Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz 5 razy naprawiana i zanosi sie ze bedzie 6. Nosze sie z zamiarem kupna samsunga eco bubble. Macie moze macie taka pralke i napiszecie mi jak sie sprawuje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ja polecam pralkę Samsung Eco Buble, fajnie pierze.

Również się dopisze do opinii, 2 razy wymieniany kołnierz, szczotki i amortyzatory. Pralka Samsung 7 lat, teraz wali i tłucze przy wirowaniu, rdzewieje obudowa. Idzie w odstawkę na rzecz nowej LG
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsza jaką miałam: electrolux z systemem Steam Care, z taką funkcją, która chroni ubrania przed zagnieceniami. Dla takich leniuchów jak ja, którzy nie lubią prasować ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla mnie całkiem dobrą ofertą jest strona https://www.oleole.pl/pralki-wirnikowe-i-wirowki.bhtml i pralki wirnikowe. Na ten moment tylko na taką pralkę mogę sobie pozwolić ze względu na koszty i na miejsce w łazience, ponieważ wynajmuję tylko kawalerkę. Strona, którą wcześniej podałam ma świetne oferty i bardzo często różne promocje, więc zdecydowanie jest w czym wybierać.

Pralka jest takim urządzeniem bez którego teraz nie można żyć. W końcu nieustannie jesteśmy w biegu i nie mamy czasu na wiele czynności, a gdzie tu jeszcze mielibyśmy prać ręcznie. Dobrze, że mamy porady też w sieci takie jak http://www.dekoteria.pl/jak-dobrze-dbac-o-pralke/ . Dzięki temu wiemy jak wydłużyć żywotność takiej pralki.

Witam,fachowiec który wymieniał mi łożyska ,powiedział że teraz te samsungi nie są dobre,a i owszem te sprzed 8-miu i starsze produkowane są super ,a teraz nie poleca.Serwisant i fachowiec poleca LG,te modele są najlepsze.

Re: Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Ja jestem zadowolona z beko nigdy nie zawiodła a mam ją parę lat polecam!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mam boscha 8 lat. Zardzewiala obudowa pomimo braku wilgoci w łazience. Przereklamowana firma. Teraz się zepsuła i nie będę naprawiać. S, koxa za hodu. Kupię nowa ale innej firmy.

mój Electrolux już ponad 16 lat służy. Nigdy nic się nie zepsuło ani nie połamało.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie tylko czy Siemens dzisiaj to to samo co Siemens kilkanascie lat temu?

Tez mam Siemensa (z 2007 r) - jedyna awaria jakies 2 lata temu (pompa wody). Kupujac kierowalem sie miejscem produkcji - moj jest z Niemiec. Wg serwisu, ze wspolczesnych nalezy brac srednia polke - nie przeladowana elektronika i nie eko-sreko, bo to najczestsze awarie we wspolczesnych.
Siemens robi tez pralki dla Miele (nizsze serie), z tym ze Miele to juz nie to Miele co kiedys - co widac po dlugosci gwarancji (szczegolnie poza Nimcami).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

simensa polecam trochę droższy ale ok, mam 14 lat nic się nie zepsuło aż do teraz łożyska wymieniłem i zimering, koszt 41zeta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aktualnie w sklepie Sferis jest sporo dobrych promocji na pralki oraz pralko suszarki: https://www.sferis.pl/pralki-1941 Poza tym w sklepie wprowadzili ostatnio dobrą promocję na raty bo wszystko można kupić na raty 0%.
Jeśli miałabym polecić jakąś dobrą firme pralek to będzie to firma Bosh
pralki wykonane porządnie, wysokiej klasy podzespoły
proste wykonanie, jeśli pralka Wam się popsuje to nie bedzie problemu z oddaniem do serwisu i naprawą ( w większości sytuacji)
dużo programów, również programy krótkie, z którymi czasami jest problem

No i wydaje mi się, ze dla wygody lepiej jest jednak kupic osobno suszarkę oraz pralkę do prania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam candy i jestem z niej bardzo zadowolona, nie ma żadnych problemów, a dobrze pierze, mieści dużo prania, ma fajne programy....naprawdę wszystko co trzeba. gdyby trzeba było znów bym candy wybrała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też używam bosha, takiego jak tu opisują: https://rankingmania.pl/ranking-pralek/ ale uważam że jest dość awaryjny. Nie wiem, czy trafiłam na taki model, czy po prostu tu bubel. Warto jednak wydać trochę więcej kasy na sprzęt żeby posłużył nam lata.

nie kupuj CANDY!!!!!! Mojej po trzech latach walą łożyska,jest klejona i naprawa to 500 zł.Producent powinien mieć odebrane prawa sprzedaży

Potwierdzam po 4 latach w Samsungu WF 80f5e5u4w padła elektronika i już 3 razy wymieniłem kołnierz wyszczerbiony na dole

U mnie to sami jaka to pralka

Ja mam nowa pralke bosh I od poczatku tragedia niszczy ubrania I zle wiruje.Problem zgloszony ale kazdy umywa rece zgroza.!

Kupujcie pralki z silnikiem inwerterowym. Poczytajcie w necie dlaczego..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A czy telefony i elektronika produkowane w chrl są złej jakości? O Rosji to mit

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (20 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Przeprowadzka- jaka firma? (41 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...