Poparzenie w solarium

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Moja siostrzeniaca króra ma 16 lat poszła przedwczoraj pierwszy raz na solarium no i za namową "mądrych" koleżanek położyła sie na 15 min, wróciła do domu i nie trzeba było długo czekać zaczęła puchnać, po godzinie zaczęła mieć problemy z oddychaniem więc moja siostra pojechała z nią na pogotowie gdzie okazało się, że ma poparzenia I i II-go stopnia. Moja siostra zadzwonoła do tego solarium z pretensjami, że nikt nawet nie zrobił wywiadu z moją sistrzenicą czy chodziła wcześniej na solarium czy nie, nikt nie sprawdził jaką ma karnację, ale za bardzo nie miała z kim rozmawiać bo nie było szefowej tylko jakas młoda dziewczyna tam siedziała. Potem zadzwoniła do niej szefowa, że chce się koniecznie spotkać i powiedziała że oni mają jakiś fundusz odszkodowawczy na takie wypadki. Moja siostra poszła do niej na rozmowę i szefowa potwierdziła że może zażdać od niej jakiejś kwoty ale jak bedzie za duża to może domagać się od ubezpieczalni.

No i teraz moje pytanie jakiej kwoty może domagać sie moja siostra od tego salonu, czy ktoś może miał podobną sytuację, poradźcie mi co ona ma dalej robić, bo ja sama nie wiem co jej doradzić. Za wszelkie sugestie będę wdzięczna.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poparzenie w solarium

ło matko, nieźle

ja niestety nie pomogę :/

http://www.forum.ubezpieczyciel.pl/read.php?f=7&i=4485&t=4485

tutaj piszą, że kobieta dostałą 2000 zł za oparzenie, ale trzeba się wczytać :)

16 lat dziewczyna i nie wiedziała ze ma pierwszy raz nie mozna sie tak na długo kłasc??? Nie zazdrosze bo kiedys lezałam z dziewczyna poparzona na solarium i widziałam jak wyglada:/ Ale dobrze ze szefowa przejeła sie losem.Najlepiej idz do radcy prawnego w gdyni jest za darmo w budynku hossy na władysława IV.Ona napewno Ci doradzi co i jak.

wiesz moze i teoretycznie wiedziala, alw w tym wieku to co koleżanki mówia to jest najświętrza świętość i tak się skończyło

wiesz, to wcale nie jest az tak dlugo, jesli lampy sa sprawdzane regularnie i nie sa stare, tak jak w wiekszosci sol niestety...
solarium powinno opalac a nie spalac skore
ciezko znalezc dobre, ktore opala...

to fakt ze 15 minut to nie długo ale jesli była pierwszy raz i jeszcze taka bladziutka to lepiej sie połozyc na krocej.

Inne tematy z forum

Dzieci w spektrum autyzmu i szkoła (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy są tu mamy uczniów szkół podstawowych (od klasy 0), którzy są w spektrum...

pożyczka hipoteczna? (18 odpowiedzi)

moim rodzice mają mieszkanie własnościowe ( maja po 65.70lat) niestety ja niemam żadnej zdolności...

Dowód dla dziecka czy paszport w krajach UE?? (24 odpowiedzi)

Dla dziecka 1,5 letniego potrzebny jest dowód czy paszport podróżując po UE?? Niby nie ma nic -...