Re: Poród Swissmed
Dianka, można zgłosić się na wizytę kwalifikacyjną od 36t.c., czyli tylko z ciążą donoszoną - zapisują Twoje dane i robią KTG. Jeśli nie masz wymazu, to pobierają wymaz (koszt 50zł). Kiedyś jeszcze mierzyli miednicę, ale teraz nie wiem czy mierzą (mi mierzyli na SR więc się nie upominałam). Potem co tydzień albo częściej chodzi się na KTG. Jeśli nie miałaś ostatnio robionego USG to też zrobią bez problemu - jeśli trzeba, to nawet USG dopplerowskie. Rozmawiasz też z położną, z lekarzem, czy nie ma jakichś problemów, czy masz pytania itp.
Słyszałam, że nie zawsze chcą przyjąć do porodu kobietę z ciążą z komplikacjami, kiedy jest duże prawdopodobieństwo że w trakcie porodu musiałaby i tak trafić na Kliniczną. Właśnie od tego jest ta wizyta kwalifikacyjna i kolejne wizyty cotygodniowe. Poza tym, matka ogląda sobie szpital i personel, ma czas na zastanowienie.
Jeśli chodzi o wcześniejsze leżenie w szpitalu, to słyszałam o obserwacji pacjentek, ale nie wiem na jakich zasadach. Najlepiej zadzwonić i porozmawiać http://swissmed.com.pl/index.php?menuGlowne=2&linkGlowny=1&podlink=1&page=include/naszaoferta/nooddzialporodowopolozniczy.php#oddzialporodowopolozniczy
0
0