Re: Poród Swissmed
kopciuszek123
(15 lat temu)
Ja mam zamiar rodzić w swissmedzie, na koniec lipca ma termin. Zastanawiałam się nadporodem na Klinicznej bo to jedyny szpital poza swissmedem, w którym można dostać znieczulenie. Długo nie mogła się zdecydować ale mój komfort psychiczny wygrał z państwową - płatna służbą zdrowia, gdzie znieczulenie zależne jest w niektórych przypadkach od dobrej woli llekarza. Na klincznej, żeby mieć namiastkę komfortu po porodzie musiałabym zapłacić za pojedynczą/podwójną salę, położną itp
Jedyne obiekcje co do swiss rozwiała moja gin, dotyczyły one opieki w przypadku kiedy coś by się działo niedobrego z maleństwem lub ze mną. Ona przez całą swoją praktykę słyszała o jednym przypadku kiedy było trzeba przewieść dzieciątko do szpitala państwowego, ale podobno było przed porodem już takie prawdopodobieństwo.
Poza tym chciałabym mieć miłe wspomnienia z porodu i chciałabym, żeby mój synek miał rodzeńswo. Koleżanki, które rodziły w swiss są wszystkie zadowolone, a te z państwowych to różnie bywa....Krew mnie tylko zalewa ile z mojej pensji idzie na opiekę w państwowej służbie zdrowia z której prawie wogóle niekorzystam.... (odpukać).
Może są jednak na tym formu jeszcze jakieś MAmy które rodził w swissmedzie i mogą coś powiedzieć, bo tych wypowiedzi czy stac czy nie jest już chyba wystarczająco, a ciekawa jestem również opini mam rodzących w swissmedzie.
1
0