Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz 5 razy naprawiana i zanosi sie ze bedzie 6. Nosze sie z zamiarem kupna samsunga eco bubble. Macie moze macie taka pralke i napiszecie mi jak sie sprawuje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

ja mam electrolux 6,5kg wsadu wąska na 45 i 1400 wirowanie, zepsuła się po pół roku
kosztowała prawie dwa tysiące
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzwoniłam do kilku fachowców, którzy naprawiają i nadal nic nie wiem.Ogólnie powiedzieli,że wszystkie się psują.Jeden polecił w końcu AEG, inny Bosch a jeden serwis polecił Samsung i Siemens.Tych niby naprawiają najmniej.Firma to nie wszystko.Każda ma modele lepsze i gorsze.Niezaprzeczalnie najlepszą firmą jest Miele i jest na czele wszystkich rankingów.Za nią jednak trzeba zapłacić 4000zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też mam eko bubla, trochę już dłużej (ponad rok chyba): skarpetki włażą w gumę (w poprzednim boschu mi się to nie zdarzyło nigdy), kurzy się z tyłu (bosch ma taki fajny daszek z blatu do samej ściany, nic się nie kurzy i nic nie wpada za pralkę), raz cośtam wpadło przez sitko do rury odpływowej i zatkało odpływ, trzeba było serwis wezwać, co i tak nie pomogło, dopiero mąż znalazł (taki mały ozdobny listek od dziecięcych prac plastycznych, czasem tak się przekręcał, że przepuszczał wodę, czasem blokował całkowicie)...
Żałuję, że poskąpiłam na pralkosuszarkę boscha, jak zmieniałam ze zwykłej pralki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

A co z wyświetlaczem, o ile jest w tym modelu

Mam samsunga eko Babel i właśnie się popsuła ma 5 lat padła elektronika koszt 900 zł nie polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam jedną z tych https://www.kernau.com/kategoria/pralki/pralki-.html Od jakiegoś czasu sama użytkuję pralkę tej firmy i jestem z niej bardzo zadowolona :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miele
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Właśnie przede mną zakup nowej pralki. Skłaniam się ku firmie samsung, więc tym bardziej zainteresowała mnie Twoja pozytywna opinia. Mogę wiedzieć jaki to konkretnie model pralki która jest tak wytrzymała? ;) z góry dziękuję
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest wiele ciekawych pralek które można zakupić. Sam nie wiedziałem ostatnio na którą się zdecydować. Bardzo mi pomógł ranking pralek https://najlepszyranking.pl/ranking-pralki na którym można sprawdzić jaki rodzaj będzie dla nas idealny. Bardzo ciekawe zestawienie, nic nie tracicie, tylko możecie zyskać jeśli sprawdzicie które modele się nadają najbardziej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam tę pralkę od kilku miesięcy i nie narzekam https://www.emag.pl/pralka-samsung-a-7-kg-1200-obr-min-eco-bubble-beben-diamond-ww70j5346ma/pd/DNDW0DBBM/ sprawuje się poprawnie, ot pierze

Moja Renia już 25 lat pierze i zero problemu - faliste trochę się wyprostowało z jednej strony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Amica? JA mam pralkę Amici od ładnych paru lat i nic absolutnie nic się nie dzieje...moze taki jeden egzemplarz trafiłaś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba pisac na forach o istotnych rzeczach, Odradzam pralke ARISTON HOTPOINT pracowa 5 lat, (bardzo o nia dbalam, jest czysciutka w srodku I na zewnatrz), niestety wysiadl programator, ktory kosztuje okolo 800zl. Chcialam ja naprawic, aby nie zasmiecac srodowiska, ta plytka do programatora powinna kosztowac 80 zl. Napedzanie produkcjii przez droge czesci nie jest wyjsciem. Mam nowe doswiadczenie kupowac przedmioty, ktore da sie naprawic, ludzie beda mieli prace I srodowisko bedzie w lepszej kondycji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Amica ma dobry sprzęt. A przy tym ich pralki nie są drogie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

A ja mam pralkę Kernau, która kosztowała niedużo a ma masę funkcji, które są bardzo przydatne, np. krótkie pranie, program do dziecięcych ciuszków, usuwanie alergenów, program prania nocnego. Naprawdę super sprzęt za małe pieniądze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam od 13 lat Ariston,namówił mnie sprzedawca zero awarii, zmieniam bo juz .śmierdzi guma i zaczyna słabo prać . Niestery podobno Hotpoint Ariston to już nie to samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dla mnie 2000 to dużo na pralkę wydać, nie mam 500+ jak niektórzy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

2000zł dużo za dobrą pralkę? w takiej cenie chodzą średnie pralki i ta z pewnością taką jest. pralki z wyższej półki zaczynają się od 5000zł wzwyż. ta jednak z tą wyższą półką może szczerze konkurować i jest to według mnie dobra budżetowa pralka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ponad dwa tysiące złotych trochę dużo jak dla mnie wydawać na pralkę, no ale jak kto bogtay to kto mu zabroni :)

Też mam Kernau i sobie chwale, generalnie może jeszcze zbyt krótki okres ją posiadam ale przekonała mnie 5 letnia gwarancja :)

Inne tematy z forum

NEUROLOG dziecięcy -PILNIE!!! (65 odpowiedzi)

Cześć! Mam pytanie czy wie ktos może gdzie przyjmuje neurolog dzieciecy???Mam skierowanie ,ale na...

Przykurcz volkmanna (3 odpowiedzi)

Witam, czy miał ktoś problem z tego typu schorzeniem u 5-letniego dziecka i może się wypowiedzieć...

DOBRY ALERGOLOG GDAŃSK NFZ (15 odpowiedzi)

WITAM, POLECCIE MI DOBREGO ALERGOLOGA W GDANSKU NA NFZ :) DZIEKI :)