Poszukiwana do przymiarki Merida Matts Sport 500, rozmiar 18 cali

Cześć,

Czy ma ktoś może rower na takiej ramie i mógłby pozwolić usiąść na nim, żeby można było sprawdzić, czy rozmiar 18 cali jest OK? Zastanawiam się nad zakupem na allegro, ale rower jest za daleko, żeby można było się do niego przymierzyć - szukam więc takiego samego gdzieś blisko.

Obecne Meridy Matts TFS mają trochę inną geometrię, więc w sklepie nie bardzo da się porównać...

A może polecicie jakiś dobry kalkulator rozmiaru ramy, który bierze pod uwagę płeć (poza competitivecyclist.com)? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poszukiwana do przymiarki Merida Matts Sport 500, rozmiar 18 cali

miałem taką rame kiedyś, rozmiar 18" jest strasznie mały i przy moich 182cm było zdecydowanie za mało. pomęczyłem się sezon ale ram była na mnie za mała. jak masz poniżej 180cm wzrostu to bedzie ok, a najlepiej ponizej 175cm, rama w dodatku jest dość krótka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...