Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz 5 razy naprawiana i zanosi sie ze bedzie 6. Nosze sie z zamiarem kupna samsunga eco bubble. Macie moze macie taka pralke i napiszecie mi jak sie sprawuje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nie ma znaczenia czy doradza facet czy kobieta - ważne żeby dobrze. Ktoś używa może pralki Amica TAWD6102LCW?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Ja mam Electrolux 14 lat i chodzi do dziś
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam hotpoint, działa nieźle, ma najważniejsze programy, nie jest zbyt droga. A jeśli szukasz kolorowych pralek, to inspiracje znajdziesz tutaj http://blog.technikan.pl/kolorowe-pralki/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mi też się niedawno zepsuła pralka i szukam nowej. Zastanawiam się tylko, czy kupić pralkę czy pralko-suszarkę? Ma ktoś z was takie urządzenie? Sprawdza się? Widziałam, że w RTV Euro AGD mają spory wybór pralko-suszarek, ale na jaką warto się zdecydować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opisaliśmy temat pralek, sprawdź w artykule : http://cenowe.pl/artykul/ranking-najlepszych-pralek.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miele ma na pewno dobry sprzęt, aczkolwiek trzeba się liczyć z dość kosztownymi ewentualnymi naprawami/częściami po utraci gwarancji. Jak wiadomo, każdy sprzęt się psuje i racjonalnie trzeba mieć również to na uwadze. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli pralka ma się sprawdzić to przede wszystkim warto wybrać taką, która nie będzie hałasowała w czasie pracy i zużywała mało wody oraz prądu. Z tych obecnych na rynku szczególnie warto postawić na pralko suszarki LG. Mam jedną w domu, nie dość, że od roku chodzi bez zarzutu to pranie wyciągam praktycznie gotowe do noszenia :D Modeli tych pralek jest całkiem sporo -> http://www.lg.com/pl/pralki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Bosch WAE sa skladane w Polsce, WAW sa skladane w niemczech, reszta w Turcji i Rosji. Wiec chyba lepiej kupowac albo tanie WAE, albo drogie z najwyzszej serio WAW
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Jak zaczynała wirować, to się zastanawiałem, kiedy podwozie schowa i wyfrunie przez okno ;D"

ale się uśmiałam z rana... ;-D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz rację. Candy "dla gadżeciarzy"
"mieszkałem" kilka lat z pralką Candy. 1600 obrotów. Jak zaczynała wirować, to się zastanawiałem, kiedy podwozie schowa i wyfrunie przez okno ;D
Aż się filtr nie zapchał i nie musiałem zajrzeć jej do brzuszka.
Sam plastik :/ Ustrojstwo na 2-3 lata. Potem śmietnik, bo ie ma czego naprawiać :/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawie wygląda nowa seria wypuszczona przez Candy z technologią Smart Touch. Fajna sprawa dla gadzieciaży i osób, które lubia zabawy z nowymi technologiami. Same pralki są dość przystępne cenowo bo takie już naprawdę na wypasie macie za 1400 zł a są i modele za mniej niż tysiąc. Mi bardzo podobna się model Smart CS 1292D3 oprócz możliwości działania na aplikacji macie czujnik załadunku, kontrole piany wkład 7 kg dla mnie w zupełniości wystarczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

ja mam whirlpool już 10 lat i tylko raz była naprawiana także to zależy jaka się trafi...

---------------------------------------------------------------------------

100club
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdecydowanie Miele. Idealnie jeśli jest wyprodukowana na rynek niemiecki albo skandynawski.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

mam już drugiego Aristona, wtedy Ariston, teraz Hotpoint Arsiton. Drugi, bo spaliło mi sie mieszanie a wraz z nim cały sprzęt. Na pewno dzisiaj bym kupił też Hotpointa. Mam tez zmywarkę tej firmy,. Czasami nasłuchuję czy chodzi, taka cicha. rewelacja

Do tej kwoty to na electro,pl masz mnóstwo pralek. Musisz na spokojnie usiąść i pomyśleć jaka jest Ci potrzebna i jakie programy chciałabyś mieć. Ja na 3 osoby kupowałam tam Samsunga i jestem ogólnie zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja osobiście ponad dwa lata mam już pralkę LG i nie mogę na nią narzekać, nic się nie dzieje, chodzi jak złoto, prądu raczej za dużo nie bierze :) W ofercie masz pralko suszarki i tradycyjne pralki automatyczne http://www.lg.com/pl/pralki. Ja na Samsunga się nie zdecydowałam, bo trochę za drogi. Zresztą, miałam przeboje z telewizorem tej marki...

Moja koleżanka kiedyś skontaktowała się z serwisem, który naprawia pralki, i po prostu zapytała jakie pralki najczęściej naprawiają. Po za tym w internecie na różnych blogach są zestawienia najczęściej psujących się marek.
Oceną jednostkową bym się raczej nie sugerowała.
Serwis do którego koleżanka dzwoniła to chyba Technikan.pl z Gdańska, czy coś takiego.
Pozdrawiam ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O tej pierwszej firmie za dużo Ci nie napiszę bo nie miałam z nią styczności jeśli chodzi o sprzęt, za to Candy mogę Ci polecić jak najbardziej. Mam pralkę tej firmy ładowaną od przodu od prawie 1,5 roku i jestem zadowoona. Ma programy do prania wełny, delikatnych tkanin, ekologiczne, prędkość obrotów 1400 na minutę chociaż ja najczęsciej uzywam 900. W tej cenie spokojnie znajdziesz jakiś model.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zastanawiałam się nad pralką Samsung i Candy właśnie. Pralka która miałaby obsłużyć 4 osoby (2 dorosłe i 2 dzieci). Do 1500 zł. Akurat w tym przedziale wybór jest chyba największy - możecie polecić coś w tym zakresie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja mam Candy. Kupowałam rok temu i zamieniłam nią moją poprzednią pralkę innej firmy. Tamtej firmie antyreklamy nie będę robić bo moze po prostu trafił mi się felerny model ( pralka ciągle sie psuła i były z nią wiecznie jakieś problemy).
Z obecnej jestem o wiele bardziej zadowolona bo jest cicha, energooszczędna i ma wiele przydatnych funkcji. Pralka ma podłaczenie do wifi tak więc mogłam za pomoca smartfona ściągnąć sobie i zaprogramować wiele dodatkowych programów. Reaguje na sterowanie głosem oraz a inteligentne opóźnenie startu.Tak wiec mozna zaprogramować sobie o której pralka sie właczy oraz o której pralka się wyłaczy. Nie było równięz problemu z przedłużeniem gwarancji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

drzwi wewnętrzne. białe? (52 odpowiedzi)

zastanawiam sie czy są "modne" białe drzwi wewnętrzne? w mieszkaniu. jakie są plusy i minusy...

Wyposażenie restauracji (66 odpowiedzi)

Przymierzamy się do otwarcia nowego lokalu - restauracji. Lokal już jest, zaplecze kuchenne ok...

Materac na łóżko do spania - twardy - jaki? (139 odpowiedzi)

Czy ktoś ostatnio kupował materac i orientuje się co jest godnego polecenia, bo ja kompletnie nie...