Poproszę o opinie fotelik Kiddy Comfort Pro czy Recaro Young Sport 9 -36 Kg

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
jak wyżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poproszę o opinie fotelik Kiddy Comfort Pro czy Recaro Young Sport 9 -36 Kg

tylko nie Kiddy Comfort Pro!
Zimą nie włożysz dziecka do fotelika, latem się poci...
Zastanawiałam się nad kupnem tego fotelika, ale po przeczytaniu kilkuset :) negatywnych opinii w necie na jego temat zrezygnowaliśmy.
Decyzja oczywiście należy do Ciebie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

(..) Zimą nie włożysz dziecka do fotelika, latem się poci... (...)

3 rodzaj prawdy wg ks. Tischnera - czyli g. prawda!

Kiddy Comfort Pro to najlepszy fotelik jaki do tej pory mieliśmy.
Dziecko wcale się nie poci. Szczerze powiedziawszy to aż dziwne ale jest to tak rozwiązane i na tyle dobre materiały że pomimo tej poduchy z przodu nie ma absolutnie efektu pocenia.
To najbezpieczniejszy fotel z rozmiaru 9-36 na świecie - sprawdzaliśmy w ADAC a potem 15-36 też dostał "gut".
Jesteśmy super zadowoleni i dzieciak też.

ADAC to g*wno a nie testy!! :)

proponuje fotelik recaro sa lepsze mają lepszy materiał proponuje ten nowy punched dziecko się w nim nie poci:)

i Marysiu jeszcze jedno mądre powiedzenie...
przeczytaj w moim podpisie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kupiłam Kiddiego, po bardzo długich, mozolnych i szczegółowych przeszukiwaniach netu. Potem były przymiarki w sklepach. I padła bez zastanowienia na Kiddy Comfort Pro.

To fakt, że tak go mądrze rozwiązali, że dziecko się nie poci...nie wiem, jakaś technologia kosmiczna czy co? :)

Może to, że inne dzieci się pociły zależało od tego jak były ubrane? mój synek jeździ teraz, czyli w całkiem gorące dni i jest ok, z Maxi Cosi wyjmowałam go mokruteńkiego, mimo że wkładałam mu pod plecy ręcznik!

W Kiddym obawiałam się tego "stoliczka", dla mnie na początku to wyglądało tak, jakby mały miał mieć problem z oddychaniem, ale teraz widzę, że ma ogromną frajdę, bo jest w co rączkami uderzać :) No i oczywiście nic go nie przygniata, tak jak mi się wydawało, bo ta osłonka jest taka..ruchoma.

Zagłówek jest mocno zabudowany, to ważne. Główka stabilnie w nim leży i nie kiwa się na boczki nawet jak dziecko zaśnie.

Dodatkowy plus dla mnie, to brak możliwości wypięcia się dziecka samodzielnie z pasów. Mój Michał już zaczynał majstrować przy pasach w Maxi Cosi, robi to samo z pasami w krzesełku do karmienia, więc jak już by dobrze skumał jak to zrobić, to obawiam się, że mógłby bez problemu odpiąć pasy w foteliku. To się naprawdę zdarza :)

Pomijam już sposób mocowania Kiddiego w aucie, bo to banał i zajmuje kilka sekund! Mimo braku skomplikowanego toru, po którym trzeba przeprowadzać pasy, ten fotelik jako jedyny chyba tak stabilnie "siedział" na kanapie auta (mierzyliśmy do 2 aut - jedno nowe, drugie stare i na żadnej kanapie nie było problemu).

No i na deser wyniki w testach...same 4ki :)

Drugiego modelu, o którym mowa nie znam, więc się nie wypowiadam.

Warto jednak dziecko najpierw przymierzyć, bo niektóre dzieciaki nie lubią tej osłonki i wtedy jest problem...Maja te foteliki w Bobowózkach w Gdyni.

ok, to zapytam jeszcze, czy Twój syn jeździł tym fotelikiem zimą?
W kombinezonie itp...

my mamy recaro young i jestesmy MEGA zadowoleni:)

dokladnie taki, czarny:)

http://allegro.pl/item1169343637_recaro_young_sport_9_36_kg_gratisy_od_reki_w_wa.html

w kombinezonie jeszcze nie jeździł, bo dopiero co przesiedliśmy się z Cabrio Fixa, także sprawdzimy zimą i wtedy mogę się wypowiadać, póki co mówiłam o warunkach upalno-letnich :)

Myślę, że będzie dobrze, Niemcy ten fotelik zaprojektowali, u nich też są zimy, więc chyba przewidzieli grubsze ubranie w projekcie ;)

Co najwyżej cienką bluzę. Za to na pewno przewidzieli ogrzewanie w samochodzie :)

My mamy dwa Foteliki firmy Kiddy Comfort Pro i Discovery w kombinezonach bez problemu sie dzieci mieściły, starszy był pulchniejszy młodszy jest chudszy i żadnego znaczenia to nie ma. Osobiście polecam, szkoda że juz nie do kupienia na dzień dzisiejszy.

Ja polecam be safe mam do sprzedania polecam poczytaj sobie opinie o nim

http://allegro.pl/besafe-izi-comfort-x3-i2471574824.html

a co powiecie o tych?

1.Concord Transformer T Pro Car Seat
2.Concord-Transformer-Click

Ja zdecydowanie polecam recaro jeżeli mamy wybierać między tymi dwoma. Recaro ma bardzo dobrą tapicerkę a jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to zdecydowanie pasy bardziej dziecko zabezpieczą niż ta 'poducha'.a je za elit chodzi o fotele concord- są bardzo dobre jednak na fotel 9-36 nie zdecydowała bym się na żaden który zamiast pasów ma poduche.

Foteliki z pasami chronią przed wypadnieciem dziecka przy dachowaniu, a te z osłoną niestety nie. Dlaczego foteliki z osłoną mają wysokie noty? Dlatego, że testy nie przewidują symulacji dachowania. Polecam stronę fotelik.info i film na yt, prezentujący, jak pięknie może wypaść dziecko z fotelika z osłoną przy dachowaniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

O! Wreszcie ktoś napisał z sensem. Najbezpieczniejsze foteliki to takie, które przechodzą szwedzkie testy Suplement 7. Koniec kropka :)

Jeżeli wozisz dziecko w kombinezonie to ... puknij się w czoło. Dziecka NIE WOLNO przewozić w kombinezonach, kurtkach i niczym śliskim, bo fotelik w razie wypadku nie spełni swojej funkcji, ponieważ dziecko jest nieprawidłowo przypięte pasami... Tak, trzeba rozbierać i ubierać częściej - ja mam troje i nie narzekam, bo inaczej dziecko może zginąć nawet w byle mocniejszej stłuczce.

Ja pierdziele jakie średniowiecze. Jeszcze się dziwi, że się poci xD

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...