Pomoc Gdańsk

A więc tak niedługo zamierzam się wybrać do Gdańska, nie ma co ukrywać wielkie miasto, byłem tu sporo razy ale nigdy nie mogłem dotrzeć do morza, i właśnie teraz chce się wybrać z dziewczyną i chciałbym dotrzeć do morza na molo, wiadomo na kompiel jeszcze za wcześnie lecz na molo chciałbym się z nią wybrać i pospacerować po plaży :). Będziemy jechać pociągiem i pytanie brzmi na której stacji wysiąść żeby dotrzeć do mola? może "Gdańsk Przymorze"? no nie wiem na prawdę nie mieszkam tu więc bardzo bym prosił o pomoc, na jakiej stacji pkp wysiąść jak się kierować i w ogóle z góry bardzo dziękuje.

Pozdro.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomoc Gdańsk

Jak na molo to proponuje sopot. Po prostu w gdańsku jako tako mola nie ma. a w sopocie jest naprawde ładnie i można spacerkiem dojść do gdańska. oczywiście to moja rada bo sam z dziewczyną spacerowałem i był to jeden z najcudowniejszych spacerów w naszym związku ;)

Re:

ja bym radziła odwrotnie.
dojechać do gdańska oliwy. tam wsiąść w autobus 127, przejechać parę przystanków do molo na zaspie. przejść się w kierunku molo deptakiem, między rozwrzszczanym tłumem i najeżdżającymi na wszystkich bachorami oraz amstaffami spuszczonymi ze smyczy ;) i udać się plażą w kierunku sopotu. taka opcja daje szanse dodatkowej atrakcji (dla niektórych) wypicia kilku browarów w jednej z rozlicznych sopockich knajp, czy ogródków. dziewczyna może kawę wypić albo longa jakiegoś :)
w sopocie dziewczę odholuje Ciebie na dworzec i wrócicie spokojnie (albo i nie) do domku.

a w ogóle to kąpiel. przez ą, wiesz? whatever

hik

co? znowu się przyp...ałem pod wpływem? nie pamiętam za bardzo... w każdym razie miłego spaceru. polecam mikoszewo. cisza, spokój i takie wydmy-górki, za którymi mogą się różne momenty zdarzyć z narzeczoną

Polecam plażę pomiędzy Piaskami a Krynicą Morską.
Szczególnie o tej porze.
I c...j z molem.
Tylko browca musisz sobie potaszczyć sam.

treść zapytania ciekaa, nie ma co, hihih...
ja też tak chcę;)))

ooo, prawie mi wyszło "ciekaa"...
ale mam wesoły poranek:) może dlatego że mało spałam i wyszło mi że jednak czasem szczęścia jest tak dużo... może dlatego że poranek śliczny... tylko co tu dzisiaj ze sobą zrobić?mmm...

Inne tematy z forum

Kogo polecacie od umów frankowych? (3 odpowiedzi)

Interesuje mnie, które kancelarie prawne mają najlepsze wyniki w sporach z bankami detalicznymi...

a to na rano ;) (345 odpowiedzi)

tiaaa...a to na rano. jakie szczęście, że nikt wcześniej na to nie wpadł :)...

Apel w trosce o ekosystem (7 odpowiedzi)

Apel w trosce o ekosystem, dotyczący dokarmiania ptaków, które są niezwykle pożyteczne, bo gołębi...