 3 godziny do kierowcy ,ze nie można było zmrużyć oka, a dopiero w granicach Warszawy, tuż przed wysiadaniem zabrała do roznoszenia lodów i wody mineralnej. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Np. poczytać?

Jak wykorzystuje podróże na nadrobienie lektur, bo na co dzień mam mało czasu na czytanie, wiadomo, pracy, dom itd. i dzień leci szybciej niż by się chciało.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wi-Fi działa praktycznie zawsze

Nie widzę różnicy między Wi-Fi pokładowym, a połączeniem z prywatnego BlueConnecta. Prawda jest taka, że na większości trasy przez prowincję dowolne z obu połączeń jest maksymalnie irytujące i zgoła symboliczne (można odebrać maila, byle bez załączników ;) "Podziękowania" proszę kierować do operatorów sieci komórkowych, a nie do PolskiegoBusa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

We właścicielu podoba mi się to

że (Sir Brian Souter) mówi otwarcie o tym, że nie lubi pedalstwa. W dzisiejszych czasach to odważne wyznanie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5