Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz 5 razy naprawiana i zanosi sie ze bedzie 6. Nosze sie z zamiarem kupna samsunga eco bubble. Macie moze macie taka pralke i napiszecie mi jak sie sprawuje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Mamy Beco w domu pralkę 8 lat, na razie była raz naprawiana, przyjechał do niej serwisant, nie pamiętam dokładnie, 200 - 300 zł także nie polecam bo powinna chodzić 10 lat bez naprawiania:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie wiem o co chodzi z tym whirpool - em ale rodzice mieli cały sprzęt w kuchni whirpoola i do lat wszystko tak się popsuło, że musieli wszystko wymieniać. Masakra.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam się ostatnio pralka niestety popsuła i też musieliśmy na szybko kupić nową. Wybór padł na Samsunga WW80K5410UW. Pralka poki co zdaje test i sprawuje sie rewelacyjnie. Kupilismy ja w dosc dobrej cenie plus dodatkowo dostawa do domu mieliśmy gratis. Mega polecam ten model :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Nigdy Whirlpool ! ! !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tam mimo wszystko dalej używam starej niezawodnej frani, i raczej prędko na nowe wynalazki się nie przesiądę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam pralke Indesit od 9 lat i ani razu nie zawaliła, tak kiedyś robili solidne sprzęty.

Ja mam samsunga 9 lat i raz na gwarancji moduł od załączenia się zepsuł (naprawiona) i chodzi do dzisiaj ,a piorę 3-4 razy dziennie,różną odzież ,mniej lub więcej zabrudzoną.Uważam że na to pranie co robię jest MEGA wytrzymała,teraz muszę łożyska wymienić ,ale na to co piorę ,to mają prawo być do wymiany.Mój model akurat był dobry i nadal jest,a teraz to lepiej sugerować się opiniami fachowców od napraw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam Samsunga 8 kg,po dwóch dniach kołnierz się naderwał zgłosiłam reklamację i akurat kołnierza nie obejmuje gwarancja.Twardo walczyłam kilka telefonów dziennie do firmy. Podeszłam ich inaczej zglosiłam że pralka głośno chodzi ,gdzie miała chodzić cichutko a słyszałam ją na piętrze domu.Przyjechał serwisant bardzo miły Pan i pomógł mi z reklamacją kołnierza ,bo mam dużo sprzętu tej firmy.Wymienił jakieś filtry czy coś żeby ciszej chodziła i przyjechał jeszcze raz wymienił kołnierz w ramach reklamacji.Taki ķołnierz z wymianą ponad 300 zł.Nie warto brać drogich pralek bo części drogie.Podobno miały być przyklejone naklejki do tych pralek ze nie obejmuje gwarancja kołnierza.

mój ecco bubble zepsuł się po 5 latach. poszedł sterownik. koszt naprawy ok 700 zł

mój ecco bubble zepsuł się po 5 latach. poszedł sterownik. koszt naprawy ok 700 zł

Fatalny wybór, mam od 2mies. po miesiącu zaważyłam krzywą nóżkę, podobno panel wewnętrzny skrzywiony, zgłosiłam do gwarancji samsunga, reklamację - odrzucili, odwołanie też odrzucili, wypisując bzdury. Samsung i serwis samsunga działa spychologicznie. Zgłosiłam teraz z ustawy konsumenckiej. Bardzo głośno chodzi, technik powiedział, że one tak głośno pracują. Teraz czytam opinie o tej firmie i żałuje że wcześniej lepiej nie poszukałam opinii. Więcej nic od tego producenta nie zakupię.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Dziś dokonałam zakupu zamówiłam pralkę samsung , pan w sklepie doradził bo się wachalam pomiędzy elektroluxem a boshem jeśli chodzi o duże pralki wsad 7 , 8kg to lepsze samsungi podobno wiec wybrałam okaże się

Miałam Electroluxa kiedyś, malutka pralka, pakowana od góry na 3,5 kg prania, 12 lat chodzenia bezawaryjnego. Rodzinka się rozrosła, więc kupiliśmy większą pralkę też Electroluxa bo przecież taki dobry i niespodzianka - szajs jakich mało. Składana na Ukrainie, po dwóch latach pierwsze naprawy a po 4 latach wylądowała na śmietniku. Tej firmy już nie polecam !!!

Ja od lat mam pralkę od Indesit i przyznam, że sprawdza się naprawdę dobrze, choć ma już swoje lata.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moim zdaniem każdy ma nieco inne wymagania co do funkcji, jakie powinna mieć pralka i trudno sugerować się tylko tym, że ktoś ma jakiś super model i jest zachwycony. Myślę, ze najlepiej jest poczytać trochę artykułów poradnikowych na temat pralek, np. takich https://abcporady.pl/jak-szukac-pralki-co-warto-porownywac-w-pralkach/ i na tej podstawie określić, czego się wymaga od pralki i takiego sprzętu szukać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myśmy kupili dedykowaną suszarkę Amici i też jest całkiem spoko. Wszystko suche, po domu nie lata, nie jest głośna. Generalnie ok.

polecam addwasha od samsunga! tu macie zresztą fajną opinię http://opiniertvagd.pl/samsung-ww12k8412ow-z-funkcja-addwash-dodawaj-ubrania-w-trakcie-prania/ ma tez ta opcję ecco bubble i w ogóle jest wypasiona :) no i spadło mi miesieczne zuzycie prądku. moze nie jakoś bardzo, ale da się zauwazyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

tez z polecenia kupilismy pralko suszarke boscha i jest super

Iva
2017-09-15 22:54:26
Mój 14-letni Elektrolux (bezawaryjny, przeżył 5 przeprowadzek, jakość prania rewelacyjna...) nagle dziś bez uprzedzenia odmówił posłuszenstwa...Co ja mam kupić!?
Znowu Electroluxa. Miałam podobną sytuację, i gdy wysiadł - kupiłam pralkę AEG. Teraz tęsknię za Electroluxem (dobre programy (np. dodatkowe płukanie),...lepsza obsługa).

Mój 14-letni Elektrolux (bezawaryjny, przeżył 5 przeprowadzek, jakość prania rewelacyjna...) nagle dziś bez uprzedzenia odmówił posłuszenstwa...Co ja mam kupić!?

Inne tematy z forum

Czy wiecie gdzie w troijmiescie są fajne krzesła??? (30 odpowiedzi)

Chodzi mi o krzesła drewniane, tapicerka z jakies skórki ecru

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

ortodonta gdańsk (27 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...