Re: Poród Swissmed
Patka, tam jest bardzo czysto. Jak chcesz zobaczyć parę fotek z sali poporodowej i łazienki, napisz maila, to podeślę. Sala porodowa oraz łazienka przy sali porodowej też są czyste i dobrze zaopatrzone.
Co zabrać: kosmetyki dla siebie, ręczniki i koszule nocne. Tzn. koszule w razie czego tam mają, ale lepiej zawsze w swojej ;-) Ja miałam swoje ręczniki i nie prosiłam o szpitalne, ale pewnie też mają. Jeśli zapomnisz szamponu to żadna tragedia, bo jest uniwersalne mydło którym można umyć głowę.
KTG jest co tydzień albo częściej, USG też robią ale rzadziej, chyba że dawno nie miałaś robionego u swojego gina. Ja miałam dwa razy, przy kwalifikacji i dwa dni przed porodem. Badania "na fotelu" standardowo nie ma, tzn. ja chciałam i miałam, bo akurat od wizyty u mojego gina trochę minęło, poza tym nie miałam wcześniej robionego wymazu więc i tak musiałam wejść na fotel. Wymaz z pochwy i odbytu kosztuje u nich 50zł i jest pobierany na pierwszej wizycie, żeby mieć ewentualnie czas żeby się wyleczyć w razie potrzeby. Drugie badanie na fotelu miałam dwa dni przed porodem, bo lekarz miał oko, mój brzuch mu się nie podobał i po badaniu zrobił USG (właśnie to drugie o którym pisałam) i wyszło małowodzie. Acha, zrobili mi też USG dopplerowskie w dniu porodu.
Wiem, że dwa lata temu przy kwalifikacji mierzyli też miednicę, ale mi nie mierzyli (na SR miałam mierzoną). Może dlatego że mam bardzo szerokie biodra?
0
0