Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz 5 razy naprawiana i zanosi sie ze bedzie 6. Nosze sie z zamiarem kupna samsunga eco bubble. Macie moze macie taka pralke i napiszecie mi jak sie sprawuje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Poprawny link poniżej:
https://speo.pl/pozostale/131426-beko-pralka-wuv8612xbws.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

z mojej strony mogę dodać - sprzedawałem stacjonarnie sprzęt rtv agd ok 10 lat i firma beko zawsze cieszyła się dużą popularnością, sprzęt ten charakteryzuję się wysokim stosunkiem ceny do jakości, jeżeli chodzi o pralkę mogę śmiało polecić ten model:

https://speo.pl/pozostale/131426-beko-pralka-wuv8612xbws.html"]https://speo.pl/pozostale/131426-beko-pralka-wuv8612xbws.html

Nie przepłacamy tutaj za parametry itp. a w tej cenie mamy silnik inwerterowy, wysoką klasę energetyczną, duży wsad 8 kg oraz szeroki wybór użytecznych programów piorących
dodatkowo na stronie producenta można uzyskać dodatkową darmową gwarancję 5-letnią rejestrująć swój model:
https://rejestracjaproduktu.pl/beko/registration_free.php

mam od 2 miesięcy. Strasznie niszczy ubrania już po jednym praniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

wydaje mi się że z każdym sprzętem po jakimś czasie użytkowania pojawiają się drobne problemy. Używam pralko-suszarki Candy CSW4465D od 4 lat, musiałem raz skontaktować się z obsługą - drzwiczki się popsuły, ale w zasadzie nie było żadnych innych kłopotów, od siebie mogę polecić Candy.

Cztery Candy i wszystkie się szybko psuły, albo wykończył fachowiec. Masakra. Najnowsza trzy awarie: nie pobiera wody do płynu do płukania, nie pobiera wody do przegródki prania wstępnego, uszkodzenie zamka drzwi (zablokowały się i pękł kawałek plastiku na którym zamocowana była sprężyna odciągająca). Często też rzeczy nie chcą się odwirowywać np. jedna para dżinsów nie odwiruje się (trzeba prać po dwie).

Jak miałam Electroluxa normalnej głębokości, to też był super :)

No niestety czasem pewnie zdarzają się awaryjne sytuacje, jak ze wszystkim. Moja pralka jest normalnej głębokości.

Rdze też możesz zareklamowac

a masz slim czy normalnej głębokości? może trafiłam na pechowy model - nie wykluczam ;)

u mnie pralka chodzi cicho i jest stabilna, posiadam Candy Smart CS4 1061D3, ogólnie mogę polecić.

ja mam Candy i nie narzekam, działa płynnie, jeszcze nigdy nie była w remoncie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Candy to złom. Prać pierze, ale blacha to porażka, rdza zaczęła ją żreć już po roku, słabo wytrawiona puchnie pod emalią. Omijać z daleka tę firmę. Nie polecam. Poprzednio miała żona Zanussi, ale luźny pasek(po 10 latach miał prawo) i nie można było dokupić, więc żona zdecydowała się na Candy. Zanussi stała w szopie i ani śladu rdzy. Jak zeżre rdza tę pralkę, to chyba wrócę do tamtej, poszukam może gdzieś dorobią pasek. Pozdrawiam

To aż dziwne bo ja mam Electroluxa i jest faktycznie delikatny dla tkanin mają te wszystkie systemy jak SteamCare czy SensiCare, ale też dopiero bardzo dobrze. To pralki z opcją pary, która dostaje się do włókien i może bez problemu dotrzeć detergentem w każdą plamę :) Nie zdarza mi się, żeby coś się nie doprało. Jedynie trawę z kolan mojego młodego muszę potraktować vanishem zanim upiorę, ale to chyba wszędzie by tak samo było :)

Wątek już stary, ale widzę, że wciąż ktoś coś dopisuje :)

Ja miałam najpierw Electroluxa, głębokiego, po rodzicach, czyli używanego przez 4-osobową rodzinę. Był super, działał bez napraw chyba ponad 10 lat. Jednak wraz z remontem domu zmieniłam koncepcję ;) Tzn. chciałam pozbyć się pralki z łazienki i wstawić ją do kotłownio-pralni. Potrzebowałam więc pralki typu "slim". Z wielkim żalem oddałam starego Electroluxa znajomej rodziców i kupiłam nową pralkę tej samej marki. dramat. po 1,5 roku używania przez 2 osoby, gdzie większość prań robię w 30 stopniach, przepaliła się grzałka. Pechowo dla firmy pralka była jeszcze na gwarancji, więc naprawili na swój koszt. Niestety po kolejnych 3 latach znowu coś padło, a koszt naprawy był na tyle wysoki, że postanowiłam pozbyć się badziewnego sprzętu "made in Ukraine" ;) Kupiłam Samsunga ecobubble, którego mam teraz już ok. 3,5 roku. Z plusów, przez cały ten czas nie miałam z nim żadnego problemu - poprzedni Electrolux często nie odwirowywał, kiedy pranie w bębnie źle się ułożyło. Musiałam wtedy wszystko wyciągać, ładnie porozkładać i zrestartować pralkę. Tutaj zero tego typu problemów. Częściej też musiałam go czyścić. Jeśli chodzi o minusy Samsunga, to w kołnierz wpadają drobniejsze elementy, czyli głównie skarpetki - problem wcześniej mi nie znany. Musiałam zaopatrzyć się w worki do prania, bo bez nich zawsze coś powędrowało do kołnierza. A! Nno i samo pranie. Odnoszę wrażenie, że Electrolux dużo gorzej prał - rzeczy z Samsunga wydają się być lepiej doprane i wypłukane, jednak jednocześnie dużo bardziej zniszczone. Czyli Electrolux był delikatniejszy, niestety kosztem czystości ;)

Ogólnie rzecz biorąc, nie jestem niezadowolona, ale polecić, też nie polecę ;)

Akurat miałam u siebie na tyle miejsca, że spokojnie mogłam postawić suszarkę obok pralki, więc mam w ten sposób. Ale to łącznie Electrolux bardzo fajnie wymyślił :)

U mnie jest dużo miejsca więc mam osobno. Pralke mam Perfect Care 900 a suszarkę Perfect Care 800. Jak dla mnie mega sprzęty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A masz to fajne połączenie electroluxa, żeby suszarkę postawić na pralce? Czy masz je po prostu obie wolnostojące?

Re: Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Mam pralkę Bosch 20 lat -zero napraw ,lecz teraz chyba zmienię ponieważ wysiada lozysko

Też mam pralkę z tej serii, jestem po ogromnym wrażeniem tego, jak dopiera dziecięce ubranka. Wcześniej myślałam, że znaczenie ma przede wszystkim proszek, a teraz kiedy widzę efekty to wiem, że pralka też, a może przede wszystkim jest ważna:) Z serii PerfectCare Electroluxa mam też suszarkę - ubrania są miękkie i pięknie pachną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fajna jest Electroluxa. Mam PerfectCare 800 UltraCare, która ma wstępne mieszanie detergentu z wodą dla wiec szybciej się pierze. No i systemy SensiCare, SteamCare i FreshScent. Pojemność duża bo 8 kg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Aranżacja wnętrz/ wyposażenie (35 odpowiedzi)

Niebawem wraz z moim narzeczonym w końcu przeprowadzamy się do nowego mieszkania. Póki co panele...

gdzie kupić rolety (84 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

jaki piec wybrać do domu? (98 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...