Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Moja lekarka bada mnie co wizytę na fotelu plus usg brzucha i odkąd powiedziałam o skurczach to usg szyjki- i dobrze, bo miałam bardzo skróconą, co grozi przedwczesnym porodem... na szczęście 2 tyg leżenia plackiem wydłużyły ją do odpowiedniej długości :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Coś nam temat ucichł...

Dziewczyny wczoraj rozmawialam z koleżanką(położna w wejherowie) i mówiła, że z Redłowa odsyłali ciężarówki do nich bo nie było miejsc...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

do dziewczyn po cesarce po jakim czasie można coś zjeść ?? bo nie wiem czy coś zabrać:)

weźmy też żelazko ;) żeby przeprasować wygniecione koszule ;-) przecież musimy się prezentować.

ja mam taką średniej wielkości torbę sportową dla siebie i mega pojemną torbę wózkową dla małego :)
nie ma co oddawać walizy, lepiej w niej wszystko trzymać, bo szafka przy łóżku jest malutka i tam wszystkiego się nie zmieści

Ja się zmieściłam do dwóch toreb.
Jedna większa dla mnie, druga mniejsza dla Małego. Rożka nie pakuję na siłę, też wezmę w siatkę.
Pierwszą opcję też miałam zamiar brać torbę na kółkach, ale ku mojemu zdziwieniu dałam radę spakować się w te dwie bez problemu :)

Może ja mam mało puchate ręczniki ;) Powiem szczerze, że wszystko upychałam na styk :P Będę pewnie mieć najbardziej wygniecione koszule na oddziale.

No to ja mam może jakąs za malą tą moją torbę, sama nie wiem... Ja zabieram wszystko to co pisałam na liście w "marcowo - kwietniowych mamusiach". Niby nie dużo, ale wszystko jakieś takie puchate i dużo miejsca zajmuje ;/

Dlatego pomyślalam ze pojadę z walizą, rozpakuję się po porodzie czy jak to tam wygląda i Małż zabierze walizę do domu żeby się nie bujała po sali...

Ja bym dwóch nie brała, chyba że jedną całkiem małą (ja np. mam drugą tylko na porodówkę, ale to bardziej taka usztywniana torebka).
Jak byłam w Redłowie zwiedzać porodówkę, to położna mówiła, żeby za dużo ze sobą nie zabierać, bo na salach nie ma gdzie tego trzymać i jest problem ze sprzątaniem.

Co zabieracie? Ja zmieściłam się do jednej torby sportowej + małej torebki podręcznej. Tylko rożek mi się nie zmieścił, ale zabiorę go w reklamówce, przecież i tak będzie cały czas wyjęty.

ja też idę z walizką na kółkach. nie ma wyjścia. czy któraś ma jakiś inne pomysł ?? może dwie torby?

Hexusia ja usilowałam sie zmieścić do torby takiej sportowej, ale mi nie wyszło(zostały ręczniki, rożek pieluchy....) i kolejna jaką mam to taka sztywna walizka na kółkach. Głupio mi z taką iść ale nie mam innego wyjścia bo się nie zmieszczę ;/

wiecie co a jak duże torby bierzecie do szpitala ? ha ha bo jak patrzę na listę i na to co trzeba wziąć to chyba walizę od razy wezmę. bo inaczej to ja nie wiem;/

trzy lata temu herbatka była na oddziale na korytarzu przy czajniku i można było sobie zrobić (trzeba mieć własny kubek i sztućce), rok temu nie wiem nawet, bo nie piłam :)

generalnie sprawa wygląda tak: zwiedziliśmy te dwie sale porodowe - niebieską i różową. niebieska jest z wanną. minusem tych sal jest to, że do toalety trzeba wychodzić na zewnątrz. i to mnie martwi bo nie wiadomo w jakim człowiek będzie stanie a wyjść z sali trzeba. ale tragedii nie ma. na sali porodowej leżysz dwie godziny po. martwi mnie też jedna opcja, że jak pojadę i zacznie się akcja, że te dwie sale mogą być zajęte. jest też trzecia sala ale ona podobno jest podwójna z tego co dobrze usłyszałam. a wiadomo każdy chce mieć jak najlepsze warunki.
reszta do przeżycia.

Zastanawiam się czy trzeba mieć ze sobą herbatki laktacyjne ? wiece może?

Hexusia i jak? opowiadaj :)

wiesz jak chłop ;-) ciężko ich zrozumieć.

dlaczego załamany? :)

więc byłam wczoraj zwiedzić Redłowo wraz ze szkołą rodzenia,

mój mąż załamany;) a ja ........ żeby tylko gładko poszło:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie próbowałam :) spróbuj zrobić z połowy porcji może :) bo to i tak na dwa jest przepis

Asiaczek a jak zamienię krupcztatkę na np mąkę gracham lub razowwą to też będzie ok?

oooo już jest Mama i ja ! zaraz lecę do kiosku.

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...